Ranska – Saksa, klo 19.00

MM-kisojen puolivälierät starttaavat Estadio do Maracanalla, kun veriviholliset Ranska ja Saksa iskevät yhteen.

Asetelma

Ensimmäistä kertaa MM-kisojen historiassa alkulohkojen kaikki voittajat selvittivät tiensä puolivälieriin. Ranska selvisi neljännesvälieristä jatkoon 2-0 voitolla Nigeriasta. Saksa sai tehdä täyden päivätyön Algerian kanssa, kun ottelu ratkesi vasta jatkoajalla Die Mannschaftin 2-1 voittoon. Näiden kahden suurmaan edellisistä 25 kohtaamisesta Ranska on voittanut 11, kuusi on pelattu tasan ja Saksa on voittanut loput kahdeksan. Saksa on esiintynyt MM-kisojen puolivälierissä 16. kertaa peräkkäin, kun se viimeksi vuoden 1952 kisoissa ei selvinnyt näin pitkälle. Ranska taas ei ole hävinnyt MM-kisojen puolivälierää 76 vuoteen, kun se viimeksi hävisi tässä vaiheessa 1938 Italialle.

Ranska

Les Bleus on pelannut Brasiliassa erittäin vakuuttavasti, kun joukkue ei ole hävinnyt viidestä pelaamastaan ottelusta yhtäkään voittaen neljä ja pelaten yhden ottelun tasan. Joukkueen maaliero on vakuuttava 10-2 ja ainoat kaksi maalia se päästi Sveitsiä vastaan, jonka ranskalaiset voittivat peräti 5-2. Ranskan yllä leijui kisojen alussa paljon harmaita pilviä, kun Valioliigan mestari Samir Nasri jätettiin joukkueesta ulos, ja suurimman tähden Frank Riberyn kisamatka kariutui loukkaantumiseen. Mathieu Valbuena ja Antoine Griezmann ovat kuitenkin paikanneet nämä kaksi supertähteä paremmin kuin hyvin. Varsinkin 167 cm pitkä Valbuena on ollut todella vakuuttava Les Bleusin hyökkäyksessä. Edellisessä ottelussa vaihdosta sisään tullut Griezmann taas tekee itseään tunnetuksi isoilla areenoilla ja todennäköisesti miehen matka kisojen jälkeen jatkuu Real Sociedadista isompiin ympyröihin.

Ranskan puolustusta on kritisoitu koko kisojen ajan, mutta mielestäni alakerta on pelannut mallikkaasti. Keskikentän pohjalla pelaava PSG:n Yohan Cabaye suojaa hyvin puolustuslinjaa ja hän ottaa keskikentällä paljon tärkeitä katkoja. Puolustuksen tasosta kertoo myös se, että joukkueen kapteenin maalivahti Hugo Llorisin on tarvinnut torjua Brazuca ainoastaan kahdeksan kertaa koko turnauksessa.

Uskon, että viime pelissä heikosti hyökkäyksessä esiintynyt Oliver Giroud aloittaa tänään penkiltä ja hänen paikkansa vasemmalla ottaa nopea Griezmann. Saksa pelaa neljän topparin puolustuslinjalla, ja Didier Deschampsin kannattaisi iskeä Saksan hitaaseen puolustukseen nopeilla Valbuena-Griezmann -laitureilla. Keskikentällä Paul Pogba joutuu todelliseen testiin Saksan vahvaa keskikenttää vastaan. Nigeriaa vastaan Pogba hallitsi keskikenttää ja hän lunastaa niitä lupauksia, joita hänelle on asetettu. Paljon Yaya Toureta muistuttava iso ranskalainen voi nousta jopa koko kisojen parhaaksi keskikenttäpelaajaksi, jos hän johdattaa Les Bleusin pitkälle näissä kisoissa.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Puolustaja Mamadou Sakho on kärsinyt pienestä loukkaantumisesta, mutta on tänään todennäköisesti Deschampsin käytössä. Varoitukset ovat alla Evralla, Matuidilla jaPogballa.

ranska 4.7.Saksa

Saksan yllä leijuu mielestäni yllättävän paljon kysymysmerkkejä. Algeria sai edellisessä ottelussa puolustettua saksalaisten hyökkäykset laidoille ja välillä näytti, että saksalaiset turhautuivat tehottomuuteensa. Joachim Löw on todennut, että Philipp Lahm pelaa keskikentällä, vaikka oikean laitapakin Shkodran Mustafin kisat ovat ohi reisivamman takia. Tämä tarkoittaa sitä, että Jerome Boateng ottaa oikean laitapakin tontin ja näin ollen saksalaisten neljän puolustajanlinjan muodostavat neljä topparia, kun Mats Hummels tekee paluun kentille. Boateng-Mertesacker-Hummels-Höwedes on auttamatta hidas, joten tässä on Ranskan paikka iskeä. Löw ottaa todennäköisesti Sami Khediran suojaamaan puolustuslinjaa Philipp Lahmin vierelle keskikentän keskustaan.

Saksa on pelannut Bayern Münchenin pelikirjalla, joka perustuu pitkälti pallonhallintaan. Viime ottelussa saksalaisten avauspelaajista peräti 7/11 oli Bayernin pelaajia. Joukkue on syöttänyt palloa ylivoimaisesti eniten koko kisoissa, yli 500 syöttöä enemmän kuin toisena olevalla Argentiinalla. Die Mannschaftin keskikentän moottori Toni Kroos on syöttänyt koko kisoissa eniten palloa omalle joukkueelle. Nyt tämä pallonhallinta on muutettava tehokkaammaksi hyökkäyspelaamiseksi.

Joukkue on pystynyt rakentelemaan maalipaikkoja hyvällä prosentilla, mutta Mario Götzen ja Mesut Özilin ruuti on ollut märkää. Nämä kaksi ovat enemmän pelinrakentelijoita ja tämän takia pojat ovat jäätyneet maalipaikoissa. Toisaalta esimerkiksi Özil on ollut yksi kisojen parhaita maalipaikkojen järjestelijöitä, kun Arsenalin mies on rakentanut pelikavereilleen jo 12 maalipaikkaa. Edellisessä ottelussa vaihdosta sisään tullut Andre Schürrle on ollut loistava super-sub. Tänään häneltä voidaan odottaa taas vakuuttavaa sisääntuloa vaihdosta kentälle. Kuuma keli ja päiväpeli antaa Löwille hyvän mahdollisuuden hyökätä Schürrlellä väsynyttä ranskalaispuolustusta vastaan. MM-kisoissa on tehty jo ennätys vaihtopelaajien tekemissä maaleissa, kun vaihdosta tuleet pelaajat ovat tehneet turnauksessa 29 maalia, joten vaihtopelaajien rooli on tänäänkin varmasti tärkeässä roolissa.

Vaikka tässä mustia pilviä piirsinkin saksalaisten ympärille, on joukkueen saldo viimeisistä 15 pelistä vakuuttava. 10 voittoa ja viisi tasapeliä muistuttavat saksalaisten iskukyvystä.

Loukkaantumiset ja pelikiellot

Lukas Podolski tuskin pelannee vielä tänään loukkaantumisen takia, mutta pienestä kolhusta kärsinyt Hummels on todennäköisesti Saksan avauksessa. Shkodran Mustafin kisat ovat ohi loukkaantumisen takia. Varoitukset ovat alla Höwedesilla ja Lahmilla.

saksa 4.7.Pelin kulku

Saksa haluaa hallita edelleen palloa ja Ranska kyttää paikkoja nopeille vastahyökkäyksille. Ranskan fyysinen keskikenttä pystyy haastamaan saksalaisten pelinrakentelun. Viime ottelussa Saksan liberona pelannut Manuel Neur on mielenkiintoinen seurattava. Maalivahti pelaa hurjalla itseluottamuksella ja hän osallistuu hienosti joukkueen pelinrakenteluun.

Kisojen alkulohkoissa mätettiin hirveitä maalimääriä, mutta odotetusti pudotuspelivaiheessa joukkueet panostavat entistä enemmän puolustuspelaamiseen ja maalimäärät ovat tippuneet radikaalisti. Näin odotetaan myös tapahtuvan tässä ottelussa. Tasapeli on erittäin todennäköinen ja maaleja tuskin nähdään ennen jatkoaikaa kolmea enempää. Voittajaa on vaikea veikata, mutta se voidaan luvata, että huikea ottelu on jälleen luvassa!

Siitä tulee mielenkiintoinen ottelu, mutta Saksa sen vie. He eivät välttämättä ole parempi joukkue, mutta uskon, että Saksa vain hoitaa sen. Heillä on 11 huippuyksilöä, lisää penkillä ja he pelaavat loistavasti yhteen. Algeria-ottelu ei mielestäni merkitse jatkon kannalta muuta kuin että he ovat jatkossa. Jos Ranskan peli ei ala kulkemaan, voi siellä alkaa tulemaan aukomista omille. – Nikolai Alho, Huuhkajat

Vedonlyönti

Lähdemme siitä, ettei ottelussa maaleilla mässäillä. Lähtökohdat huomioiden tasapeli ei ole todellakaan huono veto, vaikka Nikolai Alho Saksaan uskookin. Lisäksi emme usko pelin päättyvän 2-2, vaikka se mahdollista onkin. Siksipä lyömme lapulle tasapelin ja alle 2.5 maalia. Kertoimen huomioiden kohde on hyvä ja osuessaan tuo jatkopeleistä oikealla panostuksella ainakin omat takaisin.

ranska-saksaTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.