Liigacup luonut asetelmia kaudelle – SJK näyttänyt tuplahaukkaa, Helsingissä riittää työnsarkaa

Suomi-futiskausi on jo hyvää vauhtia käynnissä, ja ennen Veikkausliigan alkua Penkinlämmittäjät pohtii kotimaisen liigacupin merkitystä. Lauantaina pelattavan finaalissa kohtaavat SJK ja FC Lahti, joista toimitus antaa muutaman muun joukkueen ohella arvionsa liigakauden alla.

Penkinlämmittäjien mielestä Liigacupin osalta ei kannata vielä tehdä liian suuria johtopäätöksiä. Sen sijaan se kertoo enemmänkin siitä, mitkä seurat ovat saaneet joukkueen rakennuksen käyntiin jo hyvissä ajoin, ketkä valmentajat ovat saaneet iskostettua pelitapansa ja kuka hakee vasta vauhtia, kun Veikkausliigan alkuun on enää pari viikkoa.

Finaalin toinen joukkue, hallitseva Suomen mestari SJK keräsi selvästi eniten pisteitä liigacupin alkulohkovaiheessa. Helsingissä puolestaan jäi vielä paljon mietittävää seuraavaksi pariksi viikoksi. HJK pelasi lukuisia tasapelejä ja HIFK keräsi vaivaiset neljä pistettä viidestä ottelusta.

Kolmikko nostaa esiin myös liigacupissa yllättäneet joukkueet, joista he povaavat myös mahdollisia mustia hevosia Veikkausliigaan.

Onko liigacup nykymuodossaan vain tyhjästä revitty turnaus, joka ei palkitse siinä mukana olevia seuroja? Vai onko se jo noussut olennaiseksi osaksi kotimaista jalkapallokautta? Toimitukselta löytyy omat parannusehdotuksensa Liigacupille tulevaisuutta varten.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e05-mainio-liigacup/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Ehdit vielä osallistua Faneille.comin Valioliiga -kilpailuun, jossa pitää veikata sarjataulukon kymmenen parhaan joukkueen järjestys. Kilpailuaikaa on vielä lauantain aamupäivään asti. 

Kansikuva: All Over Press