Riihilahti: Klubin tavoitteena seuraava askel

HJK:n kausi 2014 oli uskomaton tarina, joukkue voitti Suomen mestaruuden kuudennen kerran peräkkäin, eteni Eurooppa Liigan lohkovaiheeseen ja voitti Suomen Cupin. Kaiken lisäksi joukkue kohtasi yhden maailman suurimmista jalkapalloseuroista FC Barcelonan Helsingin Olympiastadionilla kesällä.

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahdella nälkä kasvaa syödessä. (AOP)

HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahdella nälkä kasvaa syödessä. (AOP)

Barcelonan saaminen Helsinkiin oli monivaiheinen tapahtuma, mutta suurin tekijä sillä ottelulla oli se, että Helsinkiin nousee tänä talvena junioreille sisähalli. Ihan helppoa ei Barcelonan saaminen ollut, mutta HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti osaa myös vitsailla tapahtumille.

– Mä menin koputtamaan heidän pukukopin ovelle ja kysyin, että tulevatko pelaamaan tänne. He vastasivat ensin, että ei mutta monien neuvotteluiden jälkeen me pystyttiin maksamaan sen, mitä ne halusivat, Riihilahti vitsaili.

Itse FC Barcelonan tulemista Helsinkiin ei Riihilahti pidä kovinkaan suurena asiana, vaan suurempi juttu oli se hyöty, minkä HJK siitä sai.

– Isompi juttu oli se juniorihalli, joka nousee ja se mitä meidän joukkue ja organisaatio teki. Tuo on vain se kirsikka siellä kakun päällä, Riihilahti sanoi.

Kausi täynnä menestystä

Helsinkiläisten kautta ei voi millään muotoa kutsua huonoksi, sillä valmentajan vaihtamisesta huolimatta joukkue voitti Suomen mestaruuden, eteni lohkovaiheeseen Euroopassa ja otti voiton Suomen Cupissa.

– Tulokset olivat erinomaisia, mutta päivittäisessä tekemisessä on vielä paljon tekemistä, että ollaan sillä tasolla mille halutaan ja pysytään siellä. Ei voida olla vauhtisokeita eikä liian tyytyväisiä, koska töitä on vielä paljon jäljellä, Riihilahti analysoi.

Pelillisesti HJK on Suomen paras joukkue ollut jo kuusi vuotta ja budjetti on reilusti yli muiden joukkueiden. Siitä huolimatta taso kansainvälisillä kentillä ei vielä ole aivan riittävä. Ainakaan taso ei ole vielä HJK:n mieleinen.

– Me halutaan sekä urheilullisesti että organisaationa ottaa seuraava askel. Me ollaan saatu nyt vähän jalkaa oven väliin, mutta askel on vielä ottamatta. Me ollaan oikealla tiellä, mutta työmäärä on vielä todella iso, mikä on jäljellä, Riihilahti tietää.

HIFK:n tulo liigaan piristää

Jalkapallon Veikkausliigaan saadaan ensi kaudelle piristysruiske paikalliskamppailuihin, kun HIFK nousi liigaan. HJK:ssa toisen helsinkiläisen seuran nouseminen liigakartalle on otettu hyvillä mielin vastaan ja paikallispelejä odotellaan jo kovasti.

– Se on parasta mitä meille voi käydä, että HIFK tulee mukaan. Siinä on tunne heti valmiiksi paikoillaan. Mä luulen, että derbyistä tulee loppuunmyytyjä ja toivon, että saadaan hyvä kirittäjä tuohon oman kotinurkan taakse, se on positiivinen juttu. Muutenkin on sellainen fiilis, että ensi kesästä tulee tosi hyvä futiskesä, Riihilahti miettii.

Riihilahti ei halua arvioida sitä, että millainen vaikutus HIFK:n nousulla on liigalle. Hän näkee asian vain HJK:n kannalta ja Klubille paikalliskilpailijan tuleminen samalle hiekkalaatikolle on vain positiivinen asia.

– Meille on hyvä, että naapurissa on kirittäjä ja saadaan hyviä tunnepitoisia otteluita, Riihilahti suostui arvioimaan.

Veikkausliigan avauskierros pelataan sunnuntaina 12.4.2015. HJK kohtaa ensimmäisessä ottelussaan vieraissa RoPSin.