Onko Ronaldon ja Real Madridin taru tulossa päätökseen?

Cristiano Ronaldon viimeaikaiset otteet ovat nousseet suureksi puheenaiheeksi. Ihan aiheesta tosin, sillä portugalilainen ei ole ollut viime vuosien tasolla.

Maaleissa mitattuna Ronaldon kausi ei ole ollut hirveä floppi. Tällä kaudella Ronaldo on tehnyt Real Madridin paidassa yhteensä 13 maalia, joista kahdeksan on syntynyt La Ligassa ja viisi Mestarien liigassa. 13 maalista tosin peräti kymmenen on tullut kolmessa ottelussa, joten lopuissa 12 ottelussa tähtipelaaja on osunut maalipuiden väliin ainoastaan kolme kertaa. Näin vaisu tahti on kuitenkin harvinaista Ronaldolle. Portugalilainen on tehnyt Real Madridissa niin käsittämättömästi maaleja, joten odotusarvot miestä kohtaan ovat ajoittain jopa epäinhimillisiä.

Ronaldon elekieli on kertonut paljon. Portugalilainen ei ole aiemminkaan varsinaisesti yrittänyt peitellä tyytymättömyyttään joukkuekavereiden tehdessä heikon ratkaisun, mutta tällä kaudella käsien levittely ja huutelu on mennyt uudelle tasolle.

Real Madrid on kärsinyt koko syksyn pahoista avainpelaajien loukkaantumisista. Ronaldokin on joutunut pelaamaan paljon puhtaana hyökkääjänä, kun se mieluisin paikka löytyy vasemmalta laidalta. Epämieluisa pelipaikka ja Karim Benzeman puuttuminen ovat varmasti osaltaan vaikuttaneet Ronaldonkin kauden vireeseen. Aiemmin Ronaldo pystyi tekemään taikojaan laidalta yksinkin, mutta nykyään mies on yhä enemmän riippuvainen tarjoilusta.

Ronaldo pelaa Real Madridissa jo seitsemättä kauttaan. Hän on jo seurahistorian paras maalintekijä, kun portugalilainen ohitti maalintekijätilastossa Raulin. Ronaldo on viimeistellyt pelaamissaan 315 ottelussa käsittämättömät 326 maalia. Raul sai 741 ottelussa kasaan yhteensä 323 täysosumaa. Ronaldo on myös voittanut Real Madridin paidassa jo muun muassa La Ligan, Copa del Reyn, Mestarien liigan sekä Fifan kultaisen pallon. Helmikuussa tulee mittariin jo 31-vuotta, joten kovinkaan monta vuotta ei ole enää aivan korkeimmalla huipulla edessä.

Manchester Unitedin fanit haaveilevat saavansa Ronaldon takaisin riveihinsä eikä mies ole ikinä torpannut tätä ajatusta. PSG on myös kovasti ollut maalitykin perässä ja huhut saivat lisää bensaa liekkeihin, kun Ronaldo kuiskaili Mestarien liigan kamppailun päätyttyä pariisilaisten päävalmentajan Laurent Blancille. Myös Chelsean on kerrottu olevan valmis maksamaan portugalilaisesta sata miljoonaa euroa. Lontoolaisten peräsimessä on ainakin toistaiseksi vielä Jose Mourinho, jonka kanssa Ronaldolla on aina ollut lämpimät välit.

Ronaldo pelasi Unitedissa kuuden kauden ajan ja nousi fanien suureen suosioon. Kuva: AOP

Ronaldo pelasi Unitedissa yhteensä kuuden kauden ajan ja on edelleen joukkueen kannattajien suuressa suosiossa. Kuva: AOP

Ottajia Ronaldolle riittää jonoksi asti. Hän on jo saavuttanut Real Madridissa käytännössä kaiken, joten seura saattaa hyvinkin vaihtua ensi kesänä. Se voisi tehdä molemmille osapuolille hyvää, sillä kuluvan kauden otteluissa Ronaldosta on ollut ajoittain enemmän vain haittaa.

Ronaldo on kaikesta huolimatta Sergio Ramosin ohella joukkueen ykköstähti ja kasvot, joten fanien pettymys olisi valtaisa. Ronaldon myyminen pakottaisi Real Madridin tekemään massiivisen hankinnan.

Vaihtoehtoja ei ole kovinkaan montaa. Kenties potentiaalisin on neljättä kauttaan Chelseassa pelaaa Eden Hazard. Belgialaisen kausi Chelseassa on ollut raskas pettymys, mutta Hazard on kuusi vuotta Ronaldoa nuorempi ja teki kahdella edelisellä kaudella Valioliigassa yhteensä 28 osumaa. Viime kauden päätteeksi hänet valittiin sarjan parhaaksi pelaajaksi. Samoin kuten Gareth Bale juuri ennen siirtymistään Madridiin. Ronaldokin teki kuuden vuoden aikana Unitedissa ainoastaan kerran yli 18 maalia Valioliigassa. Hazardin potentiaali on heikosta kaudesta huolimatta kiistämätön.

Myös Dortmundissa viimeiset kaudet pelannut Marco Reus on yhdistetty jo aiempina kausina huhuissa Real Madridiin. Terveenä ollessaan saksalainen kuuluu pelipaikkansa eliittiin maailmassa, mutta loukkaantumiset ovat varjostaneet 26-vuotiasta Reusia läpi uran.

Vasemmalle laidalle tosin ei olisi aivan välttämätöntä edes hankkia ketään. Gareth Bale on pelannut Realissa pääosin oikealla, vaikka se mieluisin paikka löytyisi vasemmalta. Brittimedia on väläytellyt Realin olevan yhä kiinnostunut David de Geasta, vaikka Keylor Navas onkin pelannut loistavan kauden. Ronaldo olisi melkoinen valttikortti minkä tahansa kaupan suhteen.

Elämme jännittäviä aikoja. Viime kesän siirtoikkuna ei noussut erityisen jännittäväksi, mutta ensi kesä vaikuttaa ainakin nyt todella mielenkiintoiselta.

Voit seurata Ronaldon otteita La Ligassa sekä Mestarien liigassa Viasatin kanavien sekä Viaplayn kautta.

Kansikuva: All Over Press