Kuka tulee olemaan Real Madridin ykkösmaalivahti? – ”Totta kai puolustan asemaani”

Real Madridin kohdalla siirtohuhut pyörivät kuumimmillaan joukkueen maalivahtien kohdalla. Seuraikoni Iker Casillas on lähtökuopissa ja tilalle ollaan tuomassa Manchester Unitedin David de Geaa.

Casillasia on huhuttu pitkin kesää lähes kaikkiin suurseuroihin. Viime päivinä 34-vuotiasta konkaria ollaan viety kuitenkin hieman yllättävään suuntaan, kun Porto on ilmoittautunut kisaan mukaan. Porto ei pystyisi tarjoamaan yhtä suurta palkkaa kuin espanjalaisjätti, mutta ykkösvahdin tontti olisi kiistaton. Casillaksen palkaksi on huhuttu reilut 200 000 euroa, mikä tekisi hänestä Portugalin liigan kalleimman pelaajan.

– Casillas on aika innoissaan mahdollisuudesta liittyä Portoon. Toivomme että Real Madrid sallii hänen jatkaa matkaa ja antaa helpon poistumisen, miehen agentti kertoi. Asiasta uutisoi Goal.com

Kaiken mahdollisen Real Madridissa voittanut Casillas on ollut joukkueen ykkösvahti käytännössä koko 2000-luvun. Viime vuosina hänen vastuunsa on kuitenkin pienentynyt ja valkoisten leirissä ollaan valmiita kääntämään uusi sivu maalivahtien suhteen.

Seura on ollut koko kesän espanjalaisen David de Gean perässä. Neljä vuotta Manchester Unitedia edustanut 24-vuotias maalivahti on noussut pelipaikkansa ehdottomaan eliittiin viimeisten kausien aikana. De Gea on tosin Atlético Madridin kasvatti ja edusti seuraa yli kymmenen vuoden ajan. Mahdollinen siirto onkin herättänyt jo närää punavalkoisten fanien leirissä.

Real Madridilta löytyy jo laatua tolppien välistä, kun seura hankki viime kesän MM-kisoissa loistaneen Keylor Navasin kymmenellä miljoonalla Levantesta.

– David de Gea on erinomainen maalivahti. Hänellä on pelannut Manchesterissa hyvin ja hän on maalivahti, joka ansaitsee kunnioitusta, kuten me kaikki, Navas kertoi AS:n haastattelussa.

Costaricalaisen vastuu jäi viime kaudella varsin vähäiseksi, vaikka esitti aina erinomaisia otteita vastuuta saadessaan.

– Olen levollisin mielin kilpaiilutilanteen suhteen. Minulla on aina kilpailua, oli joukkueessani kuka tahansa. Totta kai puolustan asemaani ja taistelen kaikesta, jotta voitan ykkösmaalivahdin paikan. Se on mitä olen halunnut jo pitkään. Jatkan taistelua unelmieni toteuttamiseksi, Navas kommentoi asemaansa.

28-vuotias maalivahti on kärsinyt kesällä loukkaantumisista ja joutuu jättämään ensimmäiset harjoitusottelut väliin.

– Keskityn vain omaan työhöni. Vähän ajan päästä olen 100 prosenttisessa kunnossa ja yhtä päättäväisenä kuin aina ja teen töitä sen eteen kuten aina.  Jää nähtäväksi mitä tällä kaudella tapahtuu.

Real Madridin harjoitusottelut alkavat jo ensi viikon lauantaina, kun joukkue kohtaa AS Roman Australiassa.