Vetomiehet: Osasunan huonous käsinkosketeltavaa

Vetomiehet on kirjava joukko vedonlyönnistä kiinnostuneita henkilöitä, jotka pyrkivät tekemään harrastemaista vedonlyöntiä voitollisesti. Välillä lirvahtaa myös asiakeskustelun puolelle. Lisää jauhantaa ja vetoseurannan löydät Vetomiesten Twitter-tililtä. 

Viikonlopun viiden kohteen vetomatto kääntyi niukasti voitolliseksi Lyonin selkeän 4–0-voiton myötä. Myös pääkohde Ilves tuli kuin tulikin Raipen synttäreiden kunniaksi kotiin.

Alkuvuoden saldo on kohtuullinen. 44 pelistä on tullut 25 osumaa, yksikköpalautus on karvan verran plussalla (+5.12) ja palautusprosenttikin on 105:n paremmalla puolella. Ei näillä lukemilla tai pelimäärillä edelleen töistä kannata irtisanoutua tai haaveilla vedonlyönnistä ammattina, mutta plussa on aina plussaa.

Maanantaina olisi tarjolla Liigaa ja KHL-kiekkoa, mutta me nappaamme peleihin mukaan La Ligan kamppailun Osasuna – Eibar. Osasuna on La Ligan huonoin jengi, eikä tekemisestä löydä etsimälläkään positiivista sanottavaa. Edes kaksi valmentajanvaihdosta kauden aikana ei ole saanut Pamplonan joukkuetta raiteilleen. Tammikuussa aloittaneen Petar Vasiljevicin alaisuudessa Osasuna on pelannut liigassa kolme tasuria ja seitsemän tappiota, kotona saldo on kaksi tasuria ja kolme tappiota maalierolla 9–15.

Eibar sen sijaan porskuttaa resursseihin nähden ihailtavasti. Sarjapaikka on käytännössä plakkarissa ja sijoitus tällä hetkellä on kahdeksas. Europaikkoihin emme jaksa enää uskoa, tuskin Eibarissakaan uskotaan, joten joukkue pääsee pelaamaan ilman paineita.

Eibar on paremmin organisoitu joukkue, mikä tekee La Ligassa yllättävän paljon. Lisäksi vire on vieraskentillä ollut jopa loistava: viidestä edellisestä vierasmatsista on tullut vain yksi tappio (2W, 2D, 1L) maalierolla 10–7.

Osasuna hieman nurinkurisesti jopa kärsii kotiedustaan. Maltti ei riitä puolustamiseen, vaan hyökkäyksiin lähdetään usein lähes koko miehistön voimin. Eibarille tämä sopii, sillä baskit ovat erittäin hyviä kääntämään peliä nopeasti. Tilaa tulee kentällä olemaan paljon ja vauhtia riittää vaikka kotimaisille Liiga-jäille jaettavaksi.

Maanantain pelivalinta

La Liga, klo 21.45
Osasuna – Eibar, Eibar -1.0 @ 2.75, 2u. (Linkki vie suoraan Unibetin La Ligan kertoimiin) 

Näemme ottelun vauhdikkaana ja maalien odotusarvo on runsaanpuoleinen. Jos Osasuna joutuu tappioasemaan nopeasti, voi Eibar hyvinkin tehdä kolmekin maalia maanantai-iltaan. Pilvinen sää ja noin 9 asteen lämpötila sateen mahdollisuudella ei ole paras mahdollinen pelikeli, mutta vaikutus jäänee silti suhteellisen pieneksi.

Eibarin suoran voiton lyöminen on mielekästä 1.9:n kertoimilla, mutta ottelussa on vaara repsahdukseen. Otamme peleihin Eibarin voiton aasialaisella tasoituksella -1.0. Unibet tarjoaa tälle kertoimen 2.75, mikä on hyvä haku lähtökohdat ja joukkueiden tasoero huomioiden. Jos Eibar voittaa tasan maalilla, saat panoksesi takaisin.

Kuva: Denis Doyle/Getty Images

Unibetin asiakkaana näet ottelun suorana Unibet TV:sta, tarvitset pelitilin ja sinne vähintään 0.01 € saldon. Avaa tili nyt ja katso eurooppalaista huippujalkapalloa kotisohvaltasi!