La Ligan mestaruustaistelusta tulossa järisyttävä – ”Kriisipuheet Barcelonasta ovat väsyneitä”

Penkinlämmittäjät vetivät tällä viikolla flamenco-asut päälleen ja istuivat alas tarinoimaan Espanjan La Ligasta. Keväästä on nimittäin tulossa sarjan mestaruustaistelun osalta todella huikea. Keskiviikkoisen kierroksen jälkeen sarjataulukko ei kokenut muutoksia. Toimitus antaa oman näkemyksensä siitä, mikä joukkue vie kruunun tänä vuonna.

FC Barcelonan tuloksellinen alavireisyys on jatkunut jo pidemmän aikaa. Ennen keskiviikkoillan Deportivo-voittoa katalonialaiset olivat hävinneet La Ligassa kolme ottelua perättäin ja sen lisäksi pudonneet ulos Mestarien liigasta.

Toimituksen Atte Ruuttila kuitenkin paaluttaa, että FC Barcelonan kohdalla kevään kriisipuheet voidaan unohtaa.

– En alkaisi Barcelonan kohdalla puhua mistään väsyneestä kriisistä. Kriisijoukkue on sellainen, jonka pelaajat hakkaavat toisiaan nappulakengillä ja jonka pelaamisessa ei ole mitään järkeä. Valioliigan Aston Villa on hyvä esimerkki kriisijoukkueesta. Siellä on toki asioita pelin sisällä, jotka eivät toimi, Ruuttila näkee.

FC Barcelonan selvä sarjajohto onkin vaihtunut siihen tilanteeseen, että se jakaa ykköspaikan tällä hetkellä tasapisteissä Atlético Madridin kanssa. Real Madrid on pisteen päässä kaksikosta.

Zinedine Zidanen kuninkaallispoppoo on löytänyt punaisen langan pelaamisessaan keväällä, mutta silti peli ei ole vielä täysin valmista. Lisäksi molempien madridilaisseurojen rasitteena on keväällä vielä jatkuvat Mestarien liiga -ottelut.

Miten tässä sitten lopulta käy? Se selviää vain kuuntelemalla.

Huom! Jakso on äänitetty keskiviikkona ennen illan otteluita.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e09-la-ligan-j%C3%A4risytt%C3%A4v%C3%A4-loppukausi/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Kansikuva: Getty