Manchester United tähyilee vielä uusia hankintoja – ”Ennen minua asioita ei hoidettu näin”

Kovasti uudistunut Manchester United hakee edelleen aktiivisesti vahvistuksia joukkueen hyökkäykseen. Huhuissa on pyörinyt lähestulkoon kaikki mahdolliset huippuhyökkääjät.

Reilu vuosi sitten Punaisten peräsimessä aloittaneen Louis van Gaalin aikana ovi on käynyt tiheään molempiin suuntiin ja hollantilainen on käyttänytkin jo lähes 300 miljoonaa pelaajahankintoihin. Van Gaalin mukaan hän joutui hankalaan saumaan, koska ikääntyvää joukkuetta oli uusittava nopeasti.

– Uskon virkistäytymiseen. Sitä tarvitaan, jotta joukkueessa säilyy henki ja myös että avauskokoonpanoon pääseminen säilyy haasteena. Ennen minun aikaani asioita ei hoidettu näin. Meillä oli paljon vanhoja pelaajia, 35- ja 34-vuotiaita, joten meidän piti uusiutua, mutta se oli hankalaa koska olin uusi ja se piti tehdä heti, van Gaal kertoi englantilaismedialle Unitedin Yhdysvaltojen kiertueella pitämässä lehdistötilaisuudessa.

Manchester United sijoittui viime kaudelal neljänneksi. Alkavalle kaudelle joukkue lähtee jälleen ainoastaan mestaruus tavoitteenaan. Van Gaal on vahvistanut kesän aikana miehistöään muun muassa Bastian Schweinsteigerilla, Morgan Schneiderlinilla ja Memphis Depaylla.

– Tarvitsemme lisää tasapainoa ja luovuutta joukkueeseen. Haluan lisää pelaajia, mutta aina se ei ole mahdollista. Schneiderlinin, Schweinsteigerin, Depayn ja Matteo Darmianin myötä olemme parempia kuin viime kaudella, van Gaal sanoo.

Muut osa-alueet alkavat olla jo kunnossa, mutta hyökkäyskalusto tarvitsee vielä vahvistuksia. United teki viime kaudella Valioliigassa vain 62 maalia, mikä on seurahistorian toiseksi vähiten Valioliigan aikana ja joukkue jäi viime kaudella yhteensä 10 kertaa maaleitta, kun Cupin pelitkin lasketaan mukaan. Vaikka Robin van Persie ja Radamel Falcao eivät olleet viime kaudella parhaimmillaan, niin kaksikon lähteminen aiheuttaa loven joukkueen vaarallisuuteen. Myös Angel Di Mariaa ollaan kovasti viemässä ranskalaisjätti PSG:n riveihin.

Di Marian jatkaminen Manchester Unitedissa vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä. Kuva: AOP

Di Marian jatkaminen Manchester Unitedissa vaikuttaa erittäin epätodennäköiseltä. Kuva: AOP

United etsiikin nyt todellista supertähteä joukkueen hyökkäykseen. Van Gaalin mukaan hänen nykyinen kokoonpanonsa ei pärjää yksilötasolla maanosan huippujoukkueille.

– Chelsealla on Eden Hazard, hän voi tehdä maaleja, hän voi saada aina toimintaa aikaan jotka päättyvät maaleihin. Manchester Cityllä on Sergio Aguero, joka on samanlainen. Barcelonalla on Lionel Messi, Neymar ja Luis Suarez. Me, Manchester United, joudumme kilpailemaan näiden seurojen kanssa, joten meidän on etsittävä heidänlaisia pelaajia.

Manchester Unitedin paidassa kuusi vuotta pelannut Cristiano Ronaldo on pyörinyt jälleen koko kesän siirtohuhuissa ja sopisi täydellisesti van Gaalin hakemaan pelaajatyyppiin. Hollantilainen on kuitenkin skeptinen Ronaldon saapumisen suhteen.

– Totta kai fanit rakastaisivat sitä ja niin rakastaisin minäkin. Mutta se ei ole mahdollista. Miksi ei? Koska on hänen seuransa Real Madrid, sitten on Ronaldo ja vielä Manchester United sekä kuinka paljon United pystyy käyttämään rahaa.

Van Gaal on jo vihjaillut, että ManU julkaisee elokuun alussa yllätyshankinnan. Mahdollisista uusista hankinnoisa huolimatta tasonnostoa vaaditaan myös muutamilta vanhoilta pelaajilta, mikäli United mielii taistella mestaruudesta. Yksi heistä on Wayne Rooney, joka teki viime kaudella yhteensä 37 ottelussa vain 14 maalia. Lukema on hänen pienin 11 Manchesterissa pelaamansa kauden aikana.

– Rooney on sanonut, että hän tekee vähintään 25 maalia. Viime kaudella minun paras maalintekijä teki Valioliigassa 12 maalia, kun van Persie teki 10. Joten kun minulla on hyökkääjä joka tekee 25 maalia, ja Rooney on sanonut tekevänsä, niin minulla on parempi olla. Mutta se ei ole vain Rooney kenen pitää tehdä maaleja, vaan myös muidenkin pelaajien.

Manchester United on voittanut kaikki kolme kesän harjoitusotteluaan, joista viimeisimmässä Barcelona kaatui komeasti 3-1. Joukkue aloittaa Valioliigan kotiottelulla Tottenhamia vastaan 8.8.