Madridin illassa haiskahtaa maalitalkoot

Mestarien liigassa ratkaistaan tänään ensimmäiset joukkueet puolivälieriin. Illan toisessa kamppailussa Real Madrid lähtee suurena ennakkosuosikkina AS Roman kimppuun. Madridilaisten kauden menestystoiveet lepäävät Mestarien liigan varassa, joten tippuminen jo tässä vaiheessa olisi katastrofi.

Vajaat kolme viikkoa sitten pelattu ensimmäinen osaottelu oli varsin tasainen, kun Roma pystyi pitämään madridilaiset poissa parhailta maalipaikoilta. Toisen puoliajan aikana vierailijat väänsivät tarvittavat osumat, kun Cristiano Ronaldo ja Jesé onnistuivat maalinteossa.

Real Madridin kausi on ollut tuulinen ja tapahtumia on riittänyt. Joukkueen kaksi edellistä kotiottelua kuvaavatkin madridilaisten kautta erinomaisesti. Ensin paikallisvastustaja Atlético haki pisteet Santiago Bernabéulta maalein 1-0, mutta seuraavassa kotiottelussaan Real jyräsi Celta Vigon peräti 7-1. Kyseessä oli jo joukkueen viides vähintään kuuden maalin voitto kuluvalla kaudella.

Madridilaiset ilahtuivat erityisesti parista asiasta. Ronaldo oli tuttuun tapaan loistavassa vireessä viimeistellen neljä maalia ja portugalilainen nousi La Ligan maallipörssin kärkeen. Lisäksi Gareth Bale palasi pelikentille muutaman viikon tauon jälkeen ja onnistui välittömästi maalinteossa.

Vaikka Realin lähtökohdat otteluun on mainiot, niin hieman tummempiakin pilviä joukkueen ympärillä leijailee. Keskikentältä ovat tiistaina sivussa Luka Modric sekä Toni Kroos, joten Zinedine Zidane antaneekin esimerkiksi Casemirolle ansaittua vastuuta tänään. Myös Karim Benzema on näillä näkymin sivussa.

AS Romalla on ollut Serie A:ssa erinomaisessa iskussa ja joukkue majailee sarjataulukon kolmannella sijalla. Eroa sarjakärki Juventukseen on kahdeksan pistettä, mutta Luciano Spalletin suojatit ovat voittaneet kotimaan kentillä seitsemän ottelua putkeen. Edellisen Real-ottelun jälkeen Romalla on ollut kolme peliä, joista joukkue nappasi kolme voittoa maalierolla 12-2. Pelaajista erityisessä vireessä ovat olleet näissä otteluissa neljä maalia viimeistellyt Mohamed Salah ja kolmesti osunut Stephan El Shaarawy.

AS Romalla riittää ruutia hyökkäyspäässä. Edellä mainitun kaksikon lisäksi joukkueen riveistä löytyy muun muassa Serie A:ssa yhdeksän maalia viimeistellyt Miralem Pjanic sekä reilut kaksi viikkoa sitten Palermoa vastaan kahdesti osunut Edin Dzeko.

Roman on osuttava Santiago Bernabeulla vähintään kahdesti. Tämä pakottaa vierailijat hyökkäämään, mikä avaa luonnollisesti lisää tilaa kotijoukkueelle hyökkäyspäähän. Real Madridin puolustuslinja on osoittanut haavoittuvuutensa ja tiistaina keskikentältä puuttuu Modric sekä Kroos. Tämä voi tosin olla jopa eduksi kotijoukkueelle, sillä varsinkin Kroosin kausi on ollut varsin keskinkertainen. Puolustavampi Casemiro paikkaa saksalaista erinomaisesti.

Realille riittäisi ottelusta jopa maalin tappio, mutta kotikentällään joukkue ei varmasti lähde puolustamaan. Myös Roma joutuu olemaan ottelussa aktiivisempi kuin kolme viikkoa sitten ja hakemaan ratkaisuja. Ronaldo ja kumppanit saavat enemmän tilaa ja osuvat kyllä paikan tullen, mutta Romankaan hyökkäyskalustoa ei pidä aliarvioida. Real Madrid on pystynyt pitämään maalinsa puhtaana vain kertaalleen edellisessä seitsemässä ottelussa, joten odotettavissa onkin viihdyttävä ja maalirikas ottelu.

Real Madrid-AS Roma alkaa kello 21.45. Ottelu näkyy Viasat Sport Finlandilta, Viaplaysta sekä Yle TV2:lta. Viasatin ennakkostudio alkaa tuntia ennen ottelua.

Kansikuva: Getty