Manchester United vs. Arsenal ja mies nimeltä Aaron Ramsay

Aaron Ramsay and Mesut Özil celebrate a goal

Manchester United – Arsenal ja mies nimeltä Aaron Ramsey.

Arsenalilla on takana mukava viikko. Tykkimiehet ottivat voiton sekä Liverpoolista, että Mestarien liigassa Borussia Dortmundista. Ramsey osui kummassakin pelissä. Jos Arsenal voittaa tänään repii se jo 11 pisteen eron ManUun. Toisaalta voitto Arsenalista olisi ManUlle hyvä ponnahduslauta kohti kärkitaistoa. Kyseessä on Arsenalille ensimmäinen ottelu Top Four -joukkuetta vastaan. Viime kaudella Arsenal kaatui juuri näihin otteluihin häviten niistä neljä ja pelaten kaksi tasapeliä.

Nyt mieheen joka on varmasti monen Valioliigaa seuraavan fanin huulilla. 22-vuotias Aaron Ramsey on pelannut uskomattoman alkukauden ja on esityksillään, ei pelkästään hiljentänyt vaan käännyttänyt kriitikot puolelleen. 12 kuukautta sitten Ramsey oli tuomittu ikuiseksi lupaukseksi, mieheksi josta ei ikinä tule tähteä. Ramsey oli tätä kautta ennen tehnyt 11 maalia viiden vuoden sisään 150 ottelussa. Tällä kaudella hän on paukuttanut 11 osumaa 17 ottelussa! Fanit ovat äänestäneet hänet kuukauden pelaajaksi viimeiset neljä kuukautta putkeen.

Aaron Ramsay with a header

Monet muistavat ja jotkut ovat varmasti jo unohtaneet dramaattisen ottelun kolme vuotta sitten Stokea vastaan. Ryan Shawcross esitteli taitojaan Ramseytä vastaan, tuloksena muutamasta kohtaa katkennut jalka. Tämän loukkaantumisen jälkeen oli epävarmaa pystyykö pelaaja enää palaamaan huipputasolle. MUTTA Arsenal luotti pelaajaansa ja solmi pitkän sopimuksen Ramseyn kanssa vain neljä kuukautta loukkaantumisen jälkeen! Wengerin luotto ja side pelaajaan on siis ollut jo pitkään todella vahva.

Mikä on siis lopulta muuttunut!? Jack Wilshiren vire ei kauden alla ollut parhain mahdollinen ja loukkaantumiset vaivasivat pelaajaa. Ramsey sai tilaisuutensa ja käytti sen. Onnistumiset vahvistavat itseluottamusta ja tästa alkaa joskus positiivinen oravanpyörä. Ramsey on tietenkin kehittynyt teknisesti ja fyysisesti, mutta suurin syy mahtavaan alkukauteen on itseluottamus. Ilman sitä ei moni pelaaja lähde kokeilemaan volleystä 20 metristä. Ramsey ei pelkästään lähde kokeilemaan vaan tekee tällä hetkellä noista tilanteista maalin.

Mesut Özilin tulo Real Madridista oli Arsenalin tärkein hankinta tätä kautta ajatellen. Silti Ramsey on varastanut koko valokeilan itselleen. No ei ehkä kokonaan. Özilin ja Ramseyn yhteispeli toimii ja niin myös koko joukkueen kun nämä herrat ovat tulessa!

Wengerin Arsenal on aina voittanut tai kaatunut joukkueena. Tähtiä on syntynyt tuntemattomuudesta. Mitä käy tänään Old Traffordilla kello 18.05!? Yksi on varmaa.. mä seuraan silmä kovana mitä herra Ramsey tekee tänään!

Hauskaa isänpäivää ja supersunnuntaita kaikille!