Moisander haluaa nähdä dominoivan Suomen Baltic Cupissa

Niklas Moisander (Alloverpress)

Niklas Moisander odottaa että Huuhkajat dominoi tärkeitä EM-karsintoihin valmistavia pelejä (Alloverpress)

Huuhkajien kapteeni Niklas Moisander odottaa joukkueeltaan paljon Latviassa järjestettävässä Baltic Cupissa. Alla on 2-2 tasapeli Tshekkiä vastaan ja Moisander haluaa Huuhkajien parantavan tuosta pelistä.

– Lähdemme hyvillä mielin Latviaan. Kaikilla on ensisijainen tavoite varmasti parantaa keskiviikon pelistä. Haluamme kaksi hyvää peliä ja kaksi dominoivaa esitystä, joka tuo meille Baltic Cupin voiton.

Etenkin Tshekki-pelin päästetyt maalit pitää Moisanderin mukaan analysoida tarkoin, ja peliä pitää jaksaa pelata koko 90 minuutin ajan. Moisanderin pelikunto on sen sijaan hänelle itselleenkin arvoitus. Keskiviikon ottelussa mies pelasi vain ensimmäisen puoliajan.

– Pelikunnostani tarvitsee keskustella joukkueemme lääkärin ja fysion kanssa. Myös Ajaxiin pitää olla yhteydessä. Toivottavasti pystyn pelaamaan edes toisessa pelissä 90 minuuttia, joko torstaina tai sitten lauantaina.

Moisander pitää tulevia Baltic Cupin pelejä erittäin tärkeänä syksyllä alkavia EM-karsintoja ajatellen.

– Nämä ovat taas kaksi uutta matsia ja saamme kokemusta näistä peleistä. Varsinkin nyt, kun elokuun pelipäivä on poistettu, niin nämä ovat erittäin tärkeät pelit ennen karsintojen alkua, Moisander pohtii.

Takana hyvä kausi

Moisanderille itselleen kausi oli pelillisesti menestyksekäs, joka päättyi Hollannin mestaruuteen Ajaxin pelipaidassa.

– Alku- ja loppukaudesta kärsin loukkaantumisista, mutta kunnossa ollessani olin pelaamiseeni tyytyväinen. Uskon, että loukkaantumisten välissä pelasin urani parasta futista. Olin fyysisesti huippukunnossa ja pelillisestikin meni hyvin. Sain olla myös Ajaxin kapteenina isoissa peleissä, kun kapteenimme oli paljon sivussa.

Kapteenin rooli onkin turkulaiselle erittäin iso asia.

– On todella iso kunnia toimia kapteenina etenkin maajoukkueessa ja tietysti myös seurajoukkueessa, Moisander kertoo ylpeänä.

Moisander on ylpeä myös joukkueestaan ja maajoukkueen kokoontuminen yhteen onkin ollut lystikästä.

– Se on aina iloinen tapahtuma. Maajoukkuepelit tuovat kesken kauden hyvää poikkeusta arkeen. Meillä on koossa mahtava jengi, jolla on hyvä yhteishenki ihan taustoista lähtien. Joukkueessamme on monia hengenluojia, joista Perpa on varmastikin kovin, Moisander tunnelmoi.

Huuhkajien ringissä on tällä hetkellä varsin monta pelaajaa kotoisesta Veikkausliigasta. Joukkueen kapteeni näkee sen varsin positiivisena asiana.

– Se on hyvä asia Veikkausliigalle. Liigan tasoa aliarvioidaan todella usein, mutta ne pelaajat jotka ovat täällä mukana, ovat osoittaneet olevansa hyviä pelaajia. He ovat ansainneet paikkansa A-maajoukkueessa.

Suomi-Liettua torstaina 29.5 klo 17.00, Live-streamit suomeksi selostettuna NordicBetiltäBetssonilta sekä Betsafelta.