World Football Cupin välieräparit selvillä

ConIFA World Football Cup pelataan 1. -8.6. Ruotsin Östersundissa.

ConIFA World Football Cup pelataan 1. -8.6. Ruotsin Östersundissa.

ConIFA:n World Football Cupin neljäntenä päivänä pelattiin puolivälierät, jossa ratkottiin parit perjantain välieriin. Aamun ensimmäisessä ottelussa nähtiin todellinen pommi, kun yhtenä suosikeista turnaukseen lähtenyt Padania kärsi 1-2 tappion Countea de Nissalle.

Päivän kaikissa muissa puolivälierissä päädyttiinkin hakemaan voittajaa pilkuilta. Etelä-Ossetian ja Abhasia välinen ottelu päättyi maalittomana, ja Etelä-Ossetia oli vahvempi pilkuilla 2-0. Maaliton oli myös Occitanian ja Assyrian välinen kamppailu, jossa Assyria voitti lopulta pilkkukisan 6-7. Ottelun ratkaisevat pilkut voit katsoa videolta alla.

Ellan Vanninin Manxit jatkoivat vahvaa turnaustaan ja tiputtivat niin ikään pilkkujen jälkeen turnauksen toisen ennakkosuosikin, Kurdistanin. Näin perjantain välierissä nähdään otteluparit Countea de Nissa – Etelä-Ossetia (klo 17 Suomen aikaa) ja Assyria – Ellan Vannin (klo 20 Suomen aikaa). Jos noista pitäisi nostaa joku turnauksen voittajasuosikin asemaan, olisi se Ellan Vannin. Jaloille tullaan ja huolella, kuitenkin sääntöjen paremmalla puolella pysyen.

Darfur Unitedin tavoitteet jossain muualla kuin voitossa

Vaikka Darfur United hävisi ottelunsa maalierolla 0-39, ei se ole estänyt heitä saavuttamasta tavoitettaan: tuoda Darfurin tilannetta ihmisten tietoisuuteen. World Football Cupin kautta heidän tarinansa on tullut tutummaksi monelle jalkapalloa seuraavalle, jotka eivät välttämättä muuten Darfurin ja Chadin vaikeisiin oloihin perehtyisi. Allekirjoittanut on siitä hyvä esimerkki. Katso vielä alla olevalta videolta Darfurin valmentajan, Mark Hodsonin ajatukset siitä, mitä jalkapallo merkitsee pakolaisleireissä eläville ihmislle.

Darfur jatkaa ottelujaan torstaina, kun se kohtaa Vuoristo-Kabarahin sijoitusottelussa. Viidennen turnauspäivän muut sijoitusottelut ovat Tamil Eelam – Sápmi (klo 11), Padania – Abhasia (klo 17) ja Occitania – Kurdistan (klo 20).

Tuoreimmat uutiset ja videot voit tarkistaa NordicBetin #NewHeroes-sivuilta.

Vedonlyönti

Otteluiden voittajan veikkaaminen tuntuu olevan mahdotonta, joten kokeillaan kertaalleen toiminutta yli/alle -härdelliä. Kohteeksi valitaan Darfurin ja Vuoristo-Kabarahin matsi, jossa uskomme Darfurin joukkueen taistelevan sinnikkäästi vastustajaansa vastaan, joten lyödään lapulle alle 16.5 maalia kertoimella 2.15. Tasoero on huima, mutta jotenkin minusta tuntuu, että turnauksen loppupeleissä suurin lataus on poissa ja homma menee pelailuksi. NordicBetin World Football Cupin kohteisiin pääset käsiksi tästä.