Nigeria – Bosnia ja Hertsegovina, klo 01.00

F-lohkon päivän toisessa ottelussa Arena Pantanalilla, Cuiabássa, kohtaavat Nigeria ja Bosnia ja Herzegovina. Nigeria nyhjäsi ensimmäisessä ottelussaan Iranin kanssa maalittoman tasapelin, Bosnia ja H. haastoi Argentiinaa aina loppuminuuteille saakka.

Asetelma

Bosnia ja Hertsegovinalle (Bosnia & H.) tappio tietäisi kisojen päättymistä alkulohkoon. Mikäli Nigeria voittaa, nousee se neljään pisteeseen, jolloin lohkon jatkoonmenijät ratkaistaisiin viimeisellä kierroksella otteluissa Nigeria – Argentiina ja Iran – Bosnia & H. Argentiina tosin napannee jo tänään jatkopaikan taskuunsa, en usko sen kompastuvan Iraniin. Nigeria ja Bosnia & H. eivät ole kohdanneet aiemmin maajoukkuetasolla.

Nigeria

Stephen Keshin miehistö oli hallitsevampi osapuoli avausottelussaan Irania vastaan, mutta kaatui heikkoon hyökkäyspelaamiseen ja tehottomuuteen maalipaikoilla. Ikäviä uutisiaa saatiin toppariosastolla, kun Oboabona joutui jättämään ottelun kesken nilkkavamman takia, ja mies on sivussa myös illan ottelusta. Keshi tuskin lähtee muuttamaan taktiikkaansa, vaan lähtee 4-2-3-1 miehistöllä myös Bosnian & H. kaatoon. Kuten ryhmityksestä saattaa päätellä, Nigeria luottaa puolustuksen pitävyyteen ja etenkin keskikentän pohjan Mikelin ja Onazin kovuuteen. Isompi ongelma on hyökkäys, kuka tekee maalit? Yksi vaihtoehto olisi laittaa kokenut Stoke-hyökkääjä Odemwingie kärkeen.

nigeria 21.6.Bosnia ja Hertsegovina

Joukkue oli todella vakuuttava Argentiinaa vastaan ja uskoisin ottelun olleen täysin erilainen ilman Kolasinacin epäonnista omaa maalia. Valmentaja Safet Susicilla ei ole tarvetta muuttaa oikeastaan mitään pelissä. 4-2-3-1 toimi mallikkaasti Argentiinaa vastaan ja miehet ovat ehjinä. Vaihdosta kentälle tullut hyökkääjä Ibisevic voi olla potentiaalinen aloittaja, mutta en usko Dzekon tulevan pois kärjestä. Mikäli Ibisevic aloittaa, klassisempi 4-4-2 tai 4-1-3-2 olisi mitä todennäköisin. Mutta, kuten sanoin, Bosnian ei tarvitse muuttaa mitään. Huolellisempi ottelun alku ja tarkkuus maalintekopaikoissa antavat sille täydet mahdollisuudet voittoon. Susic luottaa nopeisiin ja suoraviivaisiin hyökkäyksiin sekä korkeaan prässiin, mikä aiheutti Argentiinalle isoja ongelmia.

Bosnia 21.6.Pelin kulku

Nigeria pitänee palloa prosentuaalisesti enemmän, Bosnia & H. tullee prässäämään korkealta ja kovaa. Susicin miehistö janoaa voittoa ja se tulee antamaan painetta Nigerian nuorille pelaajille. Pallonriistoista Bosnia iskee nopeasti vastaan ja uskoisin että se onnistuu ainakin pari maali iskemään. Nigeria yrittää suojella maaliaan, eikä keskikenttä tule nousemaan missään vaiheessa kovin korkealle. Mitä pidemmälle ottelu etenee tasatilanteessa, sen paremmat saumat Nigerialla on. Bosnia oli kuitenkin niin vakuuttava Argentiinaa vastaan, että vaaka kallistuu jopa selvälle Bosnian voitolle.

Serbia ja Montenegro voittaa ottelun. Nigeria hakkasi päätään seinään ensimmäisessä ottelussa Irania vastaan (0-0). Nigerialta tuntui puuttuvan pelisuunnitelman ihan täysin. Serbia on sen sijaan täynnä Euroopan huippujengeissä pelaavia pelaajia. Serbia on yksinkertaisesti parempi ja kovempi joukkue paperilla ja kentällä. – Sakari Mattila, Huuhkajat

Vedonlyönti

Bosnia & H. on laadukkaampi joukkue ja se tullee saamaan runsaasti maalintekopaikkoja. Luotamme siihen, että Dzeko ja kumppanit heräävät myös hyökkäyspäässä ja pelaamme vierasvoittoa ja yli 1.5 maalia ottelussa kertoimella 2.2.

nigerbosniaTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.

*Päivittäinen pelibudjettimme on 10 % kassasta, joka jaetaan tarjolla oleviin kohteisiin. Pelaamme sinkkuja (jokaiseen vähintään 10 euron panostus), jonka lisäksi pelaamme kohteita tuplina ja triplana.