Argentiina – Bosnia ja Hertsegovina klo 01.00

Argentiina ja Bosnia ja Hertsegovina kohtaavat Suomen aikaan kello 01.00 alkavassa F-lohkon avausottelussa.

Asetelma

Argentiina on osallistunut jalkapallon MM-lopputurnaukseen 15 kertaa ja voittanut maailmanmestaruuden 1978 ja 1986. Sen sijaan vuonna 1995 itsenäistynyt Bosnia ja Hertsegovina tekee ensiesiintymisensä MM-tasolla. Suotuisan turnauskaavion ansiosta Argentiinalle on pedattu matka semifinaaleihin asti, kun taas Bosnian arvioidaan taistelevan tosissaan lohkon toisesta jatkopaikasta Nigerian kanssa.

Argentiina

Alejandro Sabellalla on käsissään melko epätasainen joukkue. Maalivahtikolmikko, josta Monacoa edustava Sergio Romero saanee torjuntavastuun, on korkeintaan keskinkertainen. Neljän miehen linjasta oikea laitapuolustaja Pablo Zabaleta ja toppari Ezequiel Garay ovat maailmanluokan pelimiehiä. Sen sijaan todennäköisesti oikeana topparina pelaavalla Federico Fernandezilla on ollut vaikeuksia ottaa paikkansa Napolin pelaavassa kokoonpanossa. Vasen laitapuolustaja Marcos Rojo on avauksessa pituutensa vuoksi, koska Albicelestellä ei olisi muuten riittävästi pääpelivoimaisia pelaajia puolustamaan erikoistilanteita. Keskikentän pohjalla sykkii kovaotteinen Javier Mascherano. Vasemmalla kaistalla Angel di Maria pystyy tarvittaessa juoksemaan pallon vastustajan päätyyn. Real Madridin pelaaja osallistuu myös tunnollisesti puolustustyöhön. Taitavana syöttelijänä Fernando Gago olisi ensisijainen valinta oikealla laidalle, mutta polvivaiva saattaa maksaa paikan avauksessa. Kärjessä kolmikko MessiHiguainAguero on maailman ehdotonta eliittiä.

Gonzalo Higuain saattaa olla sivussa nilkkavamman vuoksi, jolloin Sabella saattaa rukata miehityksensä 4-3-3 puolustavampaan 5-3-2 tai 2-3-3-2 ryhmitykseen, jossa Mascherano putoaa selkeästi toppareiden eteen.

argot

Bosnia ja Hertsegovina

Maajoukkuetta vuodesta 2009 valmentanut Safet Susic on tunnustanut, että hänellä on käytettävissään vain 12-13 riittävän laadukasta pelaajaa. Useimmat näistä paremmista pelaajista sopivat ominaisuuksiltaan pallolliseen peliin, mikä merkitsee sitä, että hyökkäys saattaa olla Bosnia ja Hertsegovinan paras puolustus. Kärkipari Edin DzekoVedad Ibisevic viimeisteli karsinnoissa yhteensä 18 maalia, joista peräti kahdeksan puskettiin verkkoon. Argentiinaa vastaan Susic saattaa taipua jättämään Ibisevicin penkille ja siirtyä 4-3-1-2 ryhmityksen sijasta 4-2-3-1 muodostelmaan vahvistaakseen keskikenttäänsä.

Bosnia

Pelin kulku

Vuoden 2010 kisojen sekasotkun jälkeen Argentiinan menestyspaineet ovat suuret. Neljä vuotta sitten MM-turnauksessa vain yhden maalin viimeistellyt Lionel Messi on nyt 26-vuotias eli täsmälleen yhtä vanha kuin Maradona johdattaessaan Argentiinan maailmanmestaruuteen Meksikon kisoissa 1986. Albiceleste ei ole esimerkiksi Espanjan tavoin vahvimmillaan hallitessaan palloa, vaan sen vahvuus on vastaiskuissa. Tämän vuoksi on mielenkiintoista nähdä kääntyykö pallonhallinta tässä ottelussa Bosnialle. Ottelun maaliodotusarvoon vaikuttaa merkittäväsi se päättääkö Susic hylätä karsinnoissa kovaa tulosta tehneen 4-3-1-2 muodostelmaan puolustavampaan ryhmitykseen.

“Ottelu ratkeaa siihen, miten Argentiinan mieletön hyökkäyskalusto pystyy laittamaan Bosnian puolustuksen nippuun. Uskon Argentiinan voittoon. Luulen, että paljon pohjautuu Messiin ja kumppaneihin. He luovat nopella pallonliikuttelulla paikkoja, eivätkä laita mitään korkeita palloja boksiin. Messin loistavalla pallonkäsittelyllä tulee maalipaikkoja.” -Jarkko Hurme, Odd Grenland, Huuhkajat

Vedonlyönti

Argentiinan vikkelä kaksikko Messi-Aguero tarjonnee runsaasti päänvaivaa Bosnian puolustukselle, jonka ytimessä 33-vuotias Emir Spahic on sekä hidas että taipuvainen ottamaan kortteja. Vastaavasti Argentiina saattaa olla helisemässä bosnialaisten erikoistilanneosaamisen kanssa, sillä eurooppalaisilta löytyy niin vaparispesialisteja kuin pääpelivoimaa. Näillä ajatuksilla yli 2,5 maalia Argentiinan osuessa vähintään kahdesti ja Bosnian kerran.

argot-bosnia

 

 

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.