Tässä on kesän siirtoikkunan kymmenen suurinta nimeä

Kesän siirtoikkunasta on jälleen odotettavissa erittäin mielenkiintoinen. Todella monia nimekkäitä pelaajia on mahdollisesti vaihtamassa maisemaa ja siirtohuhut käyvät kuumana jo nyt. Kokosimme yhteen tulevan kesän kymmenen suurinta nimeä, jotka ovat mahdollisesti vaihtamassa maisemaa.

10. Yaya Touré, Manchester City

Kokenut norsunluurannikkolainen on käytännössä varma lähtijä. Vuodesta 2010 Cityä edustanut Yaya Touré oli joukkueen ehdottomia avainpelaajia mestaruuskaudella 13-14, kun keskikenttämies teki Valioliigassa peräti 20 maalia. Kuluvana vuonna täysosumia on syntynyt kymmenen, mikä on miehen uran toiseksi paras lukema, mutta hän ei ole enää ollut aivan yhtä merkittävässä roolissa. Ottajia 32-vuotiaalle Tourélle löytyy siltikin ympäri Eurooppaa.

Huhuissa mukana: PSG, Chelsea, Inter Milan, Juventus, Qatarin rahaliiga.

9. Harry Kane, Tottenham Hotspur

20 maalilla Valioliigan maalipörssin hopeasijalla majaileva Harry Kane on lyönyt kuluvalla kaudella itsensä kunnolla läpi. Se on luonnollisesti herättänyt Tottenhamia suurempien seurojen kiinnostuksen 21-vuotasta hyökkääjää kohtaan. Siirtomarkkinoilla ei ole liikaa hyökkääjiä, joten Tottenham tulee varmasti saamaan kesällä houkuttelevia tarjouksia Kanesta.

Huhuissa mukana: Manchester United, Real Madrid ja monet muut.

 8. Ilkay Gündogan, Borussia Dortmund

Dortmundin uudet managerikuviot voivat sekoittaa keltamustien pakkaa melkoisesti ja monet vuosia seurassa pelanneet tähdet ovat vaarassa vaihtaa maisemaa. Yksi heistä on loukkaantumisista toipunut Ilkay Gündogan, joka on jo useana vuotena ollut monien joukkueiden tähtäimessä. Keskikenttämiehen sopimus päättyy vuoden päästä, joten Dortmundilla alkaa nyt olla viimeisiä hetkiä saada hänestä mahdollisia siirtokorvauksia.

Huhuissa mukana: Arsenal, Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool.

7. Marco Reus, Borussia Dortmund

Maailmanmestari kiinnostaa monia? (Getty)

Reus tulee kiinnostamaan monia? (Getty)

Marco Reus on kärsinyt viimeisen vuoden aikana todella paljon loukkaantumisista, mikä saattaa asettaa kiinnostuneet seurat hieman varpailleen. Varsinkin nilkkojen kanssa on ollut paljon ongelmia. Pelitaitojensa puolesta monipuolinen Reus on Euroopan eliittiä ja hän onkin ollut Dortmundin kantavia voimia viimeisten vuosien ajan. Pian 26-vuotta täyttävä saksalainen teki alkuvuodesta jatkosopimuksen vuoteen 2019 asti, mutta nämä sopimukset eivät ole ennenkään estäneet siirtoja. Päävalmentajan vaihdoksen myötä Reusinkin lähtö on hyvin mahdollinen.

Huhuissa mukana: Arsenal, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Real Madrid, Barcelona.

6. Edison Cavani, PSG

Reilulla 60 miljoonaa eurolla kaksi vuotta sitten Pariisiin siirtynyt Edinson Cavani on tykittänyt 62 ottelussa mukavat 32 maalia. Uruguaylainen on osoittanut olevansa laadukas hyökkääjä Euroopan huippujoukkueessa, mutta on jäänyt hieman joukkueen ykköstähden Zlatan Ibrahimovicin varjoon. Varsinkin Valioliigaseurat ovat osoittaneet kiinnostusta hyökkääjää kohtaan.

Huhuissa mukana: Juventus, Manchester United, Manchester City, Arsenal

5. Raheem Sterling, Liverpool

Vikkelä laituri Raheem Sterling on kuulunut jo kolmen kauden ajan Liverpoolin vakiomiehistöön. Ikäluokkansa lupaavimpiin pelaajiin lukeutuva Sterling ei ole allekirjoittanut seuran kanssa jatkosopimusta Liverpoolin monista yrityksistä huolimatta. Siirto isompiin ympyröihin näyttää jopa todennäköiseltä. Sterling on seitsemällä maalillaan Liverpoolin toiseksi paras maalintekijä päättyvällä kaudella.

Huhuissa mukana: Chelsea, Bayern München, Manchester City, Arsenal, Juventus, Real Madrid, Manchester United.

4. Mats Hummels, Borussia Dortmund

Dortmundin kapteenina toimiva Mats Hummels on pysynyt uskollisesti seurassa jokakesäisistä siirtotarjouksista huolimatta. Nyt maisemanvaihdos saatetaan kuitenkin nähdä, koska Dortmundilla on edessään uusi projekti uuden päävalmentajan johdolla. Pelipaikkansa eliittiin lukeutuva toppari on herättänyt paljon kiinnostusta ympäri Eurooppaa ja pystyy melkein valitsemaan seuran, mihin haluaisi siirtyä. Pelaaja on kuitenkin itse ilmoittanut, että jos seuraa vaihtaa, on ainoa vaihtoehto Manchester United.

Huhuissa mukana: Manchester United.

3. David de Gea, Manchester United

Atlético Madridin kasvatista David de Geasta on kuoriutunut neljän Manchester Unitedissa vietetyn vuoden aikana yksi maailman parhaista maalivahdeista. 24-vuotias espanjalainen ei ole suostunut Unitedin tarjoamaan massiiviseen jatkosopimukseen, vaan huhut ovat vieneet miestä takaisin kotimaahansa. Monet lähteet ovat uutisoineet, että de Gea olisi päässyt jo sopimukseen Real Madridin kanssa. Mahdollisuus on myös, että mies liikkuu Madridiin osassa vaihtokauppaa, missä mahdollisesti myös Gareth Bale vaihtaisi osoitetta.

Huhuissa mukana: Real Madrid

2. Gareth Bale, Real Madrid

Kaksi vuotta sitten jättisummalla Real Madridiin siirtynyt Gareth Bale ei ole onnistunut pelaamaan itseään joukkueen fanien sydämiin, vaan hän on joutunut silmätikuksi. Siirtosumman suurudesta johtuneet odotukset olivat taivaissa ja Balen on ollut lähes mahdotonta vastata huutoon. 39 maalia 92 ottelussa ei ole huonosti, mutta paikkoja olisi ollut paljon enempääkin. Tappioiden koittaessa syyttävä sormi on monesti osoittanut Balen suuntaan. Varsinkin Manchester United on ollut hanakasti laiturin perässä ja sopimus on joidenkin lähteiden mukaan lähellä. Löytyykö puntia kuitenkaan tarpeeksi? Halvalla walesilainen ei tule kuitenkaan liikkumaan.

Huhuissa mukana: Manchester United, Manchester City, Chelsea.

1. Paul Pogba, Juventus

Pogba on siirtomarkkinoiden isoin kala, jonka liikuttaminen vaatii jo uhrauksia. (Getty)

Pogba on siirtomarkkinoiden isoin kala, jonka liikuttaminen vaatii jo uhrauksia. (Getty)

Paul Pogba on kesän siirtoikkunan kuumin nimi. 21-vuotias pelaa todella kypsää peliä eikä vertaukset esimerkiksi toiseen kookkaaseen keskikenttäpelaajaan Patrick Vieiraan ole kovin kaukaa haettuja. Pogba on tosin maanmiestään teknisempi ja tehokkaampi hyökkäyspäässä. Viime vuoden MM-kisoissa nuorukainen valittiin turnauksen parhaaksi nuoreksi pelaajaksi. Kuluvalla kaudella Juventuksen paidassa Serie A:ssa on syntynyt kahdeksan maalia 24 ottelussa. Pogban palveluksista ovat kiinnostuneet käytännössä kaikki seurat ja mahdollinen siirtosumma saattaa korota pilviin.

Huhuissa mukana: kaikki Euroopan suurseurat.