Ennakko: Ole Gunnar Solskjärin miehistö saa kivenkovan vierailijan Ranskasta

C-More LogoMestareiden Liigan ottelut suorana C-Morella.

Mestareiden Liigan neljännesvälierät käynnistyvät. Yksi mielenkiintoisimmista ottelupareista on nousukuntoisen Manchester Unitedin ja Ranskan sarjaykkösen, PSG:n yhteenotto.

Moni ei taatusti antanut ManU:lle mahdollisuuksia, kun tämä ottelupari selvisi joulukuussa. Nyt tilanne on toinen, sillä Solskjärin miehistö on pelannut Valioliigassa loistavasti, ottaen kymmenen voittoa ja pelannut kerran tasan valmentajavaihdoksen jälkeen. Solskjärin mukaan ajankohta on loistava PSG:n haastamiselle, sillä ManU on kasvanut joukkueena ja myös näyttänyt joukkueelta, joten ison ottelun ajoitus tulee täydelliseen aikaan. Solskjär lisää, että parhaalla esityksellä joukkue voi voittaa kenet tahansa.

PSG:ltä puuttuu kolme tärkeää pelaajaa Neymarin, Edinson Cavanin ja Thomas Meunierin ollessa loukkaantuneina. Neymar ja Cavani ovat viimeistelleet joukkueelleen Lique 1:ssa yhteensä 30 maalia ja Mestareiden Liigassa seitsemän maalia. Lisäksi Meunierin poissaolo heikentää puolustuslinjoja. Poissaolot antavat kuitenkin varamiehille näyttöpaikan ja heillä on mahdollisuus yllättää, kun heitä ei tunneta niin hyvin kuin ykköskokoonpanon pelaajia.

ManU:n riveistä puuttuvat italialaispuolustajat Matteo Darmian ja Marcos Rojo sekä ecuadorilaispuolustaja Antonio Valencia. Victor Lindelöf on toipunut harjoituskuntoon.

Tilastojen valossa tämä on ensimmäinen kohtaaminen ManU:n ja PSG:n välillä kilpailullisissa sarjoissa. Yksikään ranskalaisjoukkue ei ole voittanut ManUa sen kotikentällä. ManU:lla on ranskalaiskohtaamisista saldona neljä tasapeliä ja kymmenen voittoa.

PSG:n avainpelaajien puuttuminen hyökkäyspelissä ei voi olla näkymättä maalinteon tehokkuudessa, joten ManU lähtee jopa pienenä ennakkosuosikkina hakemaan voittoa Pariisissa pelattavan toisen osaottelun varalle. Nouseeko esimerkiksi Paul Pogba ison pelin maalintekijäksi? Tällaisessa ottelussa se olisi todella tärkeää.

Ottelu alkaa Suomen aikaa klo 22.00.

Kansikuva: Gareth Copley/Getty Images

Lähteet: Twitter, Skysports