Moisander vaatii nollapeliä

Jalkapallon A-maajoukkueen kapteenilla Niklas Moisanderilla on takana vaikea kausi niin seurajoukkueessa kuin maajoukkueessakin. Moisanderilla yksi aikakausi päättyi, kun hänen sopimuksensa Ajaxin kanssa päättyi ja siirto Serie A:ssa pelaavaa Sampdorian joukkueeseen varmistui.

– Todellakin kaipasin uutta haastetta ja nyt sain sellaisen. 12 vuotta Hollannissa on pitkä aika. Nyt pääsen täysin uuteen ympäristöön ja saan uusia virikkeitä, niin se on elintärkeää minulle, Moisander myönsi.

Uusien haasteiden pariin Huuhkajakapteeni pääsee vasta heinäkuun alussa, ennen sitä edessä on vielä ottelu Unkaria vastaan. Pelit maajoukkueessa ovat takkuilleet viime aikoina hyvinkin paljon ja nyt Suomi lähtee hakemaan tärkeätä voittoa.

– Meillä on nyt mahdollisuus kääntää kurssia ja jos me tästä napataan voitto, niin kaikki näyttää taas paremmalta, Moisander mietiskeli.

Virheet ovat olleet yksi maajoukkueen perusongelmista näiden EM-karsintojen aikana. Moisander tietää sen itsekin ja hän vaatiikin sekä itseltään että joukkueeltaan parempaa pelaamista. Joukkueen taso on viime peleissä ollut heikko.

– Tämä on huippufutista ja virheistä rangaistaan. Meidän pelaajien täytyy katsoa peiliin. Taktiikasta puhuminen on ihan turhaa. Me ei olla tehty niitä juttuja kentällä, missä me ollaan hyviä ja päästetty helposti maaleja eikä itse niitä olla tehty, Moisander ruoti.

Niklas Moisander peräänkuuluttaa joukkueeltaan tiukkaa puolustuspeliä ja maaleja. Tulosta on synnyttävä, muuten Suomi voi alkaa keskittymään jo seuraaviin karsintoihin. Joukkueen on oltava alusta asti hereillä.

– Meidän on saatava sellainen hirveä raivo päälle. Me kaikki ymmärretään kuinka iso matsi on edessä. Molemmissa bokseissa on oltava hereillä ja meidän on saatava pidettyä nolla. Se on yksi juttu ja meidän on saatava yksi tai kaksi maalia aikaiseksi, Moisander mietti.

Tavoite Suomen joukkueella on selkeä ja se on voitto.

Suomi kohtaa Unkarin Helsingin Olympiastadionilla lauantai-iltana kello 19. Ottelu on katsottavissa Ylen TV2 -kanavalla klo 18.20 alkaen.