Isäntäjoukkue Sápmi tekee paluun kansainvälisiin turnauksiin

ConIFA World Football Cup pelataan 1. -8.6. Ruotsin Östersundissa.

ConIFA World Football Cup pelataan 1. -8.6. Ruotsin Östersundissa.

Suomalaisille kenties tutuin ConIFA:n World Football Cupiin lähtevä joukkue on FA Sápmi. Suomen, Ruotsin, Norjan ja Venäjän Lapissa majaansa pitävien saamelaisten jalkapalloliitto on hakenut myös FIFA:n jäsenyyttä, mutta toistaiseksi turhaan.

Sápmi osallistui kolme kertaa WFC:n edeltäjäturnaukseen VIVA World Cupiin vuosina 2006, 2008 ja 2009. Kotiintuomisiksi saamelaisille jäi mestaruus ja kaksi kolmatta sijaa. Nordicbet tarjoaa Sápmin mestaruudelle kerrointa 3.25, joka on toiseksi pienin heti Padanian jälkeen. Jännä nähdä, kantaako kotiyleisön tuki ja lappilainen periksiantamaton asenne turnauksessa joukkueen aina päätyyn saakka.

Suomalaisittain Sápmin mielenkiintoa lisää se, että joukkueen riveissä nähdään Jirijoonas Kanth. Nykyisin Someron Voimassa kakkosta pelaavan saamelaistaustaisen Kanthin saaminen joukkueeseen oli valmentaja Isak Ole Hættalle mieluisa uutinen, sillä jalkapallokausi Norjassa ja Ruotsissa on käynnissä ja näin ollen parhaat saamelaistaustaiset pelaajat eivät pääse osallistumaan turnaukseen.

Lisää Sápmin joukkueesta ja turnauksesta voit lukea Nordicbetin #NewHeroes -sivuilta.