Mestarien liigan ennakko: Bayern München – Manchester United

Pärjääkö rugby-pelaaja Phil Jones toisessa osaottelussa Bayernin hyökkäykselle? (Getty)

Pärjääkö rugby-pelaaja Phil Jones toisessa osaottelussa Bayernin hyökkäykselle? (Getty)

Harvoin on Old Traffordilla nähty vastaavanlaista ottelua kuin aprillipäivänä näiden kahden suuren ensimmäisessä kohtaamisessa. Pallonhallinta Bayernille 70%-30%, ottelu päättyy 1-1 ja kotijoukkueen kannattajat juhlivat tulosta kuin voittoa. Toisaalta tulos olisi voinut olla ManUn kannalta paljon heikompikin, maalintekoyritykset kun menivät vieraille 15-6. Bayernilaiset ovat olleet Euroopassa 11 kertaa 1-1 tilanteessa ensimmäisen osaottelun jälkeen ja ovat edenneet joka kerta jatkoon kotikentällään toisen osaottelun jälkeen.

Bayern ei ole voittanut kotonaan englantilaista joukkuetta neljään otteluun

ManUn iloksi müncheniläiset eivät ole pystyneet voittamaan kotonaan englantilaista joukkuetta neljään viimeiseen otteluunsa. Tasapeli riittäisi viemään ManUn jatkoajalle tai jopa jatkoon, jos ottelu päättyy vähintään 2-2. Bayern hävisi viikonloppuna Bundesliigassa vieraissa Augsburgille, mutta jo mestaruuden varmistaneet müncheniläiset lepuuttivat ottelussa lähes kaikkia avainpelaajiaan ManU-ottelua silmällä pitäen. Ottelu päättyi Augsburgin 1-0 voittoon ja tämä tiesi Bayernin 60 ottelun maaliputken katkeamista. Samalla katkesi seuran 53 ottelun tappioton putki Bundesliigassa. Viimeksi joukkue oli hävinnyt Bundesliigassa lokakuussa 2012.

”We have to make sure we keep our form, we can’t allow to happen what happened in Manchester, we must not concede a goal. We spoke with the team about what to do to win. We have to attack very well.” Pep Guardiola uefa.com

Bayernin Toni Kroos on spekuloitu siirtyvän ensi kaudeksi ManUn paitaan (Getty)

Bayernin Toni Kroosin on spekuloitu siirtyvän ensi kaudeksi ManU-paitaan (Getty)

Toivossa on hyvä elää

David Moyes on saanut hetkeksi hengähtää median myllytyksen keskeltä, kun ManUn peli on viime aikoina rullannut näyttävästi. Viikonloppuna se haki tyylikkään 0-4 voiton Newcastlesta. Joukkue pelasi loistavaa jalkapalloa Juan Matan johdolla. Manchesterilaisten kannalta valitettavaa on, että espanjalainen on poissa Mestarien liigasta edustuskelvottomuuden takia. Newcastlessa väkevästi esiintyneet Shinji Kagawa ja Javier Hernandez näyttivät Moyesille, että olisivat ansainneet enemmänkin peliaikaa kuluvan kauden aikana. Molemmat ovat olleet kuitenkin skotlantilaisen koirankopissa. Vaikka ManU on pelannut tämän kauden Valioliigassa erittäin ailahtelevasti, on se koko sarjan paras vierasjoukkue. Tästä Moyesin porukka voi yrittää kerätä lisävoimaa illan vieraskamppailuun.

”They know it’s a big task but it’s one we’re all relishing. It’s the sort of fixture United have always been involved in over the years and had a good record. We’re going to have to show that again.” David Moyes manutd.com

Meksikolainen pikajuna Javier Chicharito Hernandez osui viikonloppuna. Mahtuuko hän Allianz Arenalla ManUn avauskokoonpanoon? (Getty)

Meksikolainen pikajuna Javier Chicharito Hernandez osui viikonloppuna. Mahtuuko hän Allianz Arenalla ManUn avauskokoonpanoon? (Getty)

Ottelun lähtökohdat

Hallitseva Mestarien liigan voittaja Bayern lähtee otteluun suurena suosikkina. He tulevat tapansa mukaisesti hallitsemaan palloa suuren osan aikaa pelistä ManUn keskittyen vastahyökkäyksiin. Bayernin Bastian Schweinsteiger ja Javi Martinez hölmöilivät itselleen korttitilit täyteen ensimmäisessä ottelussa, joten he ovat ulkona toisesta osaottelusta. Muita poissaolijoita ovat todennäköisesti loukkaantuneet keskikenttäpelaajat Xherdan Shaqiri ja Thiago Alcántara sekä Diego Contento. Pep Guardiolla ei ole kuin 14 tervettä edustusjoukkueen pelaajaa valittavana otteluun. Tämä tuo haasteita Guardiolalle, mutta joukkue ei näihin poissaoloihin kaadu.

”I know exactly how we have to play. For tomorrow I have two doubts. We have only got 14 players to pick from. Where Lahm will play depends on the situation, on the other players available, on the opposition.” Guardiola uefa.com

Moyesin mukaan loukkaantuneena ollut Wayne Rooney on keskiviikkona manchesterilaisten kokoonpanossa. Moyesin on miettivä tarkkaan laittaako Rooneyn piikkiin vai kymppipaikalle vastaamaan joukkueensa pelinrakentelusta. Danny Welbeck on ollut yksinäisenä piikkinä suoraan sanoen surkea ja jos itse saisin päättää, laittaisin piikkiin vikkelä kinttuisen meskikolaisen Javier Hernandezin. Moyes kallistuu todennäköisesti kuitenkin Wesley Snipesin kaksoisolentoon. Mielenkiintoista on myös nähdä mihin Moyes asentaa yleisavain Phil Jonesin. Jones pystyy pelaamaan topparina, puolustavana keskikenttänä sekä laitapuolustajana, jossa hän pelasi ensimmäisessä ottelussa ja onnistuikin pimentämään Frank Riberyn hyvin. Jos joku on varmaa niin se, että ManUn topparipari Ferdinand-Vidic saa tehdä täyden työpäivän pysäyttääkseen Bayernin hyökkäysarsenaalin. Kiirettä pojilla pitää, mutta kokemusta näiltä kavereilta tällaisista peleistä löytyy. Poissa ManUlta ovat loukkaantunut Robin van Persie sekä todennäköisesti pienistä kolhuista kärsineet Marouane Fellaini ja Rafael.

Voittajasta tuskin on epäselvää. Kuten Litmanen ennakossaan totesi, ei ManUlla ole pelissä loppujen lopuksi mitään saumaa. Uskon Bayernin voittavan ottelun vähintään kahdella maalilla. ManU saattaa iskeä yhden rysän erikoistilanteista, joten pistetään 3-1. Robben tulee nöyryyttämään oikella laidallaan Evraa ja kihauttaa vähintään yhden maalin.

Ennakoidut avauskokoonpanot:

Bayern 4-2-3-1:

Neuer; Rafinha, Boateng, Dante, Alaba; Lahm, Kroos; Robben, Götze, Ribery; Müller

Man United 4-2-3-1:

De Gea; Jones, Vidic, Ferdinand, Evra; Carrick, Fletcher; Valencia, Rooney, Kagawa; Welbeck

Kertoimia otteluun: (bettson)

Bayern München – Manchester United 1,30 – 6,40 – 8,55

Bayern -1 1,70

Yli/Alle 2,5 maalia 1,50 – 2,65

Yli/Alle 3,5 maalia 2,25 – 1,58

Robben tekee maalin? Kyllä 2,13

Ensimmäisen osaottelun kooste:

http://youtu.be/wV1MwnsZlpk