Tässä ovat Veikkausliigan väriläiskät

Veikkausliigan alkuun on vielä pari kuukautta aikaa, mutta on aika tarkistella, minkälaisia hahmoja viheriöillä tullaan näkemään. Tässä kymmenen nimeä, joiden toimintaa ainakin kannattaa mennä seuraamaan paikan päälle.

Mika Väyrynen, HIFK

Jo ikämiesiässä oleva Väyrynen on poikkeuksellinen pelaaja Veikkausliigassa. Ex-huuhkajapelaajan kosketus palloon on sarjan kermaisin, eikä mies pelkää syöttää palloa ahtaisiin väleihin. Väyrynen myös zippailee palloa peleissä, johon monen suomalaisen uskallus ei yksinkertaisesti riitä. Mies julkaisee aika ajoin myös kikkavideoitaan somessa. Ehdottomasti sellainen pelaaja, jota kannattaa jo pelkästään käydä paikan päällä katsomassa, jos sattuu pelipäivänä olemaan samalla paikkakunnalla.

Guy Gnaboyou, Inter

Ranskalaistaituri on pelaaja, joka antaa suorituksillaan katsojille kylmiä väreitä ja samalla valmentajalle harmaita hiuksia, mielialapelaaja turkasen isolla M-kirjaimella. Kuvaavaa on se, että mies pelasi ehkä Inter-uransa parhaan pelin Suomen cupin välierässä vuonna 2015 KuPS:aa vastaan, jolloin turkulaiset taistelivat kahden miehen vajaalla yli jatkoajan verran. Tuolloin Gnaboyou oli elementissään, kun syöttövaihtoehdot olivat vähissä. Kukaan ei saanut Gnaboyoulta palloa pois ja ”tuplapujuilta” ei vältytty. Kesäisin tuttu näky Turun jokirannassa gigolomaisin ottein.

Juha Malinen, RoPS

Pimputusta ja pamputusta. RoPS:n päävalmentaja Malisen pressitilaisuudet ovat välillä viihdearvoltaan omassa kastissaan. Mies ei säästele sanojaan, vaan vetää tunteella. Sama pätee kokeneen valmentajan toimintaan ottelujen aikana vaihtopenkillä. Iso suositus: mene RoPS:n peliin ja osta lippu läheltä vaihtopenkkejä! Malinen antaa värikkäitä lausuntoja mediaan ja uskaltaa ottaa rohkeasti kantaa myös suomifutiksen epäkohtiin.

Kuqit, Inter

Koskaan ei tiedä, mitä veljeksiltä voi odottaa, kun ottelu puhalletaan käyntiin. Päävalmentajana oleva isoveli Shefki  on todennäköisesti sarjan tulisieluisin valmentaja. Juomapullot ja vaihtopenkin seinät saavat kyytiä, kun meno kentällä ei tyydytä. Tuomarit saavat kuulla myös osansa. Salaliittoteorioilta tuskin säästytään tulevallakaan kaudella. Pakko kuitenkin nostaa hattua, kuinka paljon Shefki on satsannut kotimaisen jalkapallon eteen pelivuosiensa jälkeen.

Pikkuveli Njazi on armoitettu maalintekijä, mutta välillä kiehuu pahasti yli. Tällöin vaarassa ovat vastustajien pallit ja kurkut. Konflikteja ja maaleja. Niitä ”Nasselta” tullaan näkemään.

Mostagh Yaghoubi, HJK

Kerrassaan erikoinen luonne. Edellisellä kaudella parin vaihtopenkillä istutun pelin jälkeen kiroili somessa kohtaloaan ja myrsky oli valmis. Pääsi kuitenkin sopuun valmentaja Malisen kanssa, pelasi huikean kauden ja johdatti RoPS:n hopealle. Nuorukainen on siirtynyt kahdesti ulkomaille jakummallakin kertaa ratkaisut ovat olleet vähintäänkin kummallisia. Yaghoubin peliä on kuitenkin ilo katsella. Mies ei luovuta ja antaa kovuutta. Uran varrella on nähty myös hienoja vaparimaaleja.

Hendrik Helmke, FC Lahti

Saksalaisbrasilialainen on varmasti etenkin pikkutyttöjen lempipelaaja. Miehen ulkonäköä on verrattu itseensä Cristiano Ronaldoon. Noh, kyllä mies pelatakin osaa. Laukaus on hurja ja taitoa löytyy. Kuuluu sarjan parhaimpiin ulkomaalaisvahvistuksiin.

Alfredo Morelos, HJK

Kolumbialainen on sarjan röyhkein hyökkääjä ja pallo löytää verkon perukoille kovalla prosentilla. ”Puhvelia” voisi melkein kuitenkin kutsua Veikkausliigan Ronaldoksi. Niin tuhdissa kunnossa mies palasi joululoman jälkeen takaisin Klubin vahvuuteen. Morelos kuuluu kaksarista huolimatta sarjan eliittipelaajiin ja hänen otteistaan ei välttämättä kauaa päästä nauttimaan. Siirto kovempiin sarjoihin on todennäköinen.

Juho ”Kirurgi” Mäkelä, HIFK

Harvalla pelaajalla Veikkausliigassa on yleisesti tiedossa olevaa lempinimeä, mutta Mäkelältä löytyy. Kirurgi liikanimi tulee hyökkääjän veitsen tarkasta viimeistelytaidosta. Mäkelällä on takanaan komea ura myös ulkomailla ja hän onkin ainoa suomalainen, joka on pystynyt tekemään maalin FC Barcelonan verkkoon. Sarjan vaarallisimpia pelaajia boksissa.

Timo Furuholm, FC Inter

Hyökkääjä kiroaa, pärrää ja tekee maaleja. Todellinen asennepelaaja, joka ei ole ikinä varonut sanomisiaan. Tunne paistaa kaikesta miehen tekemisestä läpi. Maaleja tuuletetaan täysillä ja vastustajan fanien buuaukset potkivat miestä vain eteenpäin. Hienoa, että Furu nähdään jälleen Veikkausliigassa.

Kuva: Matti Raivio / All Over Press