Manchester Cityllä kaikkien aikojen tilaisuus murtaa eurokirous

Manchester City on niittänyt viime vuosina menestystä Englannin kentillä ja juhlinut kahteen otteeseen Valioliigan mestaruutta. Eurokentillä menestystä ei sen sijaan ole tullut, vaikka joukkueeseen on upotettu läjäpäin rahaa.

Manchesterin sinisellä puolella onkin janottu kunniaa myös maanosan himoitummassa turnauksessa eli Mestarien liigassa. Joukkue ei ole vielä kertaakaan selvittänyt sieniliigassa tietään neljännesvälieriä pidemmälle.

City on pelannut Mestarien liigassa nyt viitenä peräkkäisenä vuotena. Kaudella 2011-12 taivaansinisillä oli tyytyminen alkulohkon kolmanteen sijaan Bayern Münchenin ja Napolin jälkeen. Joukkue voitti esimerkiksi kotonaan Bayernin, mutta kohtaloksi koitui tasapeli sekä tappio Napolia vastaan.

Kaudella 2012-13 ei sujunut sen paremmin. Tuoreet Valioliigan mestarit lähtivät europeleihin suurin toivein, mutta tuloksena oli raju pettymys. Joukkue jäi kivikovassa alkulohkossa jumboksi Borussia Dortmundin, Real Madridin sekä Ajaxin jälkeen. City ei voittanut alkulohkossa yhtään ottelua ja Valioliigassakin oli tyytyminen hopeasijaan paikalliskilpailija Unitedin kuitatessa mestaruuden, joten City käyttikin seuraavana kesänä hankintoihin yli 100 miljoonaa euroa. Joukkueeseen liittyivät muun muassa Fernandinho, Jesus Navas, Stevan Jovetic sekä Martín Demichelis.

Kaksi seuraavaa kautta sujuivat Mestarien liigassa lähes identtisesti. City sijoittui molempina vuosina alkulohkossa toiseksi Bayern Münchenin jälkeen ja sai neljännesvälierissä vastaansa FC Barcelonan. Englantilaiset joutuivat laulukuoroon ensin yhteismaalein 1-4 ja vuotta myöhemmin 1-3.

Kuluvana vuonna Cityzens onnistui ensimmäistä kertaa voittamaan alkulohkonsa. Juventuksen oli tyytyminen hopeasijaan, vaikka voittikin englantilaiset molemmissa keskinäisissä kohtaamisissa. Pudotuspelien arpaonnikin suosi kerrankin Cityä, kun vastaan arvottiin kovasta G-lohkosta jatkoon selvinnyt Dynamo Kiova.

Vaikka Kiovaa ei pidä aliarvioida, niin Cityllä on nyt kaikkien aikojen tilaisuus murtaa kirous europelien suhteen. Joukkue on valahtanut Valioliigassa neljänneksi ja eroa kärkeen on kuusi pistettä, joten kauden päätavoitteet lepäävät osittain Mestarien liigan varassa. Viimeistä kauttaan seurassa valmentava Manuel Pellegrini vei sensaatiomaisesti Málagan Mestarien liigan puolivälieriin kaudella 2012-13, joten saman pitäisi onnistua myös Cityn kanssa.

Cityn olisikin jo korkea aika saada menestystä eurokentillä. Joukkueeseen on hankittu pelaajia viimeisen seitsemän vuoden aikana lähes miljardilla eurolla, joten upporikas johtoporras odottaakin hiljalleen tuloksia myös kansainvälisiltä kentiltä.

Onko Kiovalla mitään mahdollisuuksia vai käveleekö City helposti jatkoon? Kuuntele alta Penkinlämmittäjien asiantuntevat ja kattavat ennakoinnit illan molemmista otteluista. PSV:lle ja Atlético Madridille pyhitetty osuus alkaa ajasta 12:45.

Illan ottelut alkavat kello 21.45. PSV:n ja Atlético Madridin kamppailua voit seurata Viasat Sport Finland -kanavalta ja ennakkostudio alkaa tuntia ennen ottelua. Dynamo Kiova-Manchester City näkyy puolestaan Viasat Sport -kanavalta. Molemmat ottelut tulevat tuttuun tapaan myös Viaplay -palvelusta.

Kansikuva: Getty