Veikkausliiga-viikon topit ja flopit: Stadin hulinat ja kuumat kärkijoukkueet

Ruutu LogoVoit katsoa kaikki Veikkausliigan ottelut Ruutu+ -palvelun kautta.

Kesä on nyt kuumimmillaan ja sama pätee myös kotimaiseen jalkapalloiluun, kun Veikkausliigassa lähestytään jo kauden viimeistä kolmannesta. Tällä kertaa puheenaiheeksi nousivat luonnollisesti Stadin derby sekä huimassa vireessä olevat kärkijoukkueet.

Flopit

3. FC Inter

Turkulaisten joukkue vahvistuu, mutta otteet heikkenevät. Tai tasaisen epätasaisia ne ovat olleet läpi sesongin. FC Inter matkasi lauantaina Kemiin, josta oli tuloksena tyly tappio luokattomalla esityksellä. PS Kemi kuittasi voiton maalein 2-1 ja täysi pistepotti jäi ansaitusti pohjoiseen, vaikka joukkue pelasi reilut 20 minuuttia alivoimalla. Shefki Kuqi lähti otteluun äärimmäisen hyökkäävällä kokoonpanolla, mikä ei kuitenkaan realisoitunut viheriöllä kuin puolustuspään koomailuina. Inter on saalistanut kolmesta edellisestä ottelustaan vain yhden pisteen ja turkulaisten sarjasijoitus on pudonnut jo kahdeksanneksi.

2. IFK Mariehamn

IFK Mariehamnilla on ollut viime aikoina haastavaa. Mestarien liigan karsinnoista tuli tylysti lähtö Legia Varsovan käsittelyssä, minkä lisäksi joukkueella on Veikkausliigassa allaan neljä peräkkäistä voitotonta ottelua. Varsinkin pari edellistä ottelua olivat katkeria. Reilu viikko sitten joukkue jäi kotonaan tasapeliin HIFK:ta vastaan, mutta todellinen aallonpohja tuli viime lauantaina Lahdessa, kun hallitseva mestari jäi jyrän alle lukemin 2-6. Ottelun ratkaisuksi muodostui avauspuoliajan loppu, kun Lahti takoi vajaaseen varttiin neljä osumaa. IFK Mariehamn päästi viime kaudella vain 25 maalia, kun taas tällä kaudella takaiskuja on tullut jo 29, vaikka joukkueella on vielä 14 ottelua jäljellä.

1. Stadin hulinat

Kauden toisesta Stadin derbystä ei jäänyt juurikaan jälkipolville kerrottavaa. HJK teki voittoon tarvittavat osumat avauspuoliajalla eikä HIFK löytänyt kunnollista kirivaihdetta ottelun valuessa kohti loppuaan. Kamppailun ratkaisuksi muodostuikin osin jo avauspuoliajan loppu, kun HIFK:n Jani Bäckman sai punaisen kortin. Punapaidat eivät pystyneet alivoimaisena haastamaan Klubia, mikä vaikutti vaisusti toiseen puoliaikaan. Ottelun puhuttavin tilanne nähtiin kuitenkin HJK:n pelaajan toimesta, kun Mosa taklasi todella rajusti jalkapohjat edellä HIFK:n Mika Väyrystä. Päätuomari Mattias Gestranius ei antanut tilanteesta edes vapaapotkua, vaikka tilanne oli päivänselvä punaisen kortin paikka.

Topit

3. Rasmus Karjalainen, PS Kemi

PS Kemi kuittasi lauantaina todella tärkeät pisteet ja katkaisi kolmen ottelun tappioputkensa kaatamalla FC Interin maalein 2-1. Kotijoukkueen sankari oli joukkueensa molemmat osumat viimeistellyt Rasmus Karjalainen. 21-vuotias peluri on viimeistellyt kahdessa edellisessä ottelussa nyt kolme maalia ja johtaa viidellä maalilla täysosumalla Kemin sisäistä maalipörssiä. Voiton myötä Kemi onnistui kasvattamaan hajurakoa sarjan häntäpäähän, kun joukkueella on nyt kahdeksan pisteen kaula toiseksi viimeisenä majailevaan HIFK:hon.

2. SJK

SJK on onnistunut korjaamaan kurssinsa ja joukkue nappasi maanantaina jo peräti neljännen peräkkäisen voittonsa, kun seinäjokiset kaatoivat KuPS:n lukemin 1-0. SJK on saanut erityisesti puolustuspelin uomiinsa, sillä joukkueen verkkoon on tehty edellisissä neljässä ottelussa vain yksi osuma. Manuel Rocalla riittää vielä töitä hyökkäyspään suhteen, vaikka SJK onkin onnistunut edellisissä otteluissa iskemään voittoihin vaadittavat osumat. Onnistumisia on tullut myös laajalla rintamalla, sillä SJK:n kuusi edellistä osumaa ovat syntyneet viiden eri pelaajan toimesta. Voittoputken myötä joukkue on noussut jo sarjataulukon neljännelle sijalle ja eroa toisena olevaan Vepsuun on neljä pistettä.

1. FC Lahti

FC Lahti on tällä hetkellä todella vakuuttavassa vireessä: joukkue on jäänyt edellisen kerran pisteittä toukokuussa. Tappiottomia otteluita on kertynyt jo 12 putkeen eikä loppua näy: lauantaina joukkue murskasi kotikentällään IFK Mariehamnin maalein 6-2. Lahden puolustuspää on ollut mainiossa iskussa läpi kauden, sillä joukkueen verkkoon on tehty 19 ottelussa vain 15 osumaa. Viime aikoina joukkue on pystynyt kääntämään tasaisia taistoja alkukautta paremmin edukseen, mikä johtuu pitkälti hyökkäyspään heräämisestä: FC Lahti on jäänyt edellisen kerran maaleitta yli 1,5 kuukautta sitten ja viimeistellyt edellisessä kuudessa ottelussa peräti 17 osumaa. Hyökkäyspään tuore hankinta Henri Anier on sopeutunut joukkueeseen hyvin ja viimeistellyt kahdessa edellisessä ottelussa kolme maalia. Lahti on tällä hetkellä sarjataulukossa kolmantena, mutta VPS on yläpuolella vain pisteen päässä. Piikkipaikalla majailevaan Klubiin on sen sijaan 11 pisteen matka, kun jäljellä on 14 ottelua.

Kansikuva: All Over Press