Liian suuret matkakulut Lehkosuon potkujen syynä Hongasta?

Mika Lehkosuon ja Hongan välistä riitaa puidaan tämän pelikentän ulkopuolella (All over press)

Mika Lehkosuon ja Hongan välistä riitaa puidaan tämän pelikentän ulkopuolella (All over press)

Faneille.comin tutkivan journalismin osasto on kaivanut Pallohonka Oy:n tuoreimmat tilinpäätöksen, josta käy ilmi seuran kilometrikorvausten tuplaantuneen tilikausien välillä 14.036,05 eurosta 28005,14 euroon. Toinen silmiinpistävä seikka on matkakulujen raju kasvu 84.282,92 euroon 42.661,80 eurosta. Mika Lehkosuon väitetyt väärinkäytökset liittyvät juuri matkakuluihin, mutta toistaiseksi Pallohonka juristeineen ei ole antanut tarkempaa tietoa syytteidensä tueksi.

Suositulla futisforum2.org -sivustolla asiasta käyty kiihkeää debattia FC Hongalle omistetussa keskustelussa. Yleinen mielipide näyttää asettuvan vahvasti Lehkosuon taakse. Pallohongan syytökset on tulkittu vastavedoksi Lehkosuon päätökselle perätä palkkasaataviaan käräjäoikeuden kautta. Käyttäjä Erkki Kantonen summaa näkemyksen hyvin:

Eikös aika moni ole sitä mieltä että Lehkosuon potkujen syynä on todennäköisesti [Jouko] Harjunpään ja [Jouko] Pakarisen hermostuminen Lehkosuohon koska tämä lähti oikeusteitse vaatimaan palkkojaan. Tällöin Lehkosuon väitetyt väärinkäytökset olivat vain hätävalhe, jota käytettiin potkujen perusteena perjantain tiedotteessa. Nyt kun tilanne on saatu siihen, että Lehkosuosta päästiin eroon, voidaan pyrkiä kuitenkin sovittelemaan asioita ja siksi ei tuoda enää mitään uusia syytöksiä esiin julkisuudessa. Aina on myös mahdollista että uudet syytökset toisivat esiin lisää ikäviä asioita seuran toiminnasta julkisuuteen.

Faneille.comin kuuleman asiantuntijan mukaan voisi olla mahdollista, että Lehkosuo ja talousvaikeuksissa oleva seura olisivat yhteisymmärryksessä sopineet 8000 euron kuukausipalkkaa nauttineen valmentajan 15% palkanalennuksesta, joka voitaisiin kompensoida seuralle kuluiltaan edullisemmilla kilometrikorvauksilla, jotka edunsaaja voi nostaa verovapaasti. Vastaava järjestely ei liene mitenkään ennenkuulumaton kotimaisessa futiksessa, jossa kengännauhabudjetit kannustavat luovaan verosuunnitteluun.

Pidämme Pallohongan väärinkäytössyytöksiä varsin erikoisina, koska on varsin epätodennäköistä, että väitetyt väärinkäsitykset olisivat päässet tapahtumaan seuran tietämättä. Paskaa heittäessä tuppaavat myös omat kädet likaantumaan.

Katso tilinpäätös tästä (PDF).