Kommentti: Zidanen ensimmäinen tulikoe

Real Madridin kausi on ollut tuulinen. Rafael Benitez sai lähteä tammikuussa ja tilalle palkattiin hieman yllättäen Zinédine Zidane, jolla ei ole päävalmentajakokemusta huipputasolla. Madridilaiset ovat sarjassa ottelun vähemmän pelannutta Barcelonaa jo neljä pistettä perässä, joten fanien menestystoiveet onkin suunnattu erityisesti Mestarien liigan suuntaan.

Realin otteluohjelma oli tuoreelle päävalmentajalle suosiollinen. Ensimmäisen kuuden ottelun aikana vastassa ei ollut ketään La Ligan kärkijoukkueista ja madridilaiset nappasivatkin viisi voittoa jääden kerran tasapeliin. Joukkue viimeisteli otteluissa peräti 23 täysosumaa.

Real Madridin ilmapiiri vaikutti Benitezin alaisuudessa tukalalta. Peli-ilo loisti poissaolollaan ja tähtipelaajat olivat kaukana parhaana tasostaan. Zidane on palauttanut rentouden joukkueeseen ja pelaajista oikein huokuu halu pelata päävalmentajalleen.

– Zidane on valmentaja, joka rakastaa urheilua ja tykkää pelata hyökkäävää jalkapalloa. Hän on lisännyt harjoituksiin lisää fyysistä työtä, mikä mahdollistaa meidän korkeamman prässin peleissä. Hän on läheinen pelaajiensa kanssa ja tykkää jutella meille sekä näyttää videoita, jotta voimme parantaa pieniä yksityiskohtia. Se, että hän oli pelaaja ja on nuori valmentaja tarkoittaa, että meillä on läheinen suhde, Raphaël Varane kertoi Goal.comin mukaan.

Keskiviikkona Zidane on miehistöineen ensimmäistä kertaa todellisen testin edessä, kun joukkue kohtaa AS Roman vieraskentällä. Madridilaiset himoitsevat peräti 11. Mestarien liigan voittoaan kuumeisesti ja Roman tasoinen vastustaja pitäisi ehdottomasti päihittää. Mikäli Real Madrid tippuisi Mestarien liigastakin jo nyt, niin Zidanen asemasta tulisi tukala.

Kokemattoman päävalmentajan palkkaamisessa on monesti mahdollisuudet todelliseen tuhkimotarinaan tai katastrofiin. Zidane on vielä seuralegenda, joten hän saa enemmän anteeksi kuin täysin ulkopuolelta tullut valmentaja.

Siinäkin on riskinsä. Mikäli asiat menee pieleen, niin legendan statuksesta huolimatta omatkin fanit kääntyvät helposti vastaan ja sädekehä murtuu. Pahimmassa tapauksessa Zidane poistuu Madridista suuren vihellyskonsertin saattelemana.

Toistaiseksi kaikki on kuitenkin sujunut hyvin. Tänään alkaa Zidanen ensimmäinen todellinen tulikoe, joka antaa suuntaa miehen päävalmentajauralle Madridissa.

AS Roma kohtaa Real Madridin tänään kello 21.45. Voit katsoa ottelun Viasat Sport Finlandin kanavalta tai Viaplay -palvelusta. Lähtökohdat otteluun pääset lukemaan tästä.

Kansikuva: Getty