Hollanti – Meksiko klo 19.00

Sunnuntaina siirrytään kaavion toiselle puolelle, jossa pelataan lauantain tapaan kaksi ottelua. Hollanti kohtaa avausottelussa Meksikon Fortalezan Estadio Castelaolla.

Asetelma

Hollanti selviytyi jatkoon puhtaalla pelillä, tehden koko turnauksessa eniten maaleja. Hallitseva hopeamitalisti kaatoi alkusarjassa vakuuttavasti Espanjan, Australian sekä Chilen. Joukkue puhkuukin uskoa siitä, että Etelä-Afrikan kakkossijaa pystytään Brasiliassa parantamaan. Oranjen 25 viimeistä peliä luovat myös tähän uskoa; 16 voittoa, 7 tasapeliä ja vain 2 tappiota.

Myös El Tri on ollut vakuuttava, ainakin toisessa päässä kenttää. Alkulohkosta voitot Kamerunista ja Kroatiasta, sekä 0-0 tasapeli Brasiliaa vastaan huikeiden vaiheiden jälkeen. Meksiko päästi alkulohkossa vain yhden maalin. Joukkue on tipahtanut tällä kierroksella viimeiset viisi kertaa, mutta nyt se tavoittelee puolivälieräpaikkaa, jonka se on viimeksi saavuttanut vuonna 1986.

Hollanti

Louis van Gaal, Arjen Robben sekä Robin Van Persie; näihin kolmeen henkilöityvät vahvasti oranssien kisat. Mutta onko todellisuudessa näin? RVP kärsi pelikieltoa viimeisessä alkusarjaottelussa, ja ei se Oranjen peliä hetkauttanut. Suurin syy siihen, että oranssi koneisto puhkuu tällä hetkellä täysiä eteenpäin on laivan kapteeni, van Gaal. Bert van Marwijk jäi historiaan todella rikkonaisen finaalin ja todella paljon rikkovan, tylsän ja epä-hollantilaisen hopeajoukkueen käskyttäjänä. Van Gaalin Oranje on ollut vakuuttava, pienintäkään muistoa vuoden 2010 finaalista ei olla nähty. Joukkue luo enemmän paikkoja kuin vastustaja ja antaa mahdollisuuksia omiin todella vähän.

Hollanti lähtee otteluun 4-3-3 systeemillä, jonka piikkiin se saa takaisin kultapoikansa RVP:n. Pienistä kolhuista ovat kärsineet Robben, Stefan de Vrij, Daley Blind sekä Nigel de Jong, mutta he ovat varmasti pelikunnossa Meksikoa vastaan. Sivussa Oranjelta on Leroy Fer ja hyvin mahdollisesti aivotärähdyksestä toipuva Bruno Martins Indi. Van Gaal on esittänyt ehkä turnauksen tarkinta taktista silmää, muokkaillen pelitapaansa vastustajan mukaan. Espanjaa vastaan haettiin pitkiä syöttöjä linjan taa, josta muistona ”lentävä hollantilainen”, Van Persien pusku. Espanjaa vastaan joukkue pelasi modernilla 5-3-2 systeemillä. Samalla systeemillä, mutta täysin erilaisella pelitavalla joukkue kävi Australian kimppuun. Viimeisessä ottelussa Chile kaatui tutummalla 4-3-3 järjestelmällä, mutta Chilen vetäytyvää puolustusta lähettiin murtamaan kaukolaukauksin. On siis paljon mielikuvituksen varassa, miten turnauksen parasta puolustusta lähdetään murtamaan, samalla ottaen huomioon Meksikon erittäin terävät vastahyökkäykset.

Hollanti

Meksiko

Kaksi miestä nousee joukkueesta heti esiin: valmentaja Miguel Herrera uskomattomine sivurajakoreografioineen sekä maalivahti Guillermo Ochoa, joka teki kaikkensa kun Meksiko nollasi Brasilian. Joukkue on päästänyt turnauksessa vain yhden maalin. Se on paljon puolustuspelaajien ansiota, mutta iso kiitos menee Herreran pelisysteemille ja sen myymiselle koko joukkueelle. Jokainen joukkueesta tietää oman roolinsa. Kapteeni Rafa Marquez johtaa puolustuslinjaa, Guardado on keskikentän sydän sekä hengityselimet, ja Dos Santos sekä Peralta huolehtivat hyökkäyksestä. Wing-backien työmäärä on otteluissa käsittämätön.

El Tri joutuu tulemaan ottelussa toimeen ilman tärkeässä roolissa alkusarjan otteluissa ollutta Jose Vazguezia. Korttitilin täyttymisen vuoksi miehen tontin puolustavana keskikenttänä ottaa Carlos Salcido. Meksiko näki ja koki, miten sen systeemi toimi Brasiliaa vastaan. Sunnuntai-iltana joukkue haluaa pelata samanlaisen ottelun kuin alkusarjassa. Ainoana parannuksena Brasilia-otteluun nähden, joukkueen on pystyttävä käyttämään omat paikkansa tehokkaasti hyväkseen.

MEXICO

Ottelun kulku

Hollanti tulee ottelua hallitsemaan ja Meksikolle tämä sopii hyvin. On mielenkiintoista nähdä, lähteekö van Gaal haastamaan Meksikoa samalla taktiikalla käyttäen wing-backejä, vai luottaako hän oman joukkueensa hyökkäysvoiman murskaavan vastaan asettuvan puolustusmuurin 4-3-3 systeemillä. Fortalezan 30 asteinen helle ja kosteus ovat altavastaajien puolella. Jos Oranje joutuu puskemaan täydellä höyryllä koko ottelun, nousee tuo etulyöntiasema arvoon arvaamattomaan.

Meksiko kyttää ja Hollanti paineistaa. Kun Azteekit saavat riiston kääntyy peli nopeasti kärjessä viilettäville Peraltalle sekä Dos Santosille, jotka ovat hetkessä kirmaamassa linjan taa. Näiden tilanteiden vaarattomaksi tekemisessä on suuressa roolissa keskikentän ajokoira Nigel de Jong. Samassa roolissa vastustajalta puuttuu oman linjansa edestä Vazguez ja onkin todella ratkaisevassa roolissa, miten miestä paikkaava 34-vuotias Salcido pärjää Hollannin tempossa mukana.

”Kimurantti matsi. Jännä nähdä millaisen taktiikan van Gaal taikoo. Hollanti on kuitenkin lähtenyt aika suuresti mukautumaan vastustajan mukaan. Chile ja Meksiko ovat vähän samantyyppisiä joukkueita ja Hollanti pystyi eliminoimaan Chilen aika hienosti. Hollanti saa minun papereissani kyllä pidemmän korren. Van Gaalin taktinen vahvuus on voiton avain.” -Rasmus Schüller, Huuhkajat

Vedonlyönti

Odotamme ottelusta tiukkaa ja vähämaalista. Ilmasto vie mehut ja loppuakohden tempo hidastuu. Avausmaalin rooli ottelun kulkuun on siis todella merkittävä. Uskomme Oranjen pystyvän pitämään Meksikon aisoissa vahvalla joukkuepelaamisella ja Van Gaalin taktisella silmällä. Joukkue tietää miten Meksiko iskee ja siihen osataan varautua. Hollanti puristaa ottelussa sen avausmaalin ja sen jälkeen ei El Trillä ole paljoa tehtävissä. 1-0 tai 2-0 oransseille ja meidän lappumme Hollanti+alle 2,5 maalia kotiin.

HollandAzte

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.