Veikkausliigan sarjanousijalla riittää itseluottamusta: ”Olemme vähintään keskikastissa”

Viime kaudella Ykkösen sensaatiojoukkue PS Kemin ykkösmaalivahdin paikan valloittanut 22-vuotias Daniel Kollar siirtyi täksi kaudeksi toisen nousijajoukkueen PK-35 Vantaan riveihin. Nuori maalivahti olisi todennäköisesti saanut jatkaa kemiläisten paidassa, mutta päätti vaihtaa joukkuetta urheilullisten syiden tähden.

Kollarin perhe ja iso osa ystävistä asuu pääkaupunkiseudulla, mutta se ei ollut isoin tekijä muutoksessa. Sen sijaan vantaalaisten päävalmentaja Shefki Kuqilla oli siirtoon vahvasti sormensa pelissä, maalivahti kertoo Faneille.comin haastattelussa.

– Kemi oli hyvä paikka ja viihdyin siellä. Nyt menin vain urheilupuoli edellä. Kokonaispaketti ratkaisi. Shefki halusi minut tänne. Se tuntuu hienolta, kun joku haluaa juuri sinut.

– Hän luotti minuun jo tosi paljon Hongassa. Sain vastuuta ja vastasin huutoon. Olen kiitollinen, että hän uskalsi peluuttaa minua, eikä katsonut vain ikääni. Se antoi ison buustin uralleni, Kollar toteaa.

Kollar ei suoraan myönnä, että PK-35 Vantaa olisi tuntuvasti parempi joukkue kuin PS Kemi ja selvästi kunnioittaa lausunnoissaan vanhaa seuraansa.

– Vaikea sanoa. Tosi erilaisia joukkueet ainakin ovat. PK:ssa näkyy valmennuksen espanjalaistausta vahvasti toiminnassa. Pelaamme taktisempaa jalkapalloa ja pyrimme kontrolloimaan palloa.

– Kemissä pelasimme ehkä enemmän sellaista äijäfutista. Puolustimme erittäin tiiviisti joukkueena ja hyökkäsimme tehokkaasti laitojen kautta. Pelasimme fiksusti vahvuuksillamme. Molemmissa joukkueissa on todella hyvä henki, mutta tosi erilaisia ovat kietämättä.

18 peliä Ykkösessä viime kaudella merkkauttanut nuorukainen kertoo menneensä vuoden aikana eteenpäin pelaajana. Samalla hän kiittää kemiläisten antamasta mahdollisuudesta pelipaikkaan, kun miehen vanha seura Honka meni etenkin sopimuspelaajan kannalta ikävään aikaan konkurssiin juuri kauden kynnyksellä.

– Hongan konkurssipäätös tuli tosi myöhään viime vuonna ja siinä kohtaa monet joukkueet olivat jo täynnä. Oli suuria vaikeuksia löytää joukkue. Kemi tarjosi kuitenkin tosi hyvän paketin ja se oli erittäin hyvä valinta. Sain peliaikaa ja kausi oli koko joukkueelle nappisuoritus. Kehityin ehdottomasti siellä, Kollar sanoo kiitollisena.

Nyt Kollarin katseet ovat kuitenkin alkavassa kaudessa ja PK-35 Vantaan peleissä. Monet jalkapallon ystävät pitävät vantaalaisryhmää yhtenä Veikkausliigan mustana hevosena. Kollar allekirjoittaa asian.

– Meillä on ollut hyvä meininki päällä. Olemme pärjänneet hyvin cupeissa ja se antaa meille uskoa. Kun katson valmennusta ja pelaajarinkiämme, niin voin todeta että pärjäämme varmasti hyvin.

– Voimme hyvinkin yllättää ja muutkin tietävät sen. Olemme saaneet luotua jo maineen. Se vie ehkä yllätysmomentin pois, mutta kunnioitusta löytyy, mikä kertoo tosiaan laadustamme. Itse olen 100 prosenttisesti luottavainen, että tulemme menestymään. Sarja tulee olemaan tiukka ja tasoerot ovat pieniä, mutta olemme vähintään keskikastissa, maalivahti julistaa.

Pelaajan henkilökohtaiset tavoitteet ovat myös varsin selkeät.

– Pelata mahdollisimman hyvin ja paljon. Asemani tuntuu vahvalta. Olen pelannut kaikki pelit ja mielestäni on mennyt hyvin.

– Ulkomaan kentät siintää mielessä tulevaisuudessa, kuten varmaan kaikilla nuorilla pelaajilla. Se on itsestä kiinni, pystyykö herättämään seuroissa mielenkiinnon. Nyt olen kuintenkin täysin tyytyväinen, että saan pelata Veikkausliigaa. Minulla on täälläkin vielä paljon kehityttävää.

Vantaalaiset pyrkivät pelaamaan tulevalla kaudella tiiviinä joukkueena ja siinä myös Kollarilla on iso tontti täytettävänä. Maalivahdin pitää pelata tarpeaksi korkealla, jotta hän pystyy katkomaan linjan taakse tulevia läpisyöttöjä. Myös jalkapelin pitää olla kunnossa, kun joukkue pyrkii pitämään palloa. Kollarin mukaan tämä ei tuota ongelmaa, sillä hän laksee jalkapelin vahvuudekseen.

– Olen tottunut pelaamaan näin jo Hongassa ja etenkin nuorena Pallohongassa. Tiedän mitä joukkue minulta odottaa päätöksenteon hetkellä, sillä roolit ovat puolustuksessa todella selvät

– Kemissä pakkamme oli tosi alhaalla ja läpisyöttöjä tuli todella vähän. Tukimme ne tosi hyvin. PK:ssa minun pitää pelata selvästi korkeammalla, koska linjamme nostaa prässin myötä. En voi täten jäädä alas seisoskelemaan, sillä muuten vastustajat pystyvät paljon helpommin pelaamaan selustaan ja ehkä tekemään maalin.

Veikkausliiga alkaa lauantaina kahden ottelun voimin. Tulevalla kaudella voit seurata otteluita myös Ruutu -palvelun kautta.

Kansikuva: All Over Press