Ghana – USA klo 01.00

Tiukan G-lohkon yöottelussa vastakkain ovat Ghana ja USA. Panokset ovat heti ensimmäisessä matsissa ovat kovat, sillä lopputulos määrittää mitä todennäköisimmin kummankin joukkueen turnauksen.

Asetelma

Lohko on erittäin vaikea kummallekin tänään kohtaavalle joukkueelle. Portugali sekä Saksa ovat suuria suosikkeja etenemään lohkosta jatkoon, ja USA:lta sekä Ghanalta vaaditaan todellista yllätystä tämän asetelman muuttamiseksi. Ghanaa voidaan syystä pitää Afrikan parhaana joukkueena. Etelä-Afrikan kisoissa 2010 joukkue eteni vasta kolmantena Afrikan maana neljännesvälieriin. Joukkueet kohtaavat toisensa jo kolmannessa MM-turnauksessa putkeen. Ghana on poistunut kentältä kahtena aiempana kertana voittajana.

Ghana

Ghanan Mustat Tähdet lähtevät otteluun pienimuotoisina suosikkeina. Valmentaja Akwasi Appiahin murheena ovat kuitenkin loukkaantumiset. Joukkueen yksi suurimmista tähdistä, Michael Essien, ei ole täydessä pelikunnossa ja myös hyökkääjä Majeed Waris loukkaantui. Joukkueen parhaimmistoon kuuluva Juventuksen Kwadwo Asamoah pystyy kuitenkin paikkaamaan lähestulkoon minkä tontin tahansa, joten ongelmia vahvan avauksen kentälle saamiseksi ei valmentajalla kuitenkaan ole. Kotimaataan valmentava Appiah ymmärtää pelaajiaan, kulttuuria ja tunnetiloja palkkavalmentajia paremmin. Joukkueessa onkin todistetusti ollut todella hyvä tunnelma ja joukkue on nivoutunut ehkä muita afrikkalaisia joukkueita paremmin yhteen.

Appiah järjestää miehensä 4-2-3-1 ryhmitykseen. Joukkueen kultakimpale ja kapteeni Asamoah Gyan pelaa omalla paikalla piikkinä ja taakseen mies saanee tänään kolmikon Andre Ayew, Kevin-Prince Boateng sekä Kwadwo Asamoah. Michael Essien (kunnossa ollessaan) ottaa paikan pussin pohjalta Sulley Muntarin kanssa. Essienin ollessa sivussa paikan avaukseen ottanee Venäjän liigan Kubanissa pelaava Mohammed Rabiu. Puolustuslinja Opare, Mensah, Boye sekä jompikumpi parista Addy/Inkom ei ole joukkueen vahvin osa. Joukkue perustaa pelinsä hyökkäysvoittoiseen pallonhallintapeliin, jossa keskikenttä tukee vahvasti hyökkäyksiä.

Ghana

USA

USA selvitti tiensä CONCACAFIN karsinnoista mukavalla rekordilla 7 voittoa 1 tasapeli 2 tappiota. Jürgen Klinsmann on järjestänyt miehensä useimmiten muotoon 4-2-3-1, jossa Clint Dempsey on ollut tärkeässä roolissa piilokärkenä piikki Jozy Altidoren takana. Laitapelaajat Zusi ja Bedoya nousevat vahvasti mukaan tukemaan hyökkäyksiä, kun keskikentän tasapainosta huolehtivat alempana peliä rakentavat Bradley sekä Jones.

Myös Klinsmann perustaa taktiikkansa pallonhallintaan. Pitkällä pallolla tavoitetun Sunderlandin kärjen Altidoren tehtävänä on usein pitää palloa niin pitkään, että tuki kerkeää mukaan. Dempsey pelaa Altidoren takana ja muodostaa samalla kärjen keskikentän triangeliin. Keskikentän pohjan Jermaine Jones sekä Michael Bradleyn tärkein työ on tukea puolustuslinjaa, mutta miehet kerkeävät usein myös hyökkäyksen tueksi. Usein työnjako on selkeä; Bradley nousee ja Jones jää tasapainottamaan kenttäryhmitystä alemmaksi.

USA

Pelin kulku

USA prässää ja nostaa linjaansa vastustajasta riippuen jopa hyvinkin voimakkaasti. Ghana on parhaimmillaan erittäin hyökkäysvoittoinen, siitä kertoo Afrikan finaaleiden ensimmäisessä osaottelussa napattu 6-1 voitto. Tänään panokset kuitenkin ovat todella kovat. Tappiolla loppuvat kisat lähes varmuudella alkulohkoon, kun taas tasapeli jättää vielä paljon auki. Ryhmityksistä on haisteltavissa puolustuksen pitävyyden olevan tänään se tärkein rooli. Klinsmannin joukkue toteuttaa miehen pelisuunnitelmaa organisoidusti. Ghanan yllättävyys on paljon kiinni hyökkäspelaajien päivästä, mutta silloinkin tänään vastassa oleva puolustusmuuri on vaikeasti ohitettava. Klinsmann haluaa joukkueensa kontrolloivan peliä, on vastassa sitten kuka tahansa. Kärjessä Altidore jää vain todella yksinäiseksi, joten maalinodotusarvo on aika pieni.

“Ghana on tosi vahva joukkue, varsinkin hyökkäys ja keskikenttä ovat täynnä Euroopan huippusarjoissa pelaavia pelaajia. Materiaali on selvästi vahvempi kuin USA:lla. Uskon, että Ghana on näissä kisoissa kova ja mielenkiintoinen ryhmä, vaikka sen otteet voivatkin olla aika arvoituksellisia. Tasoero tässä pelissä on Ghanan puolella.” -Niki Mäenpää, Huuhkajat

Vedonlyönti

Ghanalla on mahdollisuudet tarjoilla vaikeuksia USA:n puolustukselle, mutta vastaan asettuva organisoitu koko joukkueen puolustuspeli ei hevillä murru. Ottelussa tuskin maaleilla mässäillään ja onkin mahdollista, että parhaat maalintekopaikat nähdään erikoistilanteiden seurauksena. Lapulle tähän otteluun alle, 2.5 maalia 1.92 kertoimella.Ghanausa

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.