Lauantain valinta: Newcastle – Liverpool

Lauantain Faneille.comin Valioliigan-valinnassa kohtaavat kelkkansa positiiviseen suuntaan kääntänyt Newcastle ja mielenkiintoinen Liverpool. Ottelu alkaa lauantaina klo 14.45 ja MTV Sport näyttää sen suorana.

Newcastle

Erittäin hankalan alkukauden jälkeen Alan Pardewin miehistö on saanut pikku hiljaa juonesta kiinni. Se on voittanut kaksi edellistä Valioliiga-kamppailuaan ja lisäksi Liiga cupissa Manchester City kaatui 0-2 vieraskentällä oikeastaan B-miehistöllä. Viime viikonlopun vierasottelussa kaatui Tottenham 1-2 hienon toisen puoliajan ansiosta. Joukkueen sisukkuudesta kertoo se, että se oli White Hart Lanella puoliajalla 1-0 tappiolla, mutta nousi lopulta hienoon 1-2 voittoon, vaikka pelasi todella surkean ensimmäisen puoliajan. 1-1 maali oli hieno katseltavaa Newcastlelta, mutta myös nukahdus Tottenhamilta, kun Sammy Ameobi iski maalin käytännössä suoraan toisen puoliajan aloituksesta. Mies tuli vaihdosta kentälle suoraan toiselle puoliajalle, joten Pardew osoitti taktista silmäänsä juuri oikeaan aikaan. Voittomaalin ottelussa viimeisteli Harakoiden nuori hyökkääjä Ayoze Perez, joka oli muuten koko ottelun aivan ulapalla.

Newcastlen managerilla Alan Pardewilla on ollut aihetta hymyyn (Getty)

Alan Pardewilla on ollut aihetta hymyyn (Getty)

Newcastle on saanut vihdoin takaisin loukkaantumisesta alkukaudella kärsineen toppari Steven Taylorin ja hän on tärkeä pala joukkueen puolustuslinjassa, koska varamies Mike Williamsson oli lähes koko ajan pulassa omassa päässä. Nyt joukkue kaipaisi kovasti takaisin hyökkäyspään tehomiehiään Siem De Jongia ja Papiss Cisseetä, koska Ayoze ja Emmanuel Riviere eivät pysty tuottamaan tarvittavia tehoja hyökkäyspäässä.

Newcastlen vireestä kertoo se, ettei se hävinnyt otteluakaan lokakuussa voittaen kolme ja pelaten yhden pelin tasan. Manageri Pardew haluaa jatkaa putkea Liverpoolin kustannuksella.

”We’ve got a good points total out of the month and want to improve on our position by beating Liverpool.” Pardew www.nufc.co.uk

Liverpool

Joukkue kaatoi viikolla Liiga cupissa kotonaan Swansean 2-1, ja kyseisessä ottelussa myös Mario Balotelli osui maalipuiden väliin. Toivottavasti mies saisi hanat auki myös Valioliigassa, sillä joukkue tarvitsisi tehoja hyökkäyspäähän Daniel Sturridgen ollessa edelleen sivussa. Vaikka hyökkäyspäässä syntyisikin tehoja, tulee joukkueen tiivistää puolustuspelaamistaan. Maalissa Simon Mignolet ei ole ollut vakuuttava ja puolustukselle sattuu liikaa nukahduksia. Tämä johtuu osaksi myös mielestäni manageri Brendan Rodgersin pallonhallintaan perustuvasta taktiikasta, jossa selvää puolustavaa keskikenttä röyhijää ei avaukseen laiteta. Lucas Leiva voisi hoitaa sen leiviskän, mutta Rodgers haluaa kentälle enemmän pallotaitavia pelaajia kuin raatajia.

Arvio:

Ottelussa nähtäneen luultavasti maaleja, sillä Liverpoolin 11:sta edellisessä vierasottelussa jokaisessa on tehty yli 2,5 maalia. Lisäksi näiden kahden välisissä 13 edellisessä kamppailussa 11 ottelussa on tehty yli 2,5 maalia, joten yleisölle on luvassa herkkua.

Newcastlella on kotikentällään hyvät mahdollisuudet lyödä alavireinen Pool. Harakoilla on vaaralliset erikoistilanteet Jack Colbackin johdolla. Vaikka joukkue onkin onnistunut maalinteossa hyvin lähiaikoina, on suurin kysymysmerkki joukkueen kohdalla juuri se, kuka ne tarvittavat maalit tekee. Itseluottamus on kuitenkin nousussa, joten kaikki mahdollisuudet voittoon on olemassa.

Kuka tekee Poolin maalit? Voi olla, että Fabio Borini nousee avaukseen myös Valioliigassa Balotellin viereen. Borini voi olla todellinen jokerikortti vierasjoukkueen paletissa ja onnistuessaan hän voi nousta jopa Poolin pelastajaksi. Pelastaja ja pelastaja, mutta parit maalit seuraaviin peleihin nostaisi italialaisen osakkeita vahvasti, koska Borini oli jo unohdettu Rodgersin papereissa ennen viikolla pelattua Liiga cupin ottelua. Borini pelasi loistavan ottelun ja jatkoa on luvassa.

Veikkaus: Maalihanat auki ja ottelu päättyy 2-2.

Valinta Fantasyyn: Sissoko, Newcastle

Vielä olisi tarjolla 29 Valioliigamatkaa, jotka jaemme Fantasiavalioliiga-kimppamme joka kierroksen voittajille. Nyt jos koskaan, kannattaa liittyä kimppaamme. Täältä lisätietoja.