Kommentti: Peto on herännyt – Ronaldo otti ennätykset omiin nimiin

EM-kisojen F-lohko sai arvoisensa lopun, kun Unkari ja Portugali tasasivat pisteet superviihdyttävässä ottelussa luvuin 3–3. Tulos tiesi molemmille joukkueille jatkopaikkaa pudotuspeleihin Unkarin ollessa lohkoykkönen ja Portugalin kolmonen. Islanti kiilasi joukkueiden väliin kaadettuaan Itävallan viime hetken maalilla lukemin 2–1.

Islannin sijoittuminen lohkokakkoseksi otettiin Portugalin leirissä varmasti mieluisena uutisena vastaan. Portugali pääsee näin jatkamaan pelejään turnauskaavion helpommalla puolella ja kohtaa Kroatian, kun taas Islanti jatkaa Englantia vastaan juurikin kaavion haastavammalla puolella.

Ronaldo näytti epäilijöille

Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo teki Unkaria vastaan tasan sen, mitä ennakoimme ja moni jalkapallon seuraaja saattoi ennen peliä arvella. Kahden vaisumman pelin jälkeen räjähti. Totutusti. Ronaldo otti joukkueensa tuloksellisesti reppuselkään maalisyötöllä ja kahdella taidokkaalla maalillaan. Supertähti näytti jo seitsemän minuutin jälkeen turhautumisen merkkejä ja miehen peli näytti väkinäiseltä. Sitten tapahtui herätysliike, kun Unkari siirtyi johtoon. Ronaldon oli pakko nousta esiin ja sen hän teki tyylillä. Niin tyylillä, että mies saa todennäköisesti ainakin tämän illan olla rauhassa kärkkäiltä toimittajilta, epäilijöiltä ja vihaajiltaan. Ronaldo nappasi ottelussa nimiinsä kaksi ennätystä. Hänestä tuli kaikkien aikojen eniten EM-otteluita pelannut pelaaja (17) ja ensimmäinen pelaaja, joka on osunut maalipuiden väliin neljissä EM-kisoissa.

Miltä jatko näyttää?

Ronaldon avausmaalin jälkeen miehen tuuletuksessa purkautui ydinpommin verran paineita. Hyökkääjä oli silmin nähden helpottunut ja noin Bull Mentulan kokoinen apina tippui Ronaldon harteilta. Mies ilmoittautui täten myös maalikuninkuustaisteluun mukaan.

Peto on herännyt!

Kroatia-ottelu tulee olemaan upea, sen voinee sanoa jo nyt, kun kaksi hyökkäävän jalkapallon maata kohtaavat. Kaiken kaikkiaan F-lohko sai varmasti onnellisen lopun lähes jokaisen futisfanin mielestä. Unkari ja Islanti pääsevät nauttimaan ansaituista pudotuspeleistä ainakin yhden ottelun verran. Portugalin jatkopeleissä lisämausteen tuo Ronaldon seuraava ennätysjahti. Ronaldo on nimittäin kahden maalin päässä siitä, että hän siirtyisi EM-kisojen kaikkien aikojen maalipörssin kärkipaikalle ohi Michel Platinin. Tällä hetkellä Ronaldon maalilukema on kahdeksan. Ei olisi varmasti kovinkaan suuri yllätys, mikäli jo seuraavassa pelissä kirjoitettaisiin historiaa. Peto on nimittäin herännyt.

Kansikuva: Getty