Kommentti: HJK näytti hauistaan – SJK:n aika koittaa tulevaisuudessa

HJK haki tärkeät pisteet sunnuntain kärkikamppailusta Seinäjoelta. Esitys oli vahva näyttö hallitsevan mestarin  rutiinista.

Ennakko-odotuksiin nähden HJK oli yllättäen jopa hallitsevampi osapuoli ottelussa. Avauspuoliajan viimeistä varttia lukuun ottamatta peli eteni pitkälti Mika Lehkosuon pelikirjan mukaan. SJK oli ennen tätä iltaa päästänyt yhdeksässä ottelussa vain kaksi maalia, mutta Klubi tuplasi tuon saldon yhdessä ottelussa. Seinäjoella SJK ei ollut päästänyt vielä yhtään maalia viidessä pelaamassaan ottelussa.

Kolme pistettä lähti Helsinkiin Demba Savagen ja Atomu Tanakan toisen puoliajan maaleilla. Varsinkin Tanakan vasemman jalan osuma oli huikea taidonnäyte japanilaiselta. Tanaka onkin ollut illasta toiseen Klubin parhaimpia pelaajia kentällä ja johtaa Klubin tehotilastoa. Veikkausliigan pelipaikkansa kenties paras pelaaja tuleekin olemaan entistä isommassa roolissa, kun tärkeät europelit koittavat.

SJK:n johtomaalin jälkeen kotijoukkue pelasi erinomaisesti eikä toinenkaan maali ollut kaukana vielä avauspuolikkaan aikana. Puoliajan jälkeen Klubi otti pelin kuitenkin nopeasti haltuunsa ja hoiti pisteet varmasti kotiin. Seinäjokelaiset eivät saaneet todellista loppukiriä oikein missään vaiheessa aikaan, vaan Klubin puolustus oli jälleen kerran rautaa.

SJK:n päävalmentaja Simo Valakari totesi ottelun jälkeen osuvasti IS Extran haastattelussa, että he eivät ole tottuneet pelaamaan näin kovia pelejä. HJK:n esityksestä ja rutiinista näki, että sinivalkoiset ovat tottuneet pelaamaan kovatasoisia kärkiotteluja vuodesta toiseen. Kevään otteluruuhkassa piilee Klubin haastajien paras sauma raapia tärkeitä pisteitä peliään hakevalta mestarijoukkueelta.

Seinäjoella ollaan oikealla tiellä ja organisaatiossa tehdään paljon hyviä asioita koko ajan. SJK tulee haastamaan mestaruustaistossa tosissaan Klubin, mutta tämä kausi saattaa tulla vielä vähän liian nopeasti vasta toista vuotta sarjassa pelaavalle SJK:lle, varsinkin kun kesällä pitäisi pelata Eurooppa-liigakarsintoja. Tulevaisuus näyttää kuitenkin valoisalta Seinäjoella ja uskoisin, että SJK on se seura, joka Klubin mestaruusputken tulee päättämään.

Kuva: Matti Raivio/AOP