Pallohonka ja PK-35 – miksi?

Pallohonka OY ja PK-35 Vantaa. Moni hieraisi keskiviikkona silmiään, kun julkisuuteen tuli tieto osapuolten tulevasta yhteistyöstä. Kukaan ei vielä tiedä tarkkaa syytä, minkä takia osapuolet ovat solmimassa yhteistyösopimusta – tämän takia asialla on helppo spekuloida.

”PK-35 Vantaan hallitus ja Pallohonka Oy:n hallitus ovat tänään omissa kokouksissaan päättäneet aloittaa yhteistyöneuvottelut. Pallohonka Oy on uudistunut merkittävästi kauden 2014 aikana. Yhtiö toimi kaudella 2014 FC Hongan veikkausliigajoukkueen toiminnan pyörittäjänä. Yhtiön johtoon on loppusyksystä tullut uudet vakavaraiset omistajat, jotka haluavat olla viemässä suomalaista jalkapalloa eteenpäin. Pallohonka Oy:n jäätyä ilman joukkuetta kaudelle 2015, Pallohonka Oy:stä otettiin yhteyttä PK-35 Vantaaseen ja kysyttiin kiinnostusta yhteistyöhön. Muutaman tapaamisen jälkeen syntyi yhteinen näkemys, että tästä yhteistyöstä voisi olla hyötyä molemmille osapuolille. PK-35 Vantaan miesten joukkueen tavoitteena on nousta Veikkausliigan ja tällä yhteistyökuviolla tuota tavoitetta voidaan merkittävästi edistää. Yhteistyön keskeiset elementit ovat, että Pallohonka Oy:n kanssa sopimuksen tehneet valmentajat, pelaajat ja toimistoväki siirtyvät PK-35 Vantaan toimintaan.”

PK-35 Vantaa julkaisi eilen omilla verkkosivuillaan ylläolevan tiedotteen sen jälkeen, kun Iltalehti oli asian tuonut julkisuuteen.

Ja kun sen enempää faktaa ei ole asiasta kerrottu, on hyvä miettiä, että mikä on homman nimi?

PK-35 on elänyt kauden jälkeen aikamoista hiljaiseloa. Tämä kertoo siitä, että tulevan kauden kuviot ovat vielä täysin auki. Vantaalla saattaa hyvinkin olla taloudellisia ongelmia – ainakin loppukaudesta seuralla oli vaikeuksia palkanmaksussa. Tuskin tilanne on parantunut loppuvuoden aikana. Näin ollen Pallohongan edustajien yhteydenotto tuli varmasti sopivaan rakoon.

Mahdollisessa yhteistyössä Pallohongasta siirtyisi PK-35 Vantaaseen valmentajat, sopimuspelaajat sekä palkatut työntekijät. Samassa paketissa tulisi mukana varmasti myös viime kaudella mukaan tulleet Pallohongan uudet omistajat, jotka rahoittivat Hongan loppukauden toiminnan. Eli PK-35 Vantaa saisi myös taloudellista tukea.

Miksi?

PalloHongan omistajilla on edelleen tahtotila saada pystyyn Tapiolan jalkapallostadion. Sukset menivät ristiin Honka ry:n kanssa, joten stadion tarvitsee pääkäyttäjän. Ilman sitä stadionhanke mutkistuu entisestään.

Pallohongan omistajilla on kaikilla vahvat taloudelliset intressit saada stadion pystyyn. Jotain oli keksittävä ja katseet suunnattiin Vantaan suuntaan.

Kun stadion valmistuu, PK-35 siirtää toimintansa sinne. Näin stadion saa tarvitsemansa pääkäyttäjän. Parhaassa tapauksessa PK-35 on tuolloin Veikkausliigassa.

Rahasta on vaikea kieltäytyä näinä vaikeina aikoina. Eli kaikki voittavat, paitsi PK-35:n perinteet.

Viipurista Helsinkiin, Helsingistä Vantaalle, Vantaalta Espooseen. Raha kuitenkin ratkaisee. Varsinkin silloin kun siitä on pulaa.