Mestarien liigan ennakko: Borussia Dortmund – Zenit

Näiden fanien edessä ei halua esiintyä huonosti (Getty)

Näiden fanien edessä ei halua esiintyä huonosti (Getty)

Tämäkin ottelu, Real Madrid-Schalke tanssiparin kanssa, taputeltiin jo avausottelussa. Zenitin peli oli sekaisin ja vastus liian kova. Ukrainalaisen Anatoli Tymoštšukin kentälle päästäminen loukkaantuneen Andrei Aršavinin tilalle oli katastrofi. Zenit sai iskettyä kuitenkin kaksi maalia, mutta viime kauden finalisti Dortmundin tekemät neljä vierasmaalia eivät jätä jossiteltavaa. Dortmundilta osuivat Henrikh Mkhitaryan, Marco Reus ja Robert Lewandowski kahdesti. Zenitin maaleista vastasivat avausottelussa Oleg Shatov ja Hulk. Lähtökohtaisesti Zenitin kolme vierasmaalia riittää Westfalenilta jatkoon Dortmundin jäädessä nollille, mutta se kuulostaa todella utopistiselta. Dortmund laskettelee otteluparista voittoon. Sen meille kertoi jo myös Jari Litmanen omassa ennakkopaketissaan.

Andre Villas-Boas Zenitin johtoon

AVB nousee Zenitin peräsimeen torstaina (Getty)

AVB nousee Zenitin peräsimeen torstaina (Getty)

Luciano Spalletti sai lähteä Zenitistä ja nyt vetovastuu on ollut hetkellisesti Sergey Semakilla. Uusi päävalmentaja on kuitenkin jo palkattu ja hänet esitellään, kun Zenit palaa Saksasta. Andre Villas-Boas ottaa joukkueen haltuun torstaina kahden vuoden sopimuksella. Semakin vetovastuu jää siis kahteen otteluun. Joukkue on siis jonkinlaisessa käymistilassa. Nicolas Lombaerts kuitenkin ottaa valmentajan potkut myös pelaajiston vastuulle.

”If the coach is fired, the players should look at themselves. In the end, if he was fired, then we are one of the main causes. But we have to move on. We’re playing for Zenit so we have to do everything to get back on top.”

Pietarilaisilla oli Venäjän Premier Leaguessa kaksi ottelua joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen jälkeen. Zenit keräsi otteluistaan vain pisteen ja se majailee tällä hetkellä liigassaan toisena. 0-0 tasapeli Tom Tomskin kanssa merkitsi Spalletin hyvästejä. Hyvät edellytykset sillä on vielä maansa mestaruuteen. Lokomotiv Moskova on sitä vain kolme pistettä edellä. Venäjän liigan voitto ja Mestareiden liigaan selviytyminen ensi kaudeksi tulevat olemaankin AVB:n tavoitteet. Zenitin mahdollisuudet tästä otteluparista jatkoon ymmärtää myös vetovastuussa vielä tämän illan oleva Sergey Semak.

”Our chances are slim, but miracles sometimes happen” –Semak

”Emme ole vielä jatkossa” -Jürgen Klopp

Dortmundin käskyttäjä Jürgen Klopp on vakuuttanut, että joukkue lähtee nöyränä toiseen osaotteluun. Joukkue hävisi viime viikonlopun kotiottelunsa Bundesligassa yllättäen Mönchengladbachille 1-2. Klopp ajettiin ottelussa katsomoon, kun miehellä tuli pienimuotoisia erimielisyyksiä neljännen erotuomarin kanssa. Tuo ottelu on jo kuitenkin pyyhitty mielestä ja joukkue on valmis kohtaamaan Zenitin.

”The plan is to make a normal football game out of it. We ideally go into this game as a second half of a match. The first leg was nothing more than the basis for the second leg. In the first leg, we put ourselves in a good position for the return leg. Nothing more, nothing less. We will not risk a lot, but just going out there to defend our lead would be a bit stupid as well.” – Klopp

Dortmund joutuu tulemaan toimeen ensimmäisessä osaottelussa maalannutta Marco Reussia. Myös Sven Bender on sivussa loukkaantumisen takia. Henrik Mkhitaryan palaa kokoonpanoon oltuaan sivussa viikonlopun ottelusta.

Zenitillä ei sanaa Westfalenstadionilla

Yhtenäinen Dortmund repii Zenitin riekaleiksi (Getty)

Yhtenäinen Dortmund repii Zenitin riekaleiksi (Getty)

Ottelun kulku tulee olemaan samanlainen kuin avausottelussa. Dortmund hallitsee kenttätapahtumia ja Zenit koittaa pysyä perässä. Kukaan ei enää voi epäillä Lewandowskin otteita. Siirto kesällä on selvä, mutta herra pelaa täysillä edustamalleen joukkueelle ja maaleja syntyy. Lewandowski tulee olemaan ratkaisevassa roolissa myös tässä ottelussa. Zenit on keskellä murrosta ja vaikka joukkueen keskittyminen olisikin tuhat prosenttinen, jää joukkue silti taidossa ja yhtenäisyydessä saksalaisten jalkoihin. Edeltävien otteluiden tulokset kertovat kuitenkin Zenitin olevan sekaisin ja se ei ole todellakaan hyvä lähtökohta illan otteluun.

”We’re not in the quarter-finals yet, even after winning the first leg 4-2. We need to be on our toes and mustn’t underestimate Zenit. I hope nothing happens that could jeopardise our passage into the next round, but the tie isn’t over and we can’t afford to play like we did against Gladbach. We will do everything to win the return leg in front of our own fans on Wednesday. We don’t want to lose in Dortmund again!” -Lewandowski, Bundesliga.com

Dortmund on voittanut kahdeksan viimeisestä yhdeksästä kotiottelustaan Euroopassa ja se on tehnyt viidessä kuudesta kolme maalia tai enemmän. Odotan murheellista iltaa pietarilaisille ja näkisin ottelussa avautuvan paikkoja Dortmundin myllyttäessä. Kotijoukkue haluaa hyökätä faniensa edessä ja kuittaus viime viikonlopun tappiosta tulee tänään.

Borussia Dortmundin mahdollinen avauskokoonpano 4-2-3-1:

Weidenfeller; Piszczek, Hummels, Papastathopoulos, Schmelzer; Kehl, Sahin; Aubameyang, Mkhitaryan, Grosskreutz; Lewandowski

Zenitin mahdollinen avauskokoonpano 4-2-3-1:

Lodigin ; Anyukov, Luís Neto, Lombaerts, Smolnikov; Witsel, Fayzulin; Hulk, Zyryanov, Danny; Rondón

Kertoimia otteluun:

Kaikesta hehkuu, että Dortmund lähtee otteluun sata lasissa. Se lupaa taas venäläis vieraille todella ikävää iltaa. Lewandowski osuu hyvällä prosentilla ja statistiikka kertoo joukkueen huikeasta kotivireestä Euroopassa. Odotan ottelun ratkeavan lopullisesti jo varhaisessa vaiheessa Dortmundin maaliin. Se avaa peliä entisestään ja taitavat saksalaiset käyttävät paikkansa. Dortmundin vähintään kahden maalin voitto vaikuttaa oikein maistuvalta.

Dortmund-Zenit 1.32 – 5.60 – 9.50
Yli/alle 2,5 maalia 1.48 – 2.60
Dortmund-1 1.84

Kooste avausottelusta: