La Ligassa härkäviikot

Espanjan La Ligassa on menossa melkoiset härkäviikot. Maanantaina saatiin kierros 29 päätökseen ja heti eilen tiistaina käynnistyi kierros 30 kahden ottelun voimin. Kun puolentoista viikon päästä maanantaina pelataan kierroksen 32 viimeinen ottelu, tarkoittaa se joukkueille neljää sarjapeliä kahden viikon sisään. Osa joukkueista pelaa tässä välissä vielä Mestarien liigan välieriä ja Eurooppaliigaa, joten voidaan sanoa huoletta ajan olevan La Liga-fanille melkoisen ihanaa aikaa.

Mestaruustaisto täysin auki

Messi on iskenyt kuusi maalia kahteen otteluun ja antoi Madridia vastaan pelatussa ottelussa merkkejä tulevaisuudensuunnitelmistaan (Getty)

Messi on iskenyt kuusi maalia kahteen otteluun ja antoi Madridia vastaan pelatussa ottelussa merkkejä tulevaisuudensuunnitelmistaan (Getty)

Kiitos viime viikonlopun Barcelonan voiton Real Madridista, La Ligan kärki on pisteen sisällä toisistaan Atléticon ja Realin jakaessa piikkipaikan 70 pisteellään ja Barcelonan vaaniessa kolmantena 69 pisteellään. Liigaa on pelaamatta 9 kierrosta, joten seuraavat kaksi viikkoa ovat äärimmäisen kriittinen kärkipään porukoille.

Tänään keskiviikkona kärkikolmikosta jokaisella on ottelu, kun Atlético Madrid kohtaa kotonaan Granadan, Barcelona Celta Vigon ja Real matkustaa pahaan vierasotteluun Sevillan vieraaksi. Ennakkoon ajateltuna sekä Atlético – joka jatkaa edelleen liigassa ilman kotitappioita – että Barcelona ottavat helpohkot voitot kotikentillään.

Atlético Madrid -1 – Granada CF 1.53-4.1-4.6

Atlético kesti sunnuntaina paineet ja haki hallitun 0-2 voiton Real Betiksestä ja tänään vastaan asettuu kova mittari Andaluciasta. Granada on kerännyt kolmesta edellisestä pelistään 7 pistettä ja joukkueella on hyvän putken ansiosta teoreettiset mahdollisuudet eurokenttäpaikkaan, mutta toisaalta viimeisen putoajan paikalla olevaan Getafeen ero on vain kuusi pistettä. Panokset ovat siis molemmilla joukkueilla kovat. Kummaltakin joukkueelta on yksi avainpelaaja sivussa. Atléticon Filipe kärsii ottelussa pelikieltoa varoitustilin täyttymisen myötä ja Granadalta puuttuu keskikentän maalinikkari Piti. Atlético vei syksyn kohtaamisen 1-2 ja muutenkin madridilaiset ovat olleet vuosien aikana niskan päällä: neljä edellistä kohtaamista rojiblancosille maalierolla 10-1. Atléti on ollut tällä kaudella vahva Vicente Calderónilla, joten en usko Simeonen miehistön kompastuvan tänäänkään. Hallittu 2-0 tai 3-0 voitto kotijoukkueelle.

FC Barcelona – Celta Vigo u/o 4.5 1.61 – 2.20

Blaugrana haki valtavan merkityksellisen 4-3 voiton Santiago Bernabeulta sunnuntaina. Vastoin odotuksiani Tata Martino peluutti Neymaria yhdessä Messin kanssa keulassa ja eihän se toiminut, taaskaan, vaikka brassi pilkun onnistuikin hankkimaan. Celta Vigo on kohtalaisen alkukauden jälkeen vaarassa luisua kohti pudotuskamppailua ja joukkueen kamppaillessa sekä maalinteon että puolustuksen pitävyyden kanssa Barcelonan voittoa voidaan pitää lähes varmana. Edellinen kohtaaminen päättyi Barcelonalle 0-3 ja Katalonian mahtiseura on ollut suhteellisen maalirikkaissa otteluissa niskan päällä vuosien aikana. Celta on kerännyt kuitenkin tällä kaudella enemmän pisteitä vieraissa kuin kotonaan, joten ei tästä välttämättä mitään ylikävelyä tule.

Barcelonalla tulee olemaan kolme ottelua viikon sisällä ja oletan Martinon lepuuttavan muutamia avainpelaajiaan tänään. Toivoisin Iniestan ja Messin, mahdollisesti myös Busquets’n ja Piquen aloittavan penkiltä. Sivussa edelleen ovat Puyol ja Dos Santos. Xavia ei nimetty illan joukkueeseen ollenkaan, vaan mies saa ansaitsemansa levon. Siispä vähemmän pelannut kaarti saanee tänään mahdollisuutensa näyttää osaamistaan kotiyleisönsä edessä. Mielenkiinnolla odotan, mihin järjestykseen Martino avauksensa laittaa, sillä viikonloppuna joukkueella on aina paha derby Espanyolin vieraana ja tiistaina joukkue kohtaa Atlético Madridin Mestarien liigan puolivälierässä.

Ainakin Sanchez ja Adriano, jopa Tello ja Alex Song saanevat tänään paikan avauksessa. Tästä huolimatta Barcelona on niin paljon vastustajaansa kovempi, että voiton se tulee ottamaan. Uskon kuitenkin ottelusta tulevan suhteellisen vähämaalinen ja siksi alle 4.5 maalin saama 1.61 tuntuu pelattavalta kertoimelta. Oma arvaukseni Barcelonan kokoonpanosta: Valdés; Adriano, Mascherano, Bartra/Pique, Alba; Song, Fàbregas, Iniesta; Neymar, Pedro, Sanchez. 

Sevilla – Real Madrid 5.3-4.45-1.57 

Hei, Betsson, tämä on avoin kirje sinulle. Haluan kiittää sinua Realille antamastasi 1.57 kertoimesta, sillä saa 57% tuoton sijoitukseeni illan otteluun. Vaikka Realilta on pelikiellon takia sivussa Ramos ja Ángel di María, on joukkueen hyökkäysarsenaali niin kovassa iskussa että joukkue tulee tämän pelin voittamaan. Etenkin kun los blancos on äärimmäisen ärsyyntynyt sunnuntain tappiosta Barcelonalle. Madridilla ei yksinkertaisesti ole varaa hävitä toista ottelua putkeen ja eihän se sitä tule häviämään. Hyvä Betsson, myös tarjoamasi erikoiskohteen vierasvoitto + yli 2.5 maalia saama 1.94 kerroin äärimmäisen herkullinen, etenkin kun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa nähtiin 10 maalia ja Real on voittanut viidestä edellisestä kohtaamisesta neljä ja noissa kohtaamisissa maaleja on nähty keskimäärin 6.5/ottelu. Hyvä Betsson, tahdon kiittää sinua ja toivon teidän tarjoavan jatkossakin yhtä herkullisia kohteita vedonlyöjälle.

Lauantai kahden derbyn ilta

Lauantaina Atlético Madrid matkaa fanaattisen kotiyleisönsä edessä pelaavan Athletico Bilbaon vieraaksi legendaariselle San Mamesille (Getty)

Lauantaina Atlético Madrid matkaa fanaattisen kotiyleisönsä edessä pelaavan Athletico Bilbaon vieraaksi legendaariselle San Mamesille (Getty)

Lauantaina sarja jatkuu mestarisuosikkien osalta ja silloin jokainen joutuu kovan haasteen eteen. Atlético Madrid matkaa San Mamesille kovan kotijoukkueen Athletico Bilbaon vieraaksi, Barcelonassa pelataan derby Espanyolin isännöidessä Barcelonaa ja Madridissa Real saa vieraakseen kovassa kunnossa olevan Rayo Vallecanon. Etukäteen ajateltuna suurin riski menettää pisteiä on Atléticolla, sillä Bilbao on pelannut kuusi edellistä otteluaan ilman tappioita ja on hävinnyt kotonaan vain kerran tämän kauden sarjassa. Mm. Barcelona kävi häviämässä Baskimaassa ja Real Madridkin sai tyytyä tasapeliin. Viime kaudella Bilbao tylytti Atléticoa San Mamesilla 3-0.

Barcelonassa nähdään paikalliskamppailu kun isoveli kohtaa pikkuveljen. FCB on hallinnut kohtaamisia viime kausien aikana, mutta Espanyol on tunnettu hankausjoukkue, joka saattaa puolustuksensa kautta yllättää ennakolta kovempia joukkueita milloin vain. Täytyy myös muistaa, että Barcelonalla on ollut vieraissa isoja vaikeuksia tällä kaudella, kolme tappiota ja kolme tasapeliä tästä todisteena. Espanyol pelaa hyvin samantyyppistä jalkapalloa Athletico Bilbaon kanssa, enkä usko lauantai-itana nähtävän mitään maali-iloittelua. Lisämausteensa otteluun tuo Barcelonan otteluruuhka, jo tiistaina blaugrana kohtaa Atlétin Mestarien liigan puolivälierässä. Tata Martinolla ei ole varaa peluuttaa hirveästi pelaajiaan, sillä Espanyol nauttisi suunnattomasta suuren ja mahtavan FC Barcelonan kaatamisesta.

Myös Madridissa nähdään derby, kun Vallecasin kaupunginosajoukkue Rayo Vallecano matkaa Santiago Bernabeulle. Huomattavasti otteitaan viime aikoina parantanut Rayo lähtee varmasti haastamaan Realia ennakkoluulottomasti. Rayon kauden 30 pisteestä kolmasosa on tullut viimeisestä neljästä ottelusta ja uskon pistetilin lihoavan entisestään tänään keskiviikkona pelattavassa Osasuna-kamppailussa. Hyvällä itseluottamuksella pelaavalla Rayolla ei ole mitään menetettävää tulevana lauantaina, mikä näkyy varmasti iloisena hyökkäyspelaamisena. Odotankin Madridin pienemmästä derbystä tulevan todellinen maali-iloittelu. Syksyn kohtaamisessa Rayo pisti Realin tiukille. Jo 0-3 ottelua johtanut Real huomasi kahden perättäisen pilkun myötä johtonsa kutistuneen yhteen maaliin ja vaikka Rayo kävi vimmatusti päälle viimeisten 30 minuutin aikana, onnistui Real syksyllä viemään kolme pistettä mukanaan.

Kuten tänä iltana, myös lauantai-iltana nähdään todella hyviä kohtaamisia. La Liga-fanin kulta-aikaa. Ihanaa. Päivisin aurinko paistaa ja kevättä on ilmassa, iltaisin voi nauttia laatujalkapallosta, mikäs sen hienompaa. Ja kun Betsson tarjoaa vielä erittäin maistuvia kertoimia, eihän tässä voi muuta kuin hyppiä riemusta!