Miten HJK kaataa Rabotnickin kotonaan?

FK Rabotnicki ja HJK jäivät makedoniassa pelatussa UEFA Champions Leaguen toisen karsintakierroksen ensimmäisessä osaottelussa maalittomaan tasapeliin.

HJK:lla oli ehdottomasti ottelun parhaat paikat. Avausjaksolla Robin Lod ja Teemu Tainio pääsivät avopaikkaan, mutta Rabotnickin maalivahti Damjan Siskovski torjui molemmat yritykset. Toisella jaksolla Macoumba Kandji pääsi vielä laukomaan lähietäisyydeltä, mutta Siskovskin jalkatorjunta säästi makedonialaisseuran takaiskulta tälläkin kertaa. HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo ei ollut huolissaan, ettei paikkoja hyödynnetty vieraissa.

– Toinen osaottelu kertoo, kuinka paljon tuhlatut paikat jäävät harmittamaan. Kotona pitää maalipaikat sitten käyttää paremmin hyödyksi, Lehkosuo toteaa.

Molemmat joukkueet pelasivat todella varovaista ja tunnustelevaa peliä. HJK oli ajoittain melko passiivinen ja Rabotnicki hallitsi palloa keskikentällä. Vierasjoukkue loi kuitenkin parhaimmat maalipaikat ottelussa. HJK:n puolustus toimi myös hyvin, eikä kotijoukkue päässyt missään vaiheessa aiheuttamaan todellista vaaraa Michael Törnesin vartioimalla HJK:n maalilla.

– Pelattiin ihan järkevästi vieraskentällä. Meillä oli hyviä tilanteita, joita ei vain saatu vietyä loppuun asti. Ei meillä ole oikeastaan ole aihetta murehtia. Nyt tunnemme vastustajankin hieman paremmin, Lehkosuo sanoo.

Toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona HJK:n kotikentällä Sonera Stadiumilla. Lehkosuo tietää jo, miten makedonialaisseura voitetaan kotiottelussa.

– Ei meidän tarvitse älytöntä muutosta peliin tehdä. Puolustuspeli oli hyvää ja sen pitää onnistua kotonakin. Puolustetaan tiiviisti ja tehdään paikoista tällä kertaa. Eilen näimme, että olimme myös hyviä erikoistilanteissa, joten niissä saattaa olla meidän paikka iskeä, Lehkosuo tiivistää.