Mestarien liigan ennakko: Chelsea – PSG

Javier Pastore iski lisäajalla pariisilaisten kannalta tärkeän 3-1 maalin (Getty)

Javier Pastore iski lisäajalla pariisilaisten kannalta tärkeän 3-1 maalin (Getty)

Illan toisessa Mestarien liigan kamppailussa Chelsea lähtee kotiotteluunsa samoista asetelmista, mistä vuonna 2012, kun se voitti Mestarien liigan. Chelsea hävisi puolivälierissä ensimmäisen ottelun 3-1 Cavanin ja Lavezzin edustamalle Napolille, mutta käänsi kotonaan otteluparin jatkoajalla hyväkseen ja eteni lopulta aina mestariksi asti.

Chelsea ollut kotonaan rautaa

Chelsea on hävinnyt viimeksi kotonaan Stamford Bridgellä 8.9.2013, kun Basel yllätti siniset lukemin 1-2. Tämän jälkeen saldo on ollut huima 17 voittoa ja kaksi tasapeliä. Edelliseen kahdeksaan kotiotteluun Peter Cechin taakse ei ole tehty yhtään maalia! Chelsea pelasi Pariisin ensimmäisessä osaottelussa pirteästi ja heidän korkea prässi tuotti jatkuvia ongelmia PSG:n pelinrakentelulle. Puolustuspään karmaisevat virheet kuitenkin käänsivät ottelun PSG:lle, eikä tulos ollut kenttätapahtumiin nähden oikeutettu. Jos Chelsea saa puolustuksen kuntoon, on sillä vielä hyvät mahdollisuudet edetä otteluparista jatkoon. Tämä tarkoittaa kuitenkin sitä, että Eden Hazardin ja kumppaneitten on herättävä hyökkäyspäässä. Hazard on ollut viime viikot suoraan sanoen surkea sinisten hyökkäyksessä ja syyskauden maagisuus on loistanut poissaolollaan. Chelsean hyökkääjistä on turha edes puhua. Eto’o on ollut ainoa kuka saa palloa reppuun – samaa ei voi sanoa esimerkiksi Fernando Torresista. Eto’o on vielä tiistainakin sairastuvalla ja paikan piikissä ottaa todennäköisesti Espanjan oma Justin Bieber.

”I believe and my players believe and that’s the most important thing. I won two finals, so the two finals are the most important good memories I have.” Jose Mourinho uefa.com

Peter Cech on ollut kotipeleissä oivassa iskussa (Getty)

Peter Cech on ollut kotipeleissä oivassa iskussa (Getty)

Zlatanin poissaolo ei PSG:tä kaada

Niin kuin kaikki tietävät, suuri ja mahtava Zlatan loukkaantui ensimmäisessä ottelussa ja on näin ollen katsomon puolella. Zlatan pelasi tasoonsa nähden heikon ensimmäisen ottelun, vaikka väläyttelikin pari kertaa syöttötaitoaan. Chelsean korkean prässin johdosta Zlatan turhautui PSG:n hyökkäyksessä ja tuli hakemaan palloa yllättävän alhaalta. Näin ollen Zlatanin vahvuus hyökkäyspäässä jäi PSG:ltä käyttämättä. Zlatanin poissaolo voi olla jopa pelastus PSG:n jatkohaaveille. Ensimmäisessä ottelussa Zlatanin loukkaannuttua paikan hyökkäyksessä otti taitava brassi Lucas Moura. Hän väläyttelikin taituruuttaan ottelun loppuhetkillä. PSG:n hyökkäyksen tiistaina muodostavat kolmikko Lavezzi-Cavani-Moura, ja tämä tietää hitaille Terrylle ja Cahilille ongelmia. PSG voi keskittyä chelseamaisiin nopeisiin vastahyökkäyksiin, jossa vikkelä kolmikko on parhaimmillaan. PSG:n tulee keksiä keinot Chelsean korkean prässin avaamiseen ja pariisilaisten keskikentän kolmikon pitää pystyä auttamaan paremmin puolustuslinjaansa pelinrakentelussa kuin ensimmäisessä osaottelussa.

”This Chelsea team is very compact defensively and that opens up a little space for the wide players such as Lavezzi. Chelsea will have to come out looking for goals to make up the two-goal deficit from the first leg. We haven’t come here to sit back and let them play, so it will be the key to the match because Chelsea will also be looking to control the possession, with a very intense opening 20 minutes.” Laurent Blanc psg.fr

PSG maksoi tästä brassitaikurista 45 miljoonaa euroa eikä turhaan (Getty)

PSG maksoi tästä brassitaikurista 45 miljoonaa euroa eikä turhaan (Getty)

Lähtökohdat otteluun

Niin kuin Litmanen ennakossaan totesi, ei ottelupari ole vielä todellakaan taputeltu. Chelsea lähtee hakemaan vimmatusti avausmaalia heti ottelun alkuun. Se vapauttaisi sinisten peliä ja antaisi hyvät mahdollisuudet jatkopaikkaan. Sen tulee kuitenkin parantaa puolustuspeliään, jotta omassa päässä maali pysyy varjeltuna. Mikäli PSG saa tehtyä ottelun avausmaalin, saattaa ottelupari olla taputeltu ennen kuin Chelsea osaa arvatakaan.

Chelsea koki pahan takaiskun, kun keskikenttäpelaaja Ramiresin varoitustili täyttyi Pariisissa. Ramires on ollut kenties Chelsean tasaisin suorittaja läpi kauden. Box-to-box keskikenttäpelaaja raataa illasta toiseen sinisten avauksessa ja pelaa loistavaa jalkapalloa molempiin kenttäpäätyihin. Nyt keskikentältä ovat poissa molemmat luottomiehet, kun myös Nemanja Matic on edustuskelvoton. Chelsean keskikentän täyttävät pari Lampard-Luiz, jotka eivät ole lähellekään Maticin ja Ramiresin tasoa. Brasilialaisen Luizin parhaat avut ovat puolustuspäässä, eikä hänestä ole apua pelinrakentelussa. Konkari Lampard pelasi viikonloppuna 70 minuuttia Valioliigassa ja saa nähdä miten hän on palautunut tiistain otteluun.

PSG saa otteluun takaisin loukkaantuneena olleen oikean puolustajan Gregory van der Wielin. Hän on parempi vaihtoehto oikealle kuin ensimmäisessä ottelussa pelannut Christophe Jallet. Van der Wiel ei ole mikään taikuri, mutta on neljällä maalisyötöllään Mestarien liigan syöttöpörssissä jaetulla 4. sijalla mm. Chelsean Oscarin ja Cristiano Ronaldon kanssa. PSG:n sairastupa on Zlatania lukuunottamatta tyhjä.

Uskon, että Chelsea tulee hallitsemaan ottelua ja Mourinho taikoo jälleen hatustaan jonkinlaisen pääsiäispupun. Torres iskee sinisille kaksi maalia ja Chelsea tulee menemään jatkoon. Tähän eräs jyväskyläläinen suuri urheiluvaikuttaja ja Chelsea-fani toteaisi, että NUIN! Eikä tämä ole aprillipilaa.

Chelsean ennakoitu avauskokoonpano 4-3-3: 

Cech; Azpilicueta, Terry, Cahill, Ivanovic; Lampard, Luiz; Hazard, Oscar, Willian; Torres

PSG ennakoitu avauskokoonpano 4-3-3: 

Sirigu; Maxwell, Alex, Silva, van der Wiel; Matuidi, Verratti, Motta; Lavezzi, Cavani, Moura

Kertoimia otteluun:

Chelsea – Paris Saint-Germain  1,80 – 3,60 – 4,40 (Nordicbet)

Chelsea -1 3,05 (Nordicbet)

Yli/Alle 2,5 maalia 1,87 – 1,97 (Bettson)

Torres tekee maalin? Kyllä 2,70 (Bettson)

Edellisen kohtaamisen huippuhetket:

http://youtu.be/K-qT0S8YGfw