Honduras – Ecuador klo 01.00

E-lohkon yöottelussa kohtaavat alkulohkoon mitä todennäköisimmin jäävät Honduras ja Ecuador. Honduras hävisi Ranskalle tylyin 3-0 lukemin ensimmäisen ottelunsa, Ecuador oli pitkään pisteessä kiinni Sveitsiä vastaan, kunnes ottelun viimeisestä hyökkäyksestä Seferovic kuittasi ottelun 2-1 voittomaalin. Oman lisämausteensa otteluun tuo fakta, että Honduraksen valmentaja Luis Fernando Suarez on valmentanut ennen Ecuadoria, ja Ecuadorin Reinaldo Rueda on valmentanut Hondurasta.

Asetelma

Ottelun asetelma on selkeä. Molemmille osapuolille kelpaa vain voitto, mikäli he mielivät jatkoon. Ecuador tuskin tulee Ranskaa voittamaan, joten Honduraksen pitää kaatua, jotta se pitäisi jatkomahdollisuudet realistisina. Honduras voisi saada voitolla Ecuadorista lisää virtaa Sveitsi-otteluun. Mielenkiintoista on nähdä, onko Ranska-ottelun tappio onnistuttu nollaamaan. Valmentajien historia takaa sen, että vastustaja on tuttu, joten mitään maalijuhlia ottelussa tuskin nähdään. Joukkueet ovat kohdanneet kuusi kertaa 10 vuoden aikana; Honduras on voittanut kerran, Ecuador kahdesti ja kolmesti on pelattu tasan.

Honduras

Ensimmäinen ottelu jätti paljon pimentoon joukkueen todellisesta iskukyvystä, kun ylivoimainen Ranska vei peliä miten halusi. Isoimman tappion tuloksen lisäksi joukkue koki keskikentän lukon Palacioksen ulosajon myötä. Hänen paikkansa ottanee Wiganin Juan Carlos Garcia. Kun hyökkäys on tehnyt maalin MM-tasolla viimeksi Espanjan kisoissa vuonna 1982, on helppo sanoa, mistä kenkä puristaa. Perjantaina vastus on napsun verran helpompi kuin ensimmäisessä ottelussa, mutta Honduraksen keskikentän materiaali ei yksinkertaisesti riitä tällä tasolla rakentamaan peliä pallonhallinnan kautta. Todennäköisesti Honduras lähtee samalla 4-4-2 (tai 4-5-1) miehityksellä, jossa jälleen kerran Costlylla on iso rooli. Odotan myös laitureiden Najarin ja Espinozan olevan aktiivisempia hyökkäyssuuntaan.

Honduras 4-5-1 206Ecuador

Ottelu Sveitsiä vastaan näytti, mihin joukkue parhaimmillaan kykenee. Toki, Amarillos pääsi johtoasemaan nopeasti ja sitä kautta niskan päälle. Turha jossitella, mutta joukkue vetäytyi johtomaalin jälkeen aavistuksen verran liikaa. Toisaalta palloilussa niin käy usein kun kaveri hakee takaa-ajoasemassa hirveällä vimmalla tasoitusmaalia. Caicedo oli tehoton kärjessä, mutta harvoinpa sitä yksi mies ottelua kykenee ratkaisemaan. Sekä Antonio Valencian että Jefferson Monteron tulee olla paljon aktiivisempia laidoilla luodakseen kärkipelaajille paikkoja boksin sisällä. Myös Ecuador lähtee 4-4-2 taktiikalla, joten on mahdollista, että Rueda muuttaa hiemaan suunnitelmaansa ja pelaa enemmän keskustan kautta. Tällöin myös Valencia ja Montero voivat luoda juoksuillaan vaarallisia paikkoja Amarillolle. 

ecuadorPelin kulku

Vaikea, todella vaikea on nähdä Honduraksen saavan juuri mitään pallollisesti aikaan. Ecuadorin yksilöt ovat teknisesti ja fyysisesti etevämpiä ja heillä on valtavasti hampaankoloissaan Sveitsi-tappion jälkeen. Ecuador tulee hallitsemaan pelivälinettä ja vyörymään 90 minuutin paineella monipuolisesti sekä keskeltä että laidoilta kohti Honduraksen maalia. Honduraksen pienet mahdollisuudet piilevät vähämaalisessa ottelussa, jossa oma puolustus pitää ja omat erikoistilanteet käytetään maksimaalisesti hyödyksi. Bengtson tulee olemaan todella yksin läpi ottelun kärjessä ja pieni saavutus on, jos Honduras saa enemmän kuin kolme laukausta maalia kohti. Ecuadorin hyökkääjät ovat kuitenkin olleet tehottomia, joten hartaissa toiveissa olisi että näkisimmekin edes yhden maalin illan aikana!

Hondurasissa pelaa vanha joukkuekaverini Wilson Palacios. Hän on erittäin työteliäs pelaaja ja jos hän pelaisi Honduras voittaisi 1-0. Nyt hän on kuitenkin pelikiellossa, joten tulos on 0-0 tylsän pelin jälkeen. Kumpikin joukkue jää alkulohkoon. – Mikael Forssell, Huuhkajat

Vedonlyönti

Honduraksen tasosta on vaikea sanoa mitään, ja Ecuador tuskailee maalinteon kanssa. Tasurin riski on ilmeinen, eivätkä tasoitusvedon kertoimet houkuttele. Hyppäämme Mikael Forssellin kelkkaan ja puskemme lapulle alle 2.5 mukavalla kertoimella 1.98.

HonEcuTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.

*Päivittäinen pelibudjettimme on 10 % kassasta, joka jaetaan tarjolla oleviin kohteisiin. Pelaamme sinkkuja (jokaiseen vähintään 10 euron panostus), jonka lisäksi pelaamme kohteita tuplina ja triplana.