Kommentti: Balella on elämänsä tilaisuus näpäyttää Ronaldoa

EM-kisojen puolivälierät ovat vielä täydessä vauhdissa, mutta toinen välieräpari on jo selvillä. Portugalin ja Walesin kohtaamisesta tulee erityisesti kahden pelaajan taisto.

Cristiano Ronaldoa on vertailtu useimmiten Lionel Messiin, mikä on luonnollista, koska kaksikko on ollut tilastoineen sen verran omassa sfääreissään. Seurajoukkueessaan Real Madridissa Ronaldo on ollut jo vuosikausia yksinvaltias, vaikka monet madridilaisseuran pitkäaikaiset legendat nauttivat samantapaista arvostusta kannattajien keskuudessa. Ronaldo on jo Real Madridin kaikkien aikojen paras maalintekijä 364 osumallaan, vaikka on pelannut seurassa seitsemän kautta. Portugalilainen on ollut jokaisella kaudellaan joukkueen paras maalintekijä ja useimmiten eroa toiseksi parhaaseen on ollut valtavasti. Ronaldo on tottunut olemaan joukkueen valokeilassa ja joukkueen ykköstähti. Moni on yrittänyt haastaa, mutta heikolla menestyksellä. Useimmat ovat suosiolla tyytyneet kakkosviulistin rooliin.

Gareth Balen taival Real Madridissa ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista, kuten Jaakko kirjoitti erinomaisessa jutussaan. Walesilainen on pelannut valkoisissa kolme kautta vaihtelevalla menestyksellä. 58 maalia 128 ottelussa ei ole heikko suoritus, mutta Ronaldoon verrattuna se näyttää luonnollisesti laihalta saaliilta. Lusitaani on paukuttanut edellisen kolmen kauden aikana 149 ottelussa 163 täysosumaa.

Bale on omimmillaan vasemmalla laidalla. Se paikka on kuitenkin pyhitetty Real Madridissa Ronaldolla, joten tulokas on siirretty kiltisti oikealle. Nöyrän Balen otteista on aistittavissa tietynlaista arkuutta, kun laituri on Ronaldon kanssa samaan aikaan kentällä. Portugalilaisen vihainen katse epäonnistuneen yrityksen jälkeen saa miettimään kahdesti, että laukoako vai syöttääkö Ronaldolle. Bale onkin tehnyt tuplasti tehokkaammin maaleja, kun Ronaldo ei ole ollut samaan aikaan kentällä.

– En ole ikinä riidellyt hänen kanssaan. Hän on todella, todella intohimoinen kentällä, kaikki tietävät sen. Hän on erittäin päättäväinen. Ihmiset näyttävät ymmärtävän sen väärin. Meillä ei ole ollut ongelmia, Bale vakuutteli kaksikon suhteita Telegraphin haastattelussa huhtikuun lopulla.

100 miljoonan euron summalla Madridiin siirrtyneeseen Baleen on kohdistunut luonnollisesti todella kovat odotukset. Maailmanennätyssuman saappaita on hankala täyttää, mutta walesilaisella on siihen kaiket mahdollisuudet.

Neljä vuotta portugalilaista nuorempi Bale alkaa olla parhaassa peli-iässä. Laituri on pelannut upeat EM-kisat ja osoittanut olevansa yksi maailman parhaita pelaajia johdattamalla Walesin välieriin. Keskiviikkona Balella olisi erinomainen sauma ottaa varmasti maistuva päänahka viemällä Wales finaaliin. Se olisi valtava voitto Walesille, mutta myös pieni näpäytys Ronaldon suuntaan. Ehkä Bale pääsisi ampumaan ainakin joka toisen vapaapotkun seuraavalla kaudella.

Wales-Portugali pelataan keskiviikkona 6.7 kello 22.00.

Kansikuva: Getty