Ennakko ja valmentajien kommentit: El Clásico – Real Madrid – Barcelona

Espanjan La Ligassa pelataan tänään klassikko-ottelu, jonka päänäyttämönä toimii Estadio Santiago Bernabéu, Real Madridin kotikenttä.

Joukkueet kohtasivat viimeksi neljä päivää sitten, jolloin panoksena oli Espanjan Cupin jatkopaikka. Ensimmäisen osaottelun kohtaaminen oli päättynyt Barcelonan kotikentällä 1-1, mutta Madridin kotikentällä Barcelona korjasi potin maalein 3-0. Realille tarjoutuu siis mahdollisuus revanssiin todella nopeasti.

Barcelonalla on ollut selkeä yliote tulosten valossa pahimpaan kilpailijaansa nähden, sillä Madrid on jäänyt ilman voittoa viidessä edellisessä kohtaamisessa, tasapelejä on kaksi. Edellisessä liigaottelussa Barcelona nuiji Madridin kotikentällään maalein 5-1 ja tuolloin Luis Suarez viimeisteli kolme maalia.

Realin valmentaja Santiago Solari on luottavainen sen suhteen, että hänen joukkueensa pystyy nostamaan tasoaan, todeten ”Olemme takaisin jaloillamme ja pyrimme keräämään lisää pisteitä. Ottelukaavio ja kohtalo halusivat meidän pelaavan vastakkain uudestaan, isossa jalkapalloklassikossa”.

Solari jatkaa: ”Menemme tähän kohtaamiseen samalla intohimolla ja hengellä kuten viime kerralla ja pyrimme parantamaan asioita, jotka eivät viimeksi sujuneet. Meidän pitää myös ajatella vain seuraavaa peliä, vaikka kyseessä onkin klassikko”.

Barcelonan koutsi Ernesto Valverde odottaa vaikeaa ottelua Realia vastaan. ”On vaikeaa toistaa sama tulos, mutta pyrimme voittamaan, sillä Espanjan liiga vaatii sitä. Kun voitat ottelun, itseluottamuksesi kasvaa, mutta hävitessäsi pyrit saamaan sen takaisin – siksi ottelu tulee olemaan vaikea.”

Real Madridin keskikenttämies Marcos Llorente on lihasvenähdyksen vuoksi kysymysmerkki illan otteluun ja Raphael Varane sai ruman haavan polveensa Copa del Reyssa, mutta hänen odotetaan olevan täydessä iskussa illan ottelussa. Lisäksi Realilta puuttuu pelikiellon vuoksi Nacho, joka popsii kenties nachoja poppariosastolla. Barcelonan leiristä keskikenttämies Rafinha on ollut jo kolme kuukautta sivussa polvivamman vuoksi ja puolustaja Thomas Vermaelenin pelaaminen on epävarmaa, sillä mies saattaa edelleen parannella loukkaantunutta pohjettaan.

Järjestyksessään mahtijoukkueiden kohtaaminen on 179:s ja se alkaa Suomen aikaa klo 21.45.

Kansikuva: Alex Caparros/Getty Images

Lähde: Skysports