Niklas Moisander manaa Ajaxin surkeaa alkuvuotta – ”Meillä on liian nuori joukkue”

Hollannin hallitseva mestari Ajax on jäämässä mestaruusvauhdista jo heti alkuvuonna. PSV Eindhoven on repäissyt jo 12 pisteen eron Ajaxiin ja amsterdamilaisten kapteeni Niklas Moisander on kaikkea muuta kuin tyytyväinen joukkueensa alkuvuoteen.

Ajaxin alkukausi on ollut vaikea, sillä neljässä pelissä pistetili on karttunut vain neljällä pisteellä eikä se ole onnistunut kolmeen edellisotteluun maalinteossa. Lisää kylmää vettä tuli niskaan viikolla, kun se hävisi AZ Alkmaarille kotonaan 0-1. Yksi ottelun käännekohdista oli Moisanderin saama punainen kortti tunnin kohdalla.

– Se ei ollut missään nimessä punainen kortti. Se oli selvä tuomarin virhe. Siinä oli vähän kontaktia, mutta hän ei ollut missään vaiheessa yksin läpi tai vastaavaa. Mediassakin oltiin sitä mieltä, että se oli täysin kohtuuton ulosajo, mutta tuomari ei sitä suostunut myöntämään. Sikäli oli ikävä, että tilanne oli siinä vaiheessa vielä 0-0, Moisander kertaa viimeistä edeltävää ottelua.

– Alkuvuosi ei ole ollut hyvä muutenkaan. Olemme joulutauon jälkeen pelanneet surkeasti. Olemme voittaneet ainoastaan Groningenin, mutta pelasimme siinäkin ottelussa huonosti. Meidän täytyy vain yrittää kääntää tämä, hän jatkaa.

Ajaxilla on koossa erittäin nuori joukkue ja 29-vuotiaana Moisander on joukkueensa ikänestori. Yhtä muuta pelaajaa lukuun ottamatta muut pelurit ovat enintään 25-vuotiaita.

– Meillä on liian nuori joukkue. Menetimme liikaa laatua kesän aikana emmekä saaneet tilalle oikein ketään. Siinä mielessä tämä ei tullut ihan puskista, mutta meidän pitäisi silti pystyä parempaan. Nuorella joukkueella kestää myös vähän kauemmin nousta tällaisista tilanteista.

Tällä hetkellä PSV on vahvasti karkaamassa kohti mestaruutta. Ajaxin kompuroidessa eindhovenilaiset ovat pitkässä voittoputkessa ja repäisseet 12 pisteen eron Ajaxiin.

– Tilanne on tosi vaikea tällä hetkellä, mutta uskomme niin kauan, kun meillä on teoreettisia mahdollisuuksia. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, Moisander myöntää.