Real Madridin uuden valmentajan Zinedine Zidanen näyttävä ”ostoslista” ensi kesälle

C-More LogoLa Ligan ottelut kattavasti C-Morelta

Santiago Solarin potkujen myötä isoihin saappaisiin astunut jalkapallolegenda Zinedine Zidane on laatinut nopeiden ratkaisujen menestysreseptin Real Madridin tulevaisuudennäkymiä ajatellen. Hankintalistalla on useita pelaajia, joita espanjalaisjätti suunnittelee joukkueen rungon vahvistamiseksi.

Zidane ei aikaillut, kun hän suunnitteli hankintoja ensi kesän siirtoikkunaa ajatellen. Nyt Realin pitää miettiä, miten se aikoo maksaa kaikki mahdolliset uudet pelaajat.

Hankintojen kärkipäässä on Chelsean joukkueessa laitalinkin paikkaa pelaava 28-vuotias Eden Hazard, jolla on voimassaoleva sopimus kesäkuuhun 2020 asti. Hazardin vahvuudet ovat erityisesti peliluvussa ja syöttötaidossa. Hazardin tyyli on enemmän peliä rakentava, mutta myös maalinteko onnistuu. Chelsean paidassa mies on viimeistellyt 224 ottelussa 77 maalia.

Real joutuu kuitenkin odottamaan, miten Chelsean valitusprosessi etenee välimiesoikeuden suhteen. Aikaisemmin tällä kaudella siirtoikkuna suljettiin Chelsealta vuodeksi, joukkueen rikottua kansainvälisiä pelaajien siirtosääntöjä. Pelaaja-ikkuna saattaa olla valituksen hylkäyksen myötä kiinni ja tällöin Chelsea tuskin luopuu pelaajistaan kovin helposti.

Myös Kylian Mbappen ja Neymarin nimet on mainittu Realin kiinnostuksen kohteissa. Molemmat pelaavat Ranskan Lique 1:ssa Paris Saint-Germainin joukkueessa.

Realin puheenjohtaja Florentino Pereziltä kysyttiin, ”Onko Mbappen ja Neymarin hankinta nyt helpompaa, kun Zidane on joukkueessa?”. Tähän Perez totesi vitsaillen: ”Zidane omaa ranskalaistaustan, joten hän voinee tehdä jotakin hankintojen suhteen”. Jatkokysymyksessä udeltiin, ”Kumman pelaajan hän itse ensisijaisesti valitsisi?” – Perezin vastaus kuului ”Sanoisin, että molemmat”.

Madrid tietää, että joukkueella on hyvin ohuet saumat saada riveihinsä PSG:n ”kruununjalokivi” eli Kylian Mbappe ja samaa voi sanoa Neymarista, jonka siirto maksoi PSG:lle 222 miljoonaa euroa kaksi kautta sitten. Ainoastaan taloudelliset syyt voivat avata portteja enemmän ja siirto voisi olla tällöin realismia – mutta siihen asti Realin ykkösvaihtoehto on Eden Hazard.

Zidanella on tilausta myös keskushyökkääjän tontille ja tähän ykkösvaihtoehtona on Liverpoolin Sadio Mane. Zidanen on kerrottu puhuneen Realille jo viime kesänä, että seuran tulisi seurata tarkemmin Manen otteita.

Zidane tapaa tulevien viikkojen kuluessa Real Madridin pääjohtajan, Jose Angel Sanchezin, keskustellakseen mahdollisista pelaajahankinnoista.

Real Madridin suurimmat tarpeet eivät ole hyökkäyksessä, vaan myös puolustus- ja keskikenttäosastolla. FC Porton keskikentän takamies Militao on mainittu potentiaalisena vahvistuksena. Myös Paul Pogban nimi on liitetty Realiin, mutta vanhat kaunat Mino Raiolin kanssa ovat edelleen olemassa. Valioliigassa pelaavan Tottenhamin Christian Eriksen on todennäköisempi vaihtoehto.

Lähde: Daily Mail

Kansikuva: Denis Doyle/Getty Images