Real Madrid ulkona Mestareiden Liigasta – Ajax pudotti 13-kertaisen CL-mestarin vahvan esityksen jälkeen

C-More LogoMestareiden Liigan ottelut suorana C-Morella.

Real Madrid oli voittanut vierasottelun Ajaxia vastaan 2-1 ensimmäisessä kohtaamisessa ja normaali rutiinisuoritus olisi riittänyt, mutta vielä mitä – Ajax tykitti neljä maalia Realin verkkoon ja marssi jatkoon yhteismaalein 5-3. Tappio oli Realille jo neljäs perättäinen, kun kaikki kilpailut huomioidaan.

Mitä isompia ne ovat, sitä korkeammalta ne kaatuvat. Real Madrid ehti olla Mestareiden Liigan huipulla 1011 päivää, kunnes 13-kertaisen voittajan tie katkesi neljännesvälierissä Ajaxin käsittelyn jälkeen.

Ottelun neljännellä minuutilla Real oli lähellä siirtyä johtoon, kun Raphael Varane puski pallon yläriman kautta yli maalin. Kolme minuuttia myöhemmin Hakim Ziyech viimeisteli Ajaxin avausmaalin, kun Realin puolustus menetti ensin pallon kovan paineen alla ja Dusan Tadic tarjoili syötön toiseen aaltoon.

Toisessa Ajax-maalissa Tadic riisti jälleen pallon ja pujotteli Madridin puolustuksen keskeltä kolmen pelaajan ohi ja tarjoili jälleen syötön. Pallo tavoitti brasilialaishyökkääjä David Neresin ja tämä sijoitti pallon maaliin, kierrettyään ensin vastaan tulleen maalivahdin. Ottelua oli pelattu tässä kohtaa 18 minuuttia.

Gareth Bale jouduttiin vaihtamaan jo alle puolen tunnin pelin jälkeen loukkaantuneen Lucas Vasquezin tilalle ja muutamaa minuuttia myöhemmin myös Junior Vinicius vaihdettiin pois loukkaantumisen takia – hänet korvasi Marco Asensio.

Kolmannessa Ajax-maalissa nähtiin jälleen pallonriisto keskialueella liukutaklauksen myötä ja Ajax käänsi nopeasti pelin hyökkäyssuuntaan tarkoilla syötöillä. Kahteen aikaisempaan maaliin alustuksen tarjoillut Tadic viimeisteli tällä kertaa itse ja komea laukaus rankkarialueen rajalta maalin vasempaan yläkulmaan muutti tilanteeksi 0-3.

Realin pieni toivonkipinä heräsi eloon, kun 70. minuutilla Marco Asensio kavensi 1-3:een, mutta Realin maalivahti Thibaut Courtois ei ollut tarpeeksi hereillä vapaapotkutilanteessa paria minuuttia myöhemmin ja kulmalipun läheltä lähtenyt kierteinen vapaapotku kiersi vastustamattomasti takakulmaan. Maalintekijänä tanskalainen keskikenttämies Lasse Schone.

Paikan päälle saapuneet yli 4000 Ajax-fania juhlivat voittoa ja Santiago Bernabeulla oli hiljaista.

Loukkaantumiset sotkivat Realin peliä, kun kaksi vaihtoa jouduttiin tuhlaamaan niiden vuoksi jo ensimmäisen puoliajan aikana ja puolustuksen työtä ei helpottanut Sergio Ramosin poissaolo, sillä mies kärsi saamaansa pelikieltoa edellisessä otteluparissa tahallisesti ottamansa keltaisen kortin takia.

Mestareiden Liigan ottelut jatkuvat tänään klo 22.00 Suomen aikaa ottelupareilla FC Porto – AS Roma ja PSG – Manchester United.

Lähde: Daily Mail

Artikkelikuvat: Burak Akbulut/Anadolu Agency/Getty Images