Vetonurkkaus: Altavastaajan asema sopii Argentiinalle

Osallistu MM-futiksen viikkokisoihin – voita jopa 2500 euroa!

Jalkapallon MM-kisojen lohkovaihe on kahlattu läpi, ja ensimmäiset neljännesvälierät pelataan lauantaina. Alkuillan ottelussa vastakkain asettuvat Ranska ja suurten kysymysmerkkien alla seilaava Argentiina.

Ranska – Argentiina: Argentiina jatkoon (Betsafe: 2,21)

Argentiinan ympärillä on kisojen aikana vellonut, ja huhujen mukaan päävalmentaja Jorge Sampaolin asema olisi pelaajien kesken kyseenalaistettu katastrofaalisen Kroatia-ottelun jälkeen. Täydellinen romahdus kuitenkin vältettiin, kun Marcos Rojon viime hetkien volley Nigeriaa vastaan siivitti joukkueen jatkoon. Päätösvihellyksen jälkeen nähtiin jotain, mikä ehkä kuvaa Argentiinan joukkuetta tällä hetkellä varsin hyvin: pelaajat juhlivat silminnähden helpottuneina kentällä, kun taas Sampaoli painui tuttuun tyyliinsä nopeasti stadionin uumeniin. Kaikesta päätellen pelaajat pelaavat nyt toisilleen, eivät päävalmentajalleen.

Ei tästä kovin suuria johtopäätöksiä ehkä kannata vetää, mutta yksi asia on varmaa: Argentiinan kokemat vastoinkäymiset ja viime hetkien pelastus ovat varmasti tuoneet joukkuetta yhteen ja kenties tehneet siitä vahvemman. Tämän takia Ranska-ottelusta on syytä odottaa tasaisempaa kamppailua kuin kertoimet väittävät.

Ranska eteni neljännesvälieriin lähes ongelmitta voitettuaan oman, joskin helpohkon alkulohkonsa. Neljännesvälierissä joukkue on vihdoin kovemman tason testin edessä, sillä vastaan asettuva Argentiina on nälkäinen ja uudestisyntynyt. Paperilla Ranskan materiaali on varmasti tasaisempaa etenkin keskikentällä ja puolustuksessa, mutta peliesitykset eivät vielä antaneet merkkejä täysin saumattomasta rullaamisesta.

Alkulohkon rämpimisen jälkeen Argentiinaan ja Lionel Messiin kohdistetut paineet lienevät hellittäneen, ja pudotuspeleissä joukkue pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä – aiemmilla peleillä ei ole enää merkitystä, vaan katseet suunnataan eteenpäin. Altavastaajan asema suosii varmasti Argentiinaa, jolla on enää vain voitettavaa. Suurensuurella kertoimella siunattu Argentiina on meidän valintamme jatkoonmenijäksi, eikä Les Bleusin kaataminen olisi lähelläkään kisojen suurinta yllätystä.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Gabriel Rossi/Getty Images