Nigeria – Argentiina klo 19.00

F-lohkon päätösottelussa kohtaavat tappioitta pelannut Argentiina ja vielä jatkopaikassa kiinni oleva Nigeria. Ottelu pelataan Porto Alegressa Estadio Beira-Riolla.

Asetelma

Argentiina on jo paikkansa jatkoon varmistanut ja Nigeriakin on vielä neljällä pisteellä jatkopaikassa kiinni. Takana voiton päässä kuitenkin väijyy samaan aikaan ottelunsa pelaava Iran. MM-kisoissa saatetaan joutua ottamaan jopa arvonta käyttöön jatkopaikan selvittämiseksi. Jos Nigeria häviää Argentiinalle maalilla ja Iran voittaa Bosnian samoin lukemin, ovat joukkueet samoissa pisteissä, samalla maalierolla ja niiden keskinäinen ottelu päättyi tasapeliin. Jos ottelu päätyy kaverilliseen tasapeliin, voittaa Argentiina lohkon ja samalla Nigeria varmistaa jatkopaikkansa. Argentiina pääsee nyt pelaamaan ottelunsa lähes kotiotteluna lähellä kotimaansa rajaa. Otteluun on uumoiltu saapuvan noin 50.000 Albicelesten fania.

Nigeria

Nigeria aloitti turnauksen ehkä yhdellä kisojen tuskaisimmista ja tylsimmistä otteluista Irania vastaan. 0-0 tasapelin jälkeen joukkue voitti Bosnian 1-0 Peter Odemwingien maalilla ja tarrasi vahvasti kiinni jatkopaikkaan. Nyt joukkue on siis tilanteessa, jossa tasapeli riittää. Joukkueella on loukkaantumismurheita ja ottelusta ovat sivussa Victor Moses, Godfrey Oboabona sekä Reuben Gabriel. Tämä sinetöi viime ottelussa osuneelle Odemwingielle paikan jälleen avauksessa.

nigeria

Argentiina

Albicelesten peli on ollut hieman tahmeaa. Ensimmäisessä ottelussa kaatui Bosnia 2-1 ja seuraavassa Iran Messin lisäajan maalilla 1-0. Messi onkin ollut se pelastava enkeli turnauksessa kahdella osumallaan. Argentiina lähti turnaukseen 5-3-2 ryhmityksellä, joka muovattiin heti Bosnia-ottelun puoliajalla nykyiseen 4-3-3 muotoon. On hyvin mahdollista että tässä ottelussa Alejandro Sabella päättää lepuuttaa osaa pelaajistaan. En esimerkiksi usko että kärkikolmikko Aguero-Messi-Higuain kirmaa nurmelle tänään samassa koostumuksessa. Vaihdossa Irania vastaan sisään tullut Lavezzi saattaa nousta tänään avaukseen. Albicelesten on kuitenkin parannettava peliään ja nyt siihen tarjoutuu hyvä paikka. En usko että ketään tyydyttäisi tasapeli vaikka se lohkovoittoon tappioitta siivittäisikin.

argot

Pelin kulku

Nigeria tarvitsee pisteen jatkopaikkaan. Sitä se lähtee täydellä höyryllä tavoittelemaan. Olen varma, että super-kotkat lähtevät horjuttamaan Argentiinaa fyysisellä pelillä. Pallonhallinta tulee olemaan Albicelestellä, kun Nigeria kyttää paikkoja vastahyökkäyksiin ja sitä kautta erikoistilanteisiin. Jos ottelun alussa ei nähdä maalia, voi ottelusta muodostua Argentiinalle samanlainen väsytystaistelu kuin Irania vastaan. Ottelu on käytännössä Argentiinan kotona. Karnevaali valtaa kaupungin, kun argentiinalaiset saapuvat läheisen rajan takaa kannustamaan yhtä suurimmista mestarisuosikeista. Se antaa joukkueelle voimaa ja joukkue haluaa näyttää omiensa edessä. Nigerian kiinnostus on paljon samaan aikaan käynnissä olevassa lohkon toisessa ottelussa. Vaikka joukkue olisikin 0-2 tappiolla argoja vastaan, se tuskin lähtee yltiöpäisesti hyökkäämään, mikäli tilanne toisessa pelissä ei sitä vaadi. Kuten sanoimme, Nigeria lähtee ensisijaisesti pitämään maalinsa puhtaana. Jos se siinä onnistuu, jatkopaikka on varma.

Ottelu ratkeaa siihen, että toisessa joukkueessa on Lionel Messi ja toisessa joukkueessa ei. Uskon, että Messin maaliputki jatkuu edelleen. Argentiina haluaa edelleen pysyä voittokannassa eikä se anna Nigerian yllättää. Nigerialla on vielä maali koskematon, mutta tuskin enää huomisen jälkeen. Argentiinan kannalta pitää tietysti myös toivoa, että joku muukin osuisi tolppien väliin kuin Messi. – Joel Pohjanpalo, Huuhkajat

Vedonlyönti

Jos Nigeria lähtee otteluun saman merkkisellä bussilla kuin Iran, on Argentiinalla edessään samat vaikeudet. Jos taas Nigeria edes yrittää hyökätä on Albicelesten tehtävä puolustusryhmityksen murtamisessa paljon helpompi. Argentiina on ottelun suuri suosikki ja syystä. Kaiken ratkaisee ottelun alku. Jos Argentiina onnistuu ottelun ensimmäisellä puoliajalla murtamaan Nigerian puolustuksen ja pakottaa super-kotkat hyökkäämään, on sillä paljon helpompi tehtävä iskeä maaleja lisäää. Meidän pelivihjeemme otteluun on Argentiinan voitto+alle 3.5 maalia kertoimella 2.26.

nigargTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.