Manchester City lähtee haastajana Madridiin – kotijoukkueelle valtava helpotus

Real Madrid ja City taistelivat välierän avausosassa maalittoman tasapelin. Toiseen kohtaamiseen molemmat joukkueet lähtevät hyvistä asetelmista.

Real Madridin kannattajien mielessä on ollut ainoastaan yksi kysymys viime viikon välierien avauskohtaamisen jälkeen: mikä on Cristiano Ronaldon kunto?

Portugalilaisen puuttuminen näkyi valkoisten otteissa välittömästi. Los Blancosin hyökkäyspää muuttuu välittömästi astetta vaarattomammaksi, mikäli lusitaani on sivussa. Se on näkynyt karulla tavalla erityisesti Mestarien liigassa.

Ronaldo siirtyi Madridiin kesällä 2009, jonka jälkeen Real on pelannut 80 ottelua Mestarien liigassa. Portugalilainen on ollut yhteensä seitsemästä ottelusta sivussa. Niistä otteluista missä Ronaldo on ollut mukana Real on voittanut 71 %:a (52/73). Ilman Ronaldoa voittoprosentti on vastaavasti ollut 43 (3/7).

Ronaldo on saanut kuluvalla kaudella paljon kritiikkiä otteistaan, mutta varsinkin Mestarien liigassa mies on ollut korvaamaton. Real Madrid on tehnyt tämän vuoden turnauksessa 26 osumaa, joista Ronaldo on tehnyt peräti 16 ja syöttänyt neljä.

Madridissa ollaankin oltu syystä huolestuneita joukkueen avainpelaajan kunnosta kauden tärkeimmän ottelun alla. Zinedine Zidanen mukaan syytä huoleen ei kuitenkaan ole.

Päävalmentaja on kertonut ottelua edeltävissä lehdistötilaisuuksissa, että Ronaldo on keskiviikkona täydessä iskussa. Hyökkääjän edellisestä ottelusta on kaksi viikkoa, joten täysi pelikunto on vielä pienoinen kysymysmerkki. Valkoisten kannalta on kuitenkin tärkeintä, että lusitaani on avauksessa.

Sen sijaan avauskohtaamisessa loukkaantunut Karim Benzema on todennäköisesti sivussa keskiviikkona. Myös Casemirolta jää ottelu näillä näkymin väliin, sillä brasilialainen loukkaantui viikonlopun ottelussa eikä ole pystynyt osallistumaan harjoituksiin.

City sai vastaavasti hyviä uutisia toisen osaottelun alla. Pari edellistä peliä reisivamman takia huilannut Yaya Toure matkasi muun joukkueen mukana Madridiin ja norsunluurannikkolaisen pitäisi olla pelikunnossa keskiviikkona.

Arvio

City onnistui avauskohtaamisessa minimitavoitteissaan, kun englantilaiset onnistuivat pitämään vierailijat nollilla. Tämä pakottaa Realin hyökkäämään entistä kovemmin kotiottelussaan, mikä sopii Citylle mainiosti. Manuel Pellegrinin suojatit pyrkivät iskemään mahdollisimman terävästi vastaan, kun kotijoukkue hallitsee palloa. Tämä on ollut Realille usein myrkkyä kuluvalla kaudella. Casemiron poissaolo onkin todella paha takaisku kotijoukkueelle. Brasilialainen on lunastanut paikkansa keskikentän pohjalta ja pelannut miehekkäästi keskikentän ankkurina.

City lepuutti viikonloppuna avainpelaajiaan ja tulos näkyi karulla tavalla taululla. Manchesterilaiset kärsivät tappion Southamptonille numeroin 2-4, mutta Sergio Agüeron ja kumppaneiden pitäisi olla tikissä keskiviikkona.

Myös Real Madrid antoi avainpelaajilleen lepoa viikonloppuna. Joukkue onnistui kuitenkin hakemaan mestaruustaistelun kannalta arvokkaan voiton, kun Real Sociedad kaatui maalein 1-0.

Avausosan tulos oli molemmille joukkueille mieluisa. Real luottaa kotitaikaansa, kun taas City uskoo vierasmaalin voimaan. Maaliton lähtökohta takaa, että maaleja tulllaan näkemään. Real on tunnetusti ollut kova kotijoukkue ja Madridissa on valtavasti kokemusta tiukoista paikoista Mestarien liigasta. Historiansa ensimmäistä finaalipaikkaa metsästävä City ei pysty yllätykseen, vaan kotijoukkue nappaa voiton maalein 2-1.

Ottelu alkaa kello 21.45 ja se on nähtävissä Viasat Sport Finland -kanavalta sekä Viaplay -palvelusta. Ennakkostudio alkaa jo kello 20.45.

Kansikuva: Getty