Sveitsi – Ranska klo 22.00

E-lohkon voittaja ratkaistaan Sveitsin ja Ranskan huippukamppailussa. Sveitsi ei ole voittanut 2000-luvulla kertaakaan Ranskaa ja lähtee myös perjantaina altavastaajana otteluun.

Asetelmat

Molemmat joukkueet voittivat avausottelunsa, kun Sveitsi kaatoi lisäajalla Ecuadorin 2-1 ja Ranska leikitteli Hondurasin kumoon lukemin 3-0. Ranska pääsi avausottelussaan kohtalaisen helpolla, kun se pelasi yli puolet ottelustaan miehen ylivoimalla, kun taas sveitsiläiset saivat tehdä omassa kamppailussaan täyden päivätyön voittonsa eteen. Hieman yllättäen Sveitsi löytyy FIFA rankingista peräti 11. sijaa korkeammalta kuin Ranska. Sveitsi on jopa sijalla 6., kun Ranska taas sijalla 17.

Sveitsi

Joukkueelta odotetaan näissä kisoissa kotimaassaan yllättävän paljon. Odotukset ovat korkeat, kun nuoret taitavat käkikellomaan pelaajat ovat pelanneet lupaavasti Euroopan suursarjoissa. Ensimmäisessä ottelussa joukkueen tähdet Shaqiri, Drmic, Inler ja Behrami eivät olleet parhaimmillaan. Varsinkin keskikentän pelinrakentelusta vastaava Behrami pelasi heikon ottelun, vaikka alustikin voittomaalin. Shaqiri tuhlaili palloa laidalla yllättävän paljon, joten paljon on sveitsiläisillä paukkuja parantaa. Puolustuksessa kokenut Johan Djourou pelasi loistavan ottelun ja johti puolustuslinjaa vahvalla otteellaan. Sveitsin paras avausottelussa oli kuitenkin laitapakki Rodriguez, joka syötti upealla tavalla joukkueen molemmat maalit.

Sveitsi 20.6.Ranska

Hieman sekavin tuntein kisoihin lähtenyt Les Bleus osoitti ensimmäisessä ottelussa olevansa yhtenäinen kukkolauma, vaikka vastustaja ei ollutkaan luokkaa Brasilia tai Saksa. Nasrin ja Riberyn puuttuminen joukkueesta ei haitannut, vaan joukkue pelasi loistavaa hyökkäyspeliä ja keskikenttä toimi dynaamisesti. Kaksi (kolme) maalia iskenyt kärkipelaaja Karim Benzema oli maalipaikoissa todella tehokas ja hän taistelee näillä otteilla tosissaan koko kisojen maalipörssin voitosta. Vikkelät laitapelaajat Griezmann ja Valbuena haastoivat Hondurasin puolustusta jatkuvasti ja Sveitsin laitapakeilla tulee hikinen iltapuhde näiden kahden kääpiön kanssa. Joukkue tuskin tekee kokoonpanomuutoksia Sveitsi-peliin, sen verran hyvin peli toimi Hondurasia vastaan. Ainoa Ranskan kysymysmerkki on puolustuslinjan kestävyys kovia joukkueita vastaan. Miten nuoret topparit Sakho ja Varane pärjäävät ”oikeita” hyökkääjiä vastaan, ja laitapakit Debuchy ja Evra ovat usein hasardialttiita.

ranska 4-3-2-1 206Ottelun kulku

Ottelun etenemistä on todella vaikea ennakoida. Ensimmäisen maalintekijällä on etulyöntiasema ottelussa. Saavatko Djourou ja kumppanit Benzeman kiinni? Lämpeneekö Sveitsin keskikenttä ja hyökkääjä Drmic? Siinäpä mielestäni ottelun pääpointit.

Sveitsin tiesin olevan vahva näissä kisoissa ja he nousivat lopussa voittoon. Heidän pelinsä ei ollut ehkä parasta mahdollista ensimmäisessä ottelussa, mutta tuollainen viime hetken voitto tekee nuorelle joukkueella kutaa. Se oli hyvä lähtölaukaus joukkueelle. Ranskalla kesti vähän aikaa käynnistyä Hondurasia vastaan, mutta tasoero ottelussa oli selvä. Uskon, että nämä molemmat joukkueet jatkavat tästä lohkosta eteenpäin. Tasainen peli on tulossa, mutta uskon Ranskan voittavan maalilla.  – Lukas Hradecky, Huuhkajat

Vedonlyönti

Molemmilta joukkueilta löytyy rajaton määrä taitoa hyökkäyssuuntaan, mutta puolustuksen lujuus jättää aavistuksen verran kysymysmerkkejä ilmaan. Ranska lähtee suosikkina otteluun, mutta ottelusta ei tule mitään läpihuutojuttua. Maaleja, niitä maaleja me uskomme näkevämme. Benzema, Griezmann, Pogba; Drmic, Shaqiri, Djorou, Inler. Etenkin Ranska haluaa myös voittaa ottelun, sillä tasapeli tai tappio jättäisi liikaa panoksia viimeiseen otteluun Ecuadoria vastaan. Annamme myös Sveitsille mahdollisuuden, mutta luotamme näkevämme vauhdikasta ja tilannerikasta jalkapalloa, jossa yksilötaitoa löytyy riittävästi maalien tekemiseen. Lapulle yli 2.5 maalia kertoimella 2.09.

SwiisFraTuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus tästä.