Saksa – Ghana klo 22.00

MM-kisojen G-lohkon toinen kierros pärähtää käyntiin Saksan ja Ghanan huippuottelulla.

Asetelmat

Saksa oli avausottelussaan Portugalia vastaan aivan ylivoimainen. Joachim Löwin joukkue pimensi Cristiano Ronaldon täysin ja Pepen hölmöiltyä itsensä pihalle ensimmäisellä puoliajalla, ei voittajasta ollut epäselvyyttä, kun saksalaiset jyräsivät 4-0 voittoon. Ghana hallitsi omaa avausotteluaan USA:ta vastaan, mutta koki kylmän suihkun jo ottelun 29 sekunnilla, kun Jenkkien Clint Dempsey vei joukkueensa 0-1 johtoon. Black stars nousi vielä tasoihin ottelun loppuhetkillä, mutta selkeästä hallinnasta huolimatta USA vei ottelun lopulta 1-2. Saksan Jerome Boateng kohtaa illan ottelussa veljensä Ghanan Kevin-Prince Boatengin, joka tuli USA ottelussa vaihdosta kentälle.

Saksa

Joukkue yllätti avausottelussa pelitavallaan, kun se lähti kamppailuun ilman selkeää kärkipelaajaa ja pelasi enemmänkin vale-9:llä. Mesut Özil, Mario Götze ja kolme maalia ottelussa iskenyt Thomas Müller vaihtoivat aktiivisesti paikkoja joukkueen hyökkäyspäässä. Joukkueen kippari Philipp Lahm pelasi keskikentällä auttaen Boatengia oikealla laidalla Ronaldon vartionnissa. Puolustuslinjan muodostivat neljä topparia, kun Benedikt Höwedes ja Boateng pelasivat laitapakkeina, vaikka ovat koulutukseltaan toppareita. Olisi voinut olettaa, että Die Mannschaft pelaa Pep Guardiolan Bayernin pelikirjalla, mutta Guardiolan suosimaa hankausta ei ainakaan Portugali-pelissä nähty, vaan joukkue haki aktiivisesti pystypalloja kolmikolle Özil-Götze-Müller. Portugalin hitaat puolustajat olivat hätää kärsimässä ja paremmalla viimeistelyllä saksalaiset olisivat voineet voittaa ottelun jopa 6-0. Saksan Per Mertesackerille Ghana-ottelu on hänen 100. maajoukkuepeli Die Mannschaftin väreissä. 

saksa 21.6.

Ghana

Afrikan tähdet pelasivat muilta osin näyttävän avausottelun, mutta maalinteko tökki. Joukkue hallitsi palloa 59%:sesti ja näytti, että joukkue osaa hallita palloa. USA puolusti kuitenkin loistavasti ja Ghanalle avausottelun tappio oli shokki. Tänään joukkueella on todellinen näytönpaikka, kun vastaan asettuu yksi kisojen ennakkosuosikeista. Joukkue on täynnä kovia nimiä ja olen vakuuttunut, että Black Stars voi haastaa Saksan tasaväkiseen kamppailuun. Laitapelaajat Christian Atsu ja André Ayew ovat äärimmäisen nopeita ja he pystyvät aiheuttamaan harmaita hiuksia saksalaisten hieman hitaille laitapakeille. Ghana luottaakin ottelussa vastahyökkäyksiin ja he tulevat käyttämään paljon nopeita laitureitaan. Palloa boxiin ja järkelämeinen Asamoah Gyan yrittää pukkata palloa reppuun. Uskon, että kokenut Prince-Boateng ottaa paikkansa avauksessa surkean pelin USA:ta vastaan pelanneen Mohammed Rabiun tilalla.

ghana 21.6.

Ottelun kulku

Uskoisin, että Saksa siirtää Lahmin laitapakiksi, koska hän pysyy nopeiden ghanalaisten perässä paremmin kuin Boateng. Keskikentälle peliä rytmittämään saapuu Bastian Schweinsteiger. Uskon, että USA tappiosta sisuuntuneet ghanalaiset eivät päästä Saksaa tänään helpolla. Saksa tulee varmasti hallitsemaan palloa, mutta Ghanalla on vaaralliset erikoistilanteet ja nämä yhdistettynä nopeisiin vastahyökkäyksiin, voidaan sanoa ettei ottelu on läpihuutojuttu Die Mannschaftille. Mielenkiintoista on nähdä päästääkö Löw Miroslav Klosen kentälle jahtaamaan kaikkien aikojen maalikuninkaan titteliä, ensimmäisessä pelissä Klose sai nauttia Saksan jyräyksestä penkinpäässä.

Saksa on teknisesti ja taktisesti Ghanaa todella paljon parempi ryhmä. Se ottaa itselleen tästä pelistä voiton tasapainoisemman joukkuepelaamisen ansiosta. Ottelun ratkaisee Thomas Muller, joka osoitti jo avauspelissä olevansa huikeassa vireessä. – Paulus Arajuuri, Huuhkajat

Vedonlyönti

Luotamme Saksan hoitavan ottelun noin 2-1. Thomas Müller on hirveässä iskussa ja hän tekee tänään 1-2 maalia. Näin ollen lyödään lapulle Saksan voitto, jossa Müller tekee maalin. Müllerin maalia tukee myös se, että hän ampuu saksalaisten rangaistuspotkut, joten Saksan voitto + Müllerin maalilla saatava 2,15 kerroin on houkutteleva.

saksaghana

 

 

 

 

 

 

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.

*Päivittäinen pelibudjettimme on 10 % kassasta, joka jaetaan tarjolla oleviin kohteisiin. Pelaamme sinkkuja (jokaiseen vähintään 10 euron panostus), jonka lisäksi pelaamme kohteita tuplina ja triplana.