Mitä Real Madridin superlupauksen pitäisi tehdä?

Suurella kohulla Real Madridiin siirtynyt Martin Ødegaardilla on edessä kriittiset ajat. Seuraava askel on merkittävä koko uran kannalta.

Norjalaisen aika Real Madridissa ei ole ollut pelkkää ruusuilla tanssimista. Real Madrid Castilla oli tukevasti kiinni nousussa toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, kunnes Ødegaard liittyi joukkueeseen ja kurssi kääntyi jyrkkään laskuun. Castilla päätyi lopulta sarjataulukon kuudennelle sijalle. Mediassa liikkui paljon huhuja huonosta joukkuehengestä, kun joukkueen muita avainpelaajia ärsytti norjalaisen huomattavasti suurempi palkka.

Ødegaard pääsi pelaamaan kauden lopulla reilut puoli tuntia myös Real Madridin edustusjoukkueen riveissä. Miehen onkin mietittävä seuraavaa siirtoa tarkkaan.

Real Madrid pelaa totuttuun tapaan paljon harjoitusotteluita. Ødegaard tulee varmasti saamaan näissä paljon peliaikaa, sillä hän on todella mielenkiintoinen pelaaja ja todennäköisesti tulevaisuuden supertähti. Harjoitusotteluissa kokoonpanoa kierrätetään muutenkin varsin paljon ja peliaikaa pyritään jakamaan tasaisesti. Varma aloituskokoonpanon paikka on tiedossa ainakin elokuussa, kun Real Madrid kohtaa Oslossa Lavenger FK:n.

Hyvät otteet harjoitusotteluissa voivat tietysti poikia peliaikaa sarjakaudellakin. Taistelu peliajasta on kuitenkin äärimmäisen tiukkaa, joten Ødegaardin kohdalla on yksi suuri kysymys: lainalle vai ei? Espanjasta löytyy lukuisia joukkueita, jotka ottaisivat norjalaisen mieluusti lainalle ja peliaikaa tulisi varmasti.

Carlo Ancelottin vaihtuminen Rafael Beniteziin saattoi olla onnenpotku Ødegaardille. Espanjalaismanageri kävi tapaamassa Gareth Balea ja hänen pääprioriteettejaan on saada Balesta täysi hyöty irti. Se tarkoittaisi walesilaisen sijoittamista vasemmalle laidalle ja Cristiano Ronaldon siirtymistä kärkeen. Tämä avaisi yhden paikan kärjen taakse, jossa peliajasta taistelevat lähtökohtaisesti Ødegaard, Bale, James Rodriguez sekä Jesé. Real Madridin tuntien ei olisi yllätys, mikäli kesällä hankittaisiin nimekkäitä vahvistuksia tällekin pelipaikalle.

Ødegaardin on varottava Sergio Canalesin kohtaloa. Canales kuului 19-vuotiaana José Mourinhon ryhmään vielä harjoituskaudella, mutta tosipelien alkaessa peliaikaa ei herunut. Kaiken kruunasi loukkaantuminen, jonka jälkeen minuutteja ei tullut käytännössä ollenkaan. Välttääkseen tämän, laina pienempään seuraan pelaamaan isoja minuutteja ei kuulostaisi yhtään huonolta vaihtoehdolta norjalaisen kohdalla. Sitä tietä ovat kulkeneet jo monet muut nyt vakituisesti peliaikaa nauttivat tähdet.