La Ligan vko 19 tiivisti tilannetta kärjen osalta – Iniesta sivuun

Anrdrés Iniesta loukkasi polveaan ottelussa Alético Madridia vastaan ja on ensiarvioiden mukaan 1-2 viikkoa sivussa. (Denis Doyle/Getty Images)

Paljon odotettu Atlético Madridin ja FC Barcelonan välinen ottelu päättyi odotetusti vähämaaliseen tasapeliin kummankin joukkueen lähinnä keskittyessä tappion välttämiseen.

Ottelun alkuun isännät tulivat aavistuksen verran Blaugranaa pirteämmin ja hallitsivat hienokseltaan kenttätapahtumia. Los Colchonerosien Arda Turan ja Diego Costa pääsivät kokeilemaan Victor Valdésin virettä jo ensimmäisen 10 minuutin aikana, mutta sen kummempaa vaaraa tilanteissa ei ollut. Ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka siunaantui 27. minuutilla isäntien Diego Costalle, kun hän pääsi vapaasti ohjaamaan pallon takatolpan ohi kulman jälkitilanteesta.

Atléticon pirteän alun jälkeen pallonhallinta siirtyi selkeämmin vieraille ja ottelu eteni loppuun saakka käsikirjoituksen mukaisesti Blaugranan iskiessä päätään Atléticon vahvaan puolustukseen ja viimeisimpänä lukkona toimineeseen Thibaut Courtoisiin. Atlético onnistui vastahyökkäyksistä luomaan muutaman vaarallisen tilanteen toisellakin puoliajalla ja mm. erityisen pirteästi koko ottelun esiintynyt Arda Turan pääsi kokeilemaan maalia pariinkiin otteeseen vain todetakseen vahvan ottelun pelanneen Valdésin paremmuuden. Vierailijoiden paras paikka puolestaan siunaantui vaihdosta kentälle tulleelle Neymarille 80. minuutilla, kun hän pääsi kokeilemaan vasemman jalan laukaustaan. Alanurkkaan suuntautunut laukaus oli kuitenkin liian heppoinen yllätäkseen varmasti esiintyneen Courtoisin.

Vierailijat eivät oikeastaan missään vaihessa kunnolla päässeet haastamaan Courtoisia ja sanoisinkin Atléticolla olleen enemmän vaarallisempia maalintekopaikkoja. Victor Valdés läpi kauden jatkuneet hyvät otteet maalilla saivat jatkoa ja turvasivat katalonialaisille vieraspisteen.

Uskon molempien joukkueiden olevan tyytyväisiä lopputulokseen, tasapisteissä on hyvä jatkaa ja etsiä ratkaisua kevään myöhemmistä koitoksista. Blaugranan pelaajien ottelun jälkeisistä kommenteista on luettavissa samaa. Piqué ja Xavi korostivat sitä, että tällä hetkellä erittäin vahvan ja hyvin puolustavan Atléticon kohtaaminen Vicente Calderonilla ei missään nimessä ollut helppo paikka ja että pelaajat ovat tyytyväisiä yhteen vieraspisteeseen, vaikkakin ote siirtyi heille mitä pidemmälle ottelu eteni.

Vierasjoukkue sai jobinpostia Andrés Iniestan loukattuaan polveaan taklaustilanteessa. Ensiarvioiden mukaan kyseessän on kuitenkin vain pieni ruhjevamma ja toipumisennuste pelikuntoon on vain muutamia viikkoja.

Kataloniassa Real Madrid ei jättänyt hyödyntämättä mahdollisuuttaan kaventaa eroa kärkikaksikkoon ja haki hallitun 0-1 voiton Espanyolin vieraana. Koko ottelua hallinneen Realin piinasta päästi puolustaja PepeDaniel Carvajal keskitti vaparin tarkasti brassin päähän ja Pepe puski pallon hallitusti oikeaan alanurkkaan. Voiton myötä ero Atléticoon ja FC Barcelonaan kaventui kolmeen pisteeseen.

Tuleepahan muuten huikea futiskevät, roposeni laitan edelleen likoon Atléticon mestaruuden puolesta. Tässähän pitää laittaa harkintaan toukokuinen reissu Barcelonaan, 18.5. Mestaruus saatetaan hyvinkin ratkaista tuolloin Camp Noulla Barcelonan ja Atléticon välillä.