Litmanen: ”Bayern sai itseluottamuksensa takaisin

Faneille.comin asiantuntija Jari Litmanen uskoo, että Bayern München sai pelinsä raiteilleen viikonloppuna Bundesliigassa ja joukkue ottaa jo Ukrainassa vankan otteen paikasta kahdeksan parhaan joukkoon.

On hyvin vaikea kuvitella Mestarien liigan välierää tälläkään kaudella ilman Bayern Müncheniä. Joukkue on pelillisesti ja valmennuksellisesti niin vahva, välillä loistava, että sen pysäyttäminen kahdessa ottelussa on hyvin vaikeaa. Tulevat vastustajat herättelivät ehkä pieniä toiveita tästä, kun Bayernin kevätkierros Bundesliigassa alkoi kangerrellen: joukkue koki sarjassa jopa harvinaisen tappion! Kun tappiota seurasi tasapeli, alkoivat Bayernin antifanit pohtia jo sitä, että joukkuetta voi horjuttaa. Nämä puheet hiljenivät viime viikonloppuna, kun Bayern teki selvää jälkeä Hampurista luvuin 8-0 ja palautti samalla itseluottamuksensa huippuunsa.

Bayern ei juurikaan muuta omaa pelaamistaan vieraskentällä. Joukkue lähtee vahvojen yksilöittensä kautta hakemaan tulosta jokaisessa ottelussa. Mestarien liigassa heidän yksi tavaramerkeistään on ollut iskeä jo ensimmäisessä ottelussa kovat lukemat tauluun ja sitä kautta poistaa vähän paineita toisesta pelistä. Näin joukkue yrittää tehdä myös tiistaina Ukrainassa.

Shakhtar Donetsk ei ole pelannut virallisia otteluita vielä tänä vuonna. Joukkue ei myöskään pelaa tunnetuista syistä kotistadionillaan Donetskissa vaan pelipaikkana on Lviv. Pitää myös muistaa, etteivät Shahtarin kotikaupungin surulliset tapahtumat voi olla vaikuttamatta pelaajiin. Kun kaikki tämä ynnätään, sekä Bayernin erinomainen joukkue, olisi muu tulos kuin vierasvoitto iso yllätys.

Shakhtar Donetskin ja Bayern Münchenin välienselvittelyä pääset seuraamaan MTV Sport 1 -kanavalta. Studio pärähtää käyntiin klo 21.25 Keken ja Pasin komennossa.