Huimausta ja vaihto liian kovasta metelistä: löytyykö Turkista Euroopan kovin kotiyleisö?

Viaplay LogoKuinka hurjaksi meteli yltyy Besiktasin seuraavissa kotipeleissä. Katso kaikki Mestarien liigan ottelut Viaplay-palvelusta.

Tiistain Mestarien liiga -kierroksella nähtiin erikoisia tapahtumia, kun RB Leipzigin tähtipelaajiin kuuluva Timo Werner tuli vaihtoon jo 32. peliminuutin kohdalla vierasottelussa Besiktasia vastaan. Nuori saksalaishyökkääjä ei kestänyt kiivaan turkkilaisyleisön pitämää mekkalaa ja pyysi vaihtoa.

Werner yritti lieventää melua peittämällä korvansa ja käyttämällä korvatulppia, mutta tästä ei ilmeisestikään ollut apua, sillä Leipzig-luotsi Ralph Hasenhuttl sanoi hyökkääjän pyytäneen vaihtoa. Ottelun jälkeen tölkkiseuran leiristä vahvistettiin Wernerin kärsineen verenkiertohäiriöistä ja huimauksesta, jotka johtuivat istanbulilaisyleisön mylvinnästä. Leipzigin mukaan hyökkääjä voi kuitenkin jo paremmin.

Timo Werner ei kestänyt Vodafone Parkin melua. (AOP)

2–0-tappion kokeneen Leipzigin käskijä Hasenhuttl ei peitellyt pettymystään Wernerin reaktioon ja totesi, tunnelman olleen yksinkertaisesti liikaa joillekin pelaajille.

Tapaus on tietysti ikävä, mutta Besiktas-kannattajat voivat suhtautua siihen ylpeydellä. Turkkilaisyleisöt tiedetään intohimoisiksi ja äänekkäiksi, mutta pelin kesken jättäminen melusta aiheutuneiden ongelmien vuoksi on poikkeuksellista.

Turkin ykkösseuraksi noussut Besiktas muutti Vodafone Arena -nimeä kantavalle areenalle reilu vuosi sitten. Colosseum-henkisesti rakennetun upean stadionin erikoisuuksiin kuuluu istuinpenkkien takapuolelta löytyvät näytöt. Vodafone Arenaa on myös kehuttu ympäristöystävällisyydestään ja se palkittiin Stadium Databasen toimesta viime vuoden parhaana stadionina koko maailmassa.

Vaikka vanhat ja legendaariset pyhätöt ovat futisromanttisessa mielessä huomattavasti uusia ja moderneja upeampia, tarjoavat nykyiset rakennusteknologiat mahdollisuuden huomattavasti sähköisempään tunnelmaan. Besiktasin uusi mökki on osoitus siitä, kuinka hurjaksi tunnelma voi nousta, kun intohimoiset kannattajat yhdistetään akustiikka silmällä pitäen rakennettuun stadioniin.

Besiktasin kotiareena on upea myös ulkopuolelta. (Chris McGrath/Getty Images)

Äärimmäisen tasaisessa G-lohkossa kahdella voitolla UCL-kautensa avannut Besiktas saa näin ollen poikkeuksellisen suuren kotiedun. Vaikka Vodafone Park ei vedä kuin reippaat 40 000 katsojaa, on tunnelman oltava täysin poikkeuksellista luokkaa, jos vastustajajoukkueen pelaaja joutuu poistumaan kentältä pääkipujen takia.

Hassenhuttl sanoi, ettei joukkuetta voi valmistaa tiistai-illan kaltaiseen meteliin. Besiktas-faneille luotsin lausunnot ovat takuuvarmasti bensaa liekkeihin. Euroopan kovimman kotiyleisön tittelin voi näillä perustein jakaa kaksi edellistä Turkin mestaruutta voittaneelle Besiktasille.

Lähde: The Guardian

Kansikuva: Sergei Fadeichev/TASS /All Over Press